Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Grafika
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Grafika Video karte i monitori

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 3.6.2011, 1:01   #1
bursac vladimir
Član

Član od: 20.11.2009.
Zahvalnice: 18
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Philips 221V2SB

kupio sam novi TFT monitor i sad me interesuje jedna stvar,a to je da je preporucena rezolucija ekrana 1920 x 1080,kad to uradim slika na ekranu je mnogo velika ne vidi se sve ikone na desktopu.Predhodni monitor koji sam imao imao je rezoluciju 1440:900 i ovaj sad Philips isto radi na toj rezoluciji.Ako neko moze da mi kaze kako da koristim vecu rezoluciju a da nemam problema nek pise na mom zidu,hvala
bursac vladimir je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.6.2011, 2:01   #2
Thaedass
WALL-E

Član od: 4.9.2009.
Zahvalnice: 404
Zahvaljeno 1.255 puta na 909 poruka
Određen forumom Re: Philips 221V2SB

Full HD rezolucija po meni nije za 21,5" monitore. Ti jedino sto mozes jeste da povecas ikonice kako bi se lakse snalazio
Thaedass je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.6.2011, 3:32   #3
OWERKLOKER
Starosedelac

Član od: 9.1.2009.
Zahvalnice: 204
Zahvaljeno 334 puta na 311 poruka

Citat:
bursac vladimir kaže: Pregled poruke
kupio sam novi TFT monitor i sad me interesuje jedna stvar,a to je da je preporucena rezolucija ekrana 1920 x 1080,kad to uradim slika na ekranu je mnogo velika ne vidi se sve ikone na desktopu.Predhodni monitor koji sam imao imao je rezoluciju 1440:900 i ovaj sad Philips isto radi na toj rezoluciji.Ako neko moze da mi kaze kako da koristim vecu rezoluciju a da nemam problema nek pise na mom zidu,hvala
Postavi monitor na nativnu rezoluciju(1920x1080) i stisni AUTO dugme na monitoru(mozda se kod tebe zove drugacije) i sve ce doci na svoje mesto.
Citat:
Thaedass kaže: Pregled poruke
Full HD rezolucija po meni nije za 21,5" monitore. Ti jedino sto mozes jeste da povecas ikonice kako bi se lakse snalazio
Pa zna ponekad da bude sitno ali u principu je ok mada bi vise legla 1680.
OWERKLOKER je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.6.2011, 12:01   #4
bursac vladimir
Član

Citat:
OWERKLOKER kaže: Pregled poruke
Postavi monitor na nativnu rezoluciju(1920x1080) i stisni AUTO dugme na monitoru(mozda se kod tebe zove drugacije) i sve ce doci na svoje mesto.

Pa zna ponekad da bude sitno ali u principu je ok mada bi vise legla 1680.
kada oznacim rezoluciju 1920*1080 trazi mi da restartujem da bi bilo efekta jer drugacije nece da promeni rezoluciju i kad to uradim opet je isto,desktop je prevelik ne vidi se ceo start meni sve do sata u desnom uglu.Pitam se dal ima veze i graficka sa odnosom rezolucije ja imam ATI ASUS AH3650
Stara 4.6.2011, 3:45   #5
OWERKLOKER
Starosedelac

Član od: 9.1.2009.
Zahvalnice: 204
Zahvaljeno 334 puta na 311 poruka

Imas opciju da namestis da ti ne trazi restart prilikom menjanja rezolucije.
Jesi li probao sa AUTO dugmetom na monitoru nakon postavljanja rezolucije?
OWERKLOKER je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.6.2011, 22:42   #6
bursac vladimir
Član

Citat:
OWERKLOKER kaže: Pregled poruke
Imas opciju da namestis da ti ne trazi restart prilikom menjanja rezolucije.
Jesi li probao sa AUTO dugmetom na monitoru nakon postavljanja rezolucije?
aj mi prvo reci kako da namestim da nemam restart prilikom menjanja rezolucije,probao sam ali kad oznacim rezoluciju kliknem na apply,i onda ok trazi mi restart,dok stoji tako ja pritisnem AUTO taster i sve je po starom

Poslednja ispravka: Thaedass (9.6.2011 u 20:34)
Stara 9.6.2011, 0:59   #7
kosarkas_94_
Član

Član od: 4.3.2009.
Zahvalnice: 77
Zahvaljeno 8 puta na 8 poruka

Probaj sa drugim drajverima za graficku,mozda ako imas neke starije prave problem...
kosarkas_94_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.6.2011, 10:49   #8
arki
Član

Član od: 25.1.2010.
Zahvalnice: 47
Zahvaljeno 29 puta na 23 poruka

Citat:
bursac vladimir kaže: Pregled poruke
aj mi prvo reci kako da namestim da nemam restart prilikom menjanja rezolucije,probao sam ali kad oznacim rezoluciju kliknem na apply,i onda ok trazi mi restart,dok stoji tako ja pritisnem AUTO taster i sve je po starom
Probaj sa novim dreiverima sto ti Kosarkas rece ,ja sam imao slican model,i imao sam problem sa Contrast i Brightness,uvek je auto. vracalo na 100% recimo ja podesim Contrast i Brightness na 70-80% i uvek posle igrice ili Sleep Mod novog starta vrati na 100%.
Tako da sam cekao popravku skoro dva meseca,koja nije mogla da se uradi, i cekao da dobiju isti model koji nisu imali na lageru 2nedelje,i na kraju dobio samsung,vec 2god radi bez problema.

