![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Veteran
Član od: 19.12.2005.
Zahvalnice: 535
Zahvaljeno 194 puta na 118 poruka
|
![]()
Da li je moguce napraviti bootabilni USB za Mac OS Lion (ili neki drugi) iz windowsa, i ako jeste, sta mi je sve potrebno i kako to da izvedem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 8.5.2008.
Zahvalnice: 86
Zahvaljeno 96 puta na 61 poruka
|
![]()
Koliko znam moze samo iz mac os x-a ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 2.8.2008.
Zahvalnice: 512
Zahvaljeno 933 puta na 531 poruka
|
![]()
Cika gugl izbacuje ovako nesto...sad moras sam da se zezas
http://www.hackint0sh.org/f181/79729.htm http://greyhead.co.uk/osx86-installer-pc |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Iceman_37 na korisnoj poruci: | ||
zone2403 (7.2.2012) |
![]() |
#4 |
Veteran
|
![]()
Hvala Iceman, ali cini mi se da je ovo za instaliranje Mac OS na PC, ja zelim da instaliram Lion na Mac kome je krahirao sistem, ali ne znam da li mogu da napravim boot USB za njega iz Windowsa. Imam dnl OS X na HDD-u, treba da ga prebacim na USB ili mozda na DVD, svejedno, samo da proradi. Nisam uspeo da pronadjem nesto korisno preko googla, a imam i vrlo malo iskustva sa Macovima, pa ako neko ima ideju, help!!! Veoma je vazno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
Član od: 18.6.2010.
Zahvalnice: 87
Zahvaljeno 121 puta na 106 poruka
|
![]()
@zone2403
A zašto ga ne narežeš na dual layer dvd, pošto OS X ne može da stane na dvd. Ili jednostavno kupi original u radnji, svega 3.000 din. kad već imaš Mac računar. |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Dare01 na korisnoj poruci: | ||
zone2403 (7.2.2012) |
![]() |
#6 |
Veteran
|
![]()
Nemam Mac, ne bih to sebi radio, ali hvala na predlogu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Starosedelac
|
![]()
Jedino ako bas hoces tako da install mac os x na pc pa onda sa tog hackintosha da nabacis na usb! Btw raduje me sto sve vise ljudi ima koji se interesuju za hackintosh :-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
Član od: 26.9.2009.
Zahvalnice: 31
Zahvaljeno 6 puta na 5 poruka
|
![]()
Ja sam se ranije mucio sa Hacintoshom. Kako god ga napravis nesto ne radi kako treba i ako radi nije to bas najbolje. Zato sad kad sam bio u New Yorku video sam da veliki broj ljudi na ulici, u firmama, kuci koristi Apple racunare pa tako odlucim i ja da kupim iMac i verujte mi nema boljeg, stabilnijeg i pouzdanijeg sistema od Mac OS X a ni bolje masine od Macintosha.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
|
![]()
Evo ugurao sam ja MAC OS X lion na sedmicu u vmware. Jedino sto kao mora da se pazi sa updejtovima ali ladno jedan lik pravi skripte da popravi sve posle nadogradnje i objasnjava kako da se odradi bezbedno.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Starosedelac
|
![]()
Upravo sveze instaliran lavic. Jeste jeste samo sto iMac 2011 obavezno jer se javljaju feleri tipa ulazi prasina i neke zute fleke po ekranu.Svi cekaju novu seriju da izbace tj iMac 2012.
Lep je on ali skup a posebno za Srbe. Naravno nije za sve ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
|
![]() ![]() Autentican kinez ![]() Jedini problem koji imam ali mi se on javlja na svih VM-ovima je sa choppy zvukom. Znam da ovo moze da se resi ili ublazi, malo sam guglao al me mrzi da se cimam sad ![]() Ionako sam ga stavio samo da vidim kakvo je to upgrejd iskustva kad predjete sa PC-a na Mac. Ima dosta nekih eye-candy i cak korisnih stvari na koje sam naleteo ali mnoge stvari me isto tako nerviraju, previse cak. E sad to je verovatno zbog privikvanja pa ne mogu da dam ocenu. Al ladno i da date 2000 dolara na mac potrosicete jos toliko jer njihova aplikacija app store samo trazi kes. Za sve "free" programe postoji upgrade za par dolara, a da ne pominjem ove koji nisu free. Znaci obican free-mem program moze da se naplati i to neko kupi sigurno po komentarima. Dobra fabrika novca...teska. I nije u redu da kupite mac a da nemate iphone ili ipad ili neki irac...Ja mislim da mac nebih uzeo i kad bi imao dosta novca tj. kad budem imao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Starosedelac
|
![]()
Meni je sve prostije.Nema crackovanja,patchovanja itd.Prevuces app i kraj. Jedino me nervira sto nece da bootuje sa harda vec mora sa cd-a,zbog toga pizdim
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Veteran
Član od: 7.7.2011.
