Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Zaštita
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Zaštita Virusi, anti-virus programi, firewall...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 15.5.2012, 8:00   #1
shalabajzer
Član

Član od: 12.11.2007.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 10 puta na 8 poruka
Određen forumom Virtual Memory Too Low, zamrzavanje računara

U naslovu sve pise. I nije virtuelna memorija premala..Koliko god da je povecam iskakace ova poruka. Pojavi se uzvicnik i ta poruka. Kompjuter strasno uspori, nekad mu treba minut da se osvesti.

Uradio sam format kompjutera i skinuo antivirus sa interneta (eset SS5). I sve je teklo glatko..Ali kada sam prikacio eksterni HDD i pokrenuo skeniranje. Istog trenutka je iskocila poruka Virtual memory too low. Posle 2 minuta, tokom skeniranja, racunar se sam restartovao. Ja sam pokrenuo opet skeniranje tog eksternog HDD i negde na 50% skena racunar se zaledio i nisam nista mogao nego na Power dugme da iskljucim. Sledeci sken sam obavio i samo mi je prijavljivao neke greske u fajlovima i damaged archives nista vise. Ja sam te fajlove obrisao, ali komp je i dalje spor.

Ima li kakvo resenje? Da napomenem da sam koristio mnogo AV-sa i da su simptomi uglavnom isti kod svih! Mozda neki usb AV?
shalabajzer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.5.2012, 10:23   #2
Sass Drake
V.I.P. Zaštita

Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Zahvalnice: 1.183
Zahvaljeno 1.323 puta na 1.095 poruka
Određen forumom Re: Virtual Memory Too Low, Zamrzavanje Racunara

Koliko imaš RAM-a i koliko ti je veličina Page File-a?
Da li je taj eksterni disk ispravan?
Sass Drake je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.5.2012, 11:04   #3
shalabajzer
Član

Član od: 12.11.2007.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 10 puta na 8 poruka
Određen forumom Re: Virtual Memory Too Low, zamrzavanje računara

Pa radi. A jednom prilikom kopiranja sa tog harda mi se desilo da komp zaglavi. I samo restart na power dugme pomaze..Moguce isto da nije ispravan. Rama 512

Ocigledno da je sa njega presao virus na komp. Posto je usporenje ocigledno. Ali meni se uvek javlja taj page file. Recimo kad gledam video na youtubu. U pocetku sve ok, posle uspori do bola i taj page file se javi. A pagefile koliko god da stavim, uvek poruka iskace...Da napomenem, pre toga imao cist kompjuter sa antivirusom, kojim sam hard disk skenirao. I sve je radilo glatko, do povezivanja i skeniranja eksternog harda. A ono nije nista naslo a zaglavio i usporio komp. Evo pokusao sam da skinem hard disk, ima i poruku generic volume ne moze da se prekine.
shalabajzer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.5.2012, 20:46   #4
Sass Drake
V.I.P. Zaštita

Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Zahvalnice: 1.183
Zahvaljeno 1.323 puta na 1.095 poruka
Određen forumom Re: Virtual Memory Too Low, zamrzavanje računara

Citat:
shalabajzer kaže: Pregled poruke
Pa radi. A jednom prilikom kopiranja sa tog harda mi se desilo da komp zaglavi. I samo restart na power dugme pomaze..Moguce isto da nije ispravan. Rama 512

Ocigledno da je sa njega presao virus na komp. Posto je usporenje ocigledno. Ali meni se uvek javlja taj page file. Recimo kad gledam video na youtubu. U pocetku sve ok, posle uspori do bola i taj page file se javi. A pagefile koliko god da stavim, uvek poruka iskace...Da napomenem, pre toga imao cist kompjuter sa antivirusom, kojim sam hard disk skenirao. I sve je radilo glatko, do povezivanja i skeniranja eksternog harda. A ono nije nista naslo a zaglavio i usporio komp. Evo pokusao sam da skinem hard disk, ima i poruku generic volume ne moze da se prekine.
Očigledno da je virus prešao na komp? Ne mora da znači, ali ako hoćeš možeš da provjeriš sa MBAM-om.
S obzirom da imaš malo rama, a koliko danas memorije vuku flash player i browseri (a i AV program) nije ni čudo što dobijaš poruku da nemaš dovoljno virtuelne memorije.
Nisi mi rekao na koliko ti je podešen pagefile, pa ga ti ond aručno podesi na 1GiB ili 2GiB pa ne bi trebalo da imaš problema sa tim više.
Sass Drake je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Pomoć za virtual memory Futuristic Operativni sistemi 8 24.11.2009 13:13
Uvećanje pagefile-a (virtual memory), smem li? Geomaster Operativni sistemi 2 13.12.2008 14:39
Virtual memory is low ? wu-gambino Kvarovi 19 25.5.2007 19:54
Virtual Memory is too low! huligan Operativni sistemi 22 16.12.2006 22:06
virtual memory, physical memory??? Predrag Stankovic Operativni sistemi 2 14.12.2006 0:30

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 8:01.