![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 12.11.2011.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Konfiguracija
Ploča: KT4V MS-6712 (AMI Bios) Procesor: Barton 2500MHz Memorija: 2x Kingston 256MB Grafika: GeForce FX5200 128MB Hard disk: Maxtor 80GB Napajanje: Chiftec 360W Na samom početku pokazuje da ima samo 64MB memorije. Pri paljenju cuju se dva kratka beepa, mala pauza, pa jedan kratak beep. Počne da učitava XP, ali kad se završi onaj deo sa crnom pozadinom i Microsoftovim logom, pojavi se samo crn ekran i to je to. Mogu da uđem u bios i čeprkam po njemu. Podesim da mi boot-uje sa CD-a, ubacim sistemski disk, stigne do dela gde mi traži da stisnem bilo koji taster kako bi pokrenuo instalaciju i tu ostane. Trepću one tri tačke na kraju rečenice, ali mogu do sutra da lupam po tastaturi, ništa se ne dešava. Memoriju prebacivao iz slota u slot, jednu vadio drugu ostavljao, pravio gomilu kombinacija bez uspeha. Probao sa ispravnim modulom od 512MB i opet ništa. Menjao pastu na procesoru, čistio ventilator i hladnjak, zamenio procesor sa ispravnim Athlonom 2000+, zamenio ventilator i hladnjak... Opet isto. Zamenio grafiku sa ispravnim GeForce MX440 64MB i opet ništa. Molim Vas, pomagajte! Izludeh. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
V.I.P. Programiranje
Član od: 29.8.2007.
Zahvalnice: 983
Zahvaljeno 371 puta na 280 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Član
|
![]()
HD je savršeno ispravan, ali sam ga sad, za svaki slučaj zamenio sa drugim, ispravnim, ali opet isto.
Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Starosedelac
Član od: 15.10.2010.
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 183 puta na 176 poruka
|
![]()
greska u postavkama CMOS-Bios
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Starosedelac
Član od: 15.10.2010.
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 183 puta na 176 poruka
|
![]()
Testiraj memoriju Memtestom 86,najmanje 6 sati,pa vidi rezultat
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
Memoriju testirao i sve je ok.
U medjuveremnu sam uspeo da instaliram sistem, i dok je u radu, sve lepo funkcionise. Kada ga ugasim i posle nekog vremena upalim, bios se restartuje i sva podesavanja baci na minimum. Vratim ih na srednje vrednosti i posle toga je sve opet normalno, do sledeceg gasenja. Promenio sam dve nove baterije, ali uvek se isto desava. Mala ispravka, ako je racunar nakacen na struju, palice se i gasiti bez problema, ali ako izvucem naponski kabal na 2-3 min, tada se javlja problem sa pamcenjem podesavanja u biosu. Poslednja ispravka: hektorcic (1.12.2011 u 0:39) |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|