Zahvalnice: 264
Zahvaljeno 130 puta na 101 poruka
|
![]() Citat:
...ajd i kad bi bio na orginalu ili "Hack a la Mac" bas bih volio da vidim da li ti nedostaju antivirusi-spyware,registry cleaning,optimizacija i na kraju derfregmentacija(i sve ostalo kako bi ti Os bio u stanju bilo kakve upotrebljivosti-a slozit ces se da je potrebno itekako).Doduse ovo zadnje nevazi ako si na ssd-u. Sto se same defregmentacije tice na osX platformi nepostoji nijedan program sa kojim bi to radio unutar sysop-a.Sami sys os to nedozvoljava. Ili ostavis comp upaljen navece i on sam to odradi(navedes mu u koje vrijeme) ili nabavis jedan(jedini po meni)program sa kojim defregmentiras hdd izvan samog osX-a.Dakle nisi boot up u osX.A derfregmentaciju izvodis sa cd-a. Ime programa je iDefrag i sama procedura je malo slozena. Sto se tice app`s ono sto si gore napisao jeste tako ali isto tako i glupo. Srecom ima programa koji su i bezplatni kao i za sve ostale platforme ali isto tako i koje cine sasvim odlicno posao.Pa te po tom pitanju bas i nerazumem sta ti je dalo volju za sarkazmom ili nabijanjem rogova na glavu. Osim toga ti si kao cistunac jel(sve legalno) ?! ![]() Citat:
Jeli interni ili externi i koji je kabl firewire ili usb? Buduci da sam iz lapa izbacio dvd , osX imam na mem.stick-u i instalacija traje tricavih 10 minuta.Isto tako sam imao priliku i da izvadim ssd na kome je os i prikljucim na FW400,boot up traje isto kao da je u lapu. E tu sam vec pao na ****. Ps. Sto se tice navikavanja sa Win-a na osX to stoji ali je isto tako mizerno u odnosu na koji komfor nudi ! Definitivno !!! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Starosedelac
|
![]()
Ma nesto me zezao windows pa nije hteo da bootuje kako valja. Sada je sve ok :-). U stvari zeza me jedino sporo prebacivanje na usb. To jos moram da sredim
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Veteran
Član od: 7.7.2011.
Zahvalnice: 264
Zahvaljeno 130 puta na 101 poruka
|
![]()
Za sta koristis mem.stick i da li ti je u hfs+ formatu?
Mada usb stick ima malu write brzinu...ko ga zna? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Starosedelac
|
![]()
Ma ne,ovaj se bas bas vuce. Tipa 1min 1mb
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Starosedelac
|
![]()
@Mac4LiF E momak sam naziv tvog nick-a mi dovoljno govori da se ne raspravljam sa tobom.
![]() To da MAC nema sigurnose zakrpe nije tacno samo da vas obavestim, ima i on. A Ostale nazovi "probleme" Windows OS-a koji ustvari korisnici sebi stvaraju svojim ne znanjem je njihov problem. Oni bi trebalo da kupe MAC, slozicu se, njima treba jer nama draga ljudska vrsta postaje sve gluplja kako vreme prolazi pa im i treba proizvod koji ce da im ponudi konfor koji MAC moze da ponudi jer pociva na grafickom dizajnu. Salu na stranu izvolte slobodno...meni? neka hvala, windows 7 mi obezbedjuje konfor koji mi je potreban i ja uzivam koristeci ga. Nasao si pogresnog coveka kome ces da pricas o MAC-u, ne mogu da se bakcem ![]() ![]() Samo jos...taj covek koji upravo koristi razne gluposti za optimizaciju i reg, sam sebe postavi u situaciju da posle otvara temu na forumu sa odredjeno greskom ne znajuci da ju je sam napravio. Drugo nisam balavac i znam gde da ne klikcem i kako da se informisem na internetu. A opet hocu samo da istaknem jednu poentu ovde. Prvo ne mozes da kazes da je Windows 7, trenutni aktuelni sistem los OS. Isto kao sto ja ne mogu da kazem da je MAC OS X los OS, daleko od toga, nije, i ne zanima me rasprava ovog tipa. Zato i nisam ovde krenuo da navodim ono npr sto ja mislim da su prednosti Windows-a da se nebih nasao da mi kontriras jer mene tako ne zanima MAC i njegove prednosti, samo sam ti rekao ono sto si me pitao (citiram "slozit ces se da je potrebno itekako") tj naveo deo kako ja koristim svoj Windows OS. P.S. Hvala bogu da ne koristim MAC OS X jer beta event nije dostupan za Guild wars 2 na tom OS-u ![]() ![]() ![]() Poslednja ispravka: Iceman_37 (11.3.2012 u 3:57) Razlog: male ispravke... |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Linux, Boot Screen | clzola | Slobodni softver | 9 | 13.1.2011 23:51 |
Cannot boot... Problem XP | gainward | Operativni sistemi | 33 | 30.12.2009 0:25 |
Windows 7 boot problem | Sass Drake | Operativni sistemi | 2 | 10.4.2009 21:42 |
Kako povratiti Windowsov boot loader? | Jokara | Operativni sistemi | 8 | 28.5.2008 8:20 |
Nvidia boot agent | flamingos | Kvarovi | 4 | 22.8.2007 16:05 |