![]() |
![]() |
|
Internet tehnologije Komunikatori, pretraživači, servisi i protokoli... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Uradio sam setovanja u Gmailu a zatim u Microsoft Outlook-u da dobijam u Outlook-ov Inbox mail sa Gmaila ali ne funkcionise,siguran sam da sam sve pravilno podesio,provajder mi je SBB,zvao sam i njih ,kazu da nije do njh i da ne znaju o cemu se radi.Da li je neko imao slican problem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Mythbuster
|
![]()
Ja sam 90% siguran da nešto nisi dobro podesio. Ali, da bi neko mogao da ti pomogne, moraš da budeš malo precizniji i napišeš kako si tačno podesio i šta se dešava kada pokušaš da skineš poštu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
|
![]()
Da mora da je greska do tebe,proveri setovanja u Outlooku.Pa javi sta se desava?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Prvo sto ne uspe kada kliknem na Test Account Settings je da posaljem send test e-mail message,uradio sam kako pise u na Gmail-u setovanja,podesio portove i stiklirao sve kako je prikazano,prverio do sad deset puta ali ne radi.
Radio sam i update od Office.Dok sam pokusavao,neko vreme u Gmail Configuration Settings je jedno vreme pisalo Pop is enabled from.. koliko je bas tada bilo sati a sada opet od kada koristim Gmail. Ne razumem da kada umesto 465 vratim 25 da test uspe za smtp? Poslednja ispravka: Enter Sandman (11.11.2006 u 0:29) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Ja sam uvek za automatizaciju posla.
![]() Elem, sad cu da ti objasnim sta treba da uradis kako bi ti Outlook radio normalno. ![]() 1. Prvo se ulogujes na svoj Gmail account na Google(u). 2. Udjes u Settings. 3. Odaberes karticu (cuvene kartice), ili sekciju, Forwarding and POP. 4. U opciji POP Donwload odaberes "Enable POP only for mail that arrives from now on" 5. Zatim kliknes na link "Configuration instructions". 6. Kada ti se otvori novi prozor/tab u listi ispod odaberes "Outlook Express and Outlook 2000" 7. Kada ti se ponovo ucita novi prozor klikni na "Run the auto-configuration tool." i downloaduj GmailConfig.exe 8. Kada downloadujes fajl, pokreni ga. Kada te pita da li da bla bla bla ti kliknes na YES i tandara broc, taraaa. ![]() Posle samo pokrenes svoj Outlook i sve ce raditi kao svajcarski sat (doduse svajcarski satovi rade bolje od Microsoft proizvoda, ali...). Srecno surfovanje! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Send test e-mail message:The specified server was found but there was no response from the server.
Dalje pise da proverim portove i SSL a siguran sam da sam sve podesio pravilno,dok se ovi iz SBB-a prave da nemaju pojma sta je. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
EnterSandman, jesi li ti uradio sta sam ti ja napisao iznad?
Proveri Firewall da li ti je Outlook enablovan da "izadje" na net. A ovi iz SBBa naravno da znaju sta je u pitanju, ali u inat nece da ti kazu. Siguran sam da je tako. Najbolje da uzmes motku i odes kod njih da primenis malo brute force u dekripciji te tajne koja se zove NE RADE MI PORTOVI! SBB Cacanski radi normalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
Pazi kada vratim setovanja na SBB da Outlook radi normalno.
![]() I jos jedna nerazjasnjena stvar kod SBB-a je ta da posto radim po komsiluku sisteme kada setujem ljudima Outlook na SBB da im promene password,ja sam morao da trazim drugi pass kada sam vracao setovanja bezuspesno pokusavajuci sa Gmail na SBB,ne znam zasto im se to desava,valjda ima neki racionalni razlog? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
Pokusao sam sa Thunderbird-om ali ne vredi.
Jedino da smaram i vas i sebe da pravim screenshots da bih dokazao da sam sve ispravno podesio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
Ubi ti mene ako sam te ja ista skontao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
|
![]()
Hvala ti na savetima ali kao prvo ne znam odakle ti ideja da me savetujes oko setovanja Microsoft Outlook-a 2002 kada se radi o M.O. 2003?
A to sto nisam uspeo kako si me ti savetovao(pre postavljanja teme sam vec imao Gmail.exe) tvoja stvar,zao mi je sto si los savetnik. I dalje ne funkcionise,ko zna pametnije da objasni,neka napise. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Service Pack 2 nedođija! | holodoc | Operativni sistemi | 50 | 19.11.2006 17:14 |
Outlook express-problem | Deki | Aplikativni softver | 22 | 17.10.2006 21:58 |
C++ i Microsoft ili je pre Microsoftov C++ | Brains | Programiranje | 10 | 10.9.2006 22:31 |
Microsoft piše zakone!? | Miloš | Brbljaonica | 17 | 5.5.2006 1:19 |
webmail to outlook!!! | sin2384 | Internet tehnologije | 5 | 3.3.2006 23:02 |