Poslednja ispravka: Thaedass (9.6.2011 u 20:35)
arki je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.10.2011, 22:41   #9
dacajak
Deo inventara foruma

Član od: 22.4.2008.
Zahvalnice: 505
Zahvaljeno 704 puta na 573 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku dacajak

Imam Philips 221V2 nisam siguran za ono SB na kraju, al zanima me generalno kod LCD mointora da li je ok gasiti monitor na dugme kada ugasim kompjuter ili da ga ostavim da stoji u stand by-u preko noci pa kad ponovo upalim komjuter da se monitor sam upali?
Na koliko vati bude monitor u stand by rezimu, skracuje li mu se zivotni vek u odnosu kada ga gasim na dugme? Ili je veci sok za monitor kada moram da ga non stop palim i gasim i da naglo primi struju za paljenje onog philips logoa na pocetku?

Pitam jer mi se desilo posle 2-3 nedelje savrsenog rada da mi se pojavi zaglavljen (ne mrtav) pixel skroz u uglu ekrana. Ni ne primeti se posto je velika povrsina monitora, ni ne skrecem cesto pogleda u taj deo kad igram neku mracniju igru. Al pojava se bas desila kada sam palio montor posto je 8 sati bio ugasen ,a prethodni dan nije ni postojao i bilo je sve savrseno. Pa reko da vas odmah pitam da znam za u buduce sta je bolje resenje, a google-anje nije pomoglo da nadjem odgovor.
dacajak je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.10.2011, 13:00   #10
dacajak
Deo inventara foruma

@c64whatever korisnik

Pitam jer onog trenutka kad upalim monitor na dugme bljesne plava boja preko celog ekrana sa philips logoom i pojavi mi se zaglavljen piksel, a dan pre toga sve je bilo ok. Posto se ne razumem u monitore (ne bih ni pitao da se razumem), a znam cinjenicu da trosi oko 30-40 W, pa sam mislio da kad ga posle 8 sati mirovanja upalim da naglo dobije tu struju pa na neki nacin utice na njega. Zato sam pitao. Jer mi cudno da mi se pojavi tacno nakon paljenja a pre toga je sve super radilo. Ko pita taj ne skita.
Ali bez obzira sto nisam dobio normalan odgovor, odlucio sam da bude u standby rezimu rada, jer bas se primeti da se ugasi pozadinsko osvetljenje i ujutru kad ga opipam monitor je hladan, a ne pojavi se onaj jako osvetljeni logo vec crni ekran i ucitavanje windowsa. Jedino sam video po forumima, koji su dosta pomogli (hvala im), da jedino sto trsi monitor u standby-u je signalna lampica.

I ne ljutim se nego mi zao kad vidim kakvi ljudi postoje, verujm mi nist ne shvatam licno sa foruma, tj interneta. Dovoljno mi da zamislim ko se nalazi sa druge strane monitora..
Kako god, znas li ti kako je skupo mleko ovih dana, pazim ga ko svoj monitor.
Stara 7.10.2011, 13:06   #11
Red_Devil_89
Deo inventara foruma

Član od: 17.11.2010.
Zahvalnice: 321
Zahvaljeno 941 puta na 899 poruka

Ma opusteno, ne fali nista monitoru, da li ga gasis ili ne, a to za zaglavljen pixel je do primerka monitora.
Red_Devil_89 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.10.2011, 13:25   #12
C64freak
Banned

Član od: 3.5.2009.
Zahvalnice: 1.239
Zahvaljeno 438 puta na 374 poruka

Citat:
dacajak kaže: Pregled poruke
@c64whatever korisnik

Pitam jer onog trenutka kad upalim monitor na dugme bljesne plava boja preko celog ekrana sa philips logoom i pojavi mi se zaglavljen piksel, a dan pre toga sve je bilo ok. Posto se ne razumem u monitore (ne bih ni pitao da se razumem), a znam cinjenicu da trosi oko 30-40 W, pa sam mislio da kad ga posle 8 sati mirovanja upalim da naglo dobije tu struju pa na neki nacin utice na njega. Zato sam pitao. Jer mi cudno da mi se pojavi tacno nakon paljenja a pre toga je sve super radilo. Ko pita taj ne skita.
Ali bez obzira sto nisam dobio normalan odgovor, odlucio sam da bude u standby rezimu rada, jer bas se primeti da se ugasi pozadinsko osvetljenje i ujutru kad ga opipam monitor je hladan, a ne pojavi se onaj jako osvetljeni logo vec crni ekran i ucitavanje windowsa. Jedino sam video po forumima, koji su dosta pomogli (hvala im), da jedino sto trsi monitor u standby-u je signalna lampica.

I ne ljutim se nego mi zao kad vidim kakvi ljudi postoje, verujm mi nist ne shvatam licno sa foruma, tj interneta. Dovoljno mi da zamislim ko se nalazi sa druge strane monitora..
Kako god, znas li ti kako je skupo mleko ovih dana, pazim ga ko svoj monitor.
Za pitanje koje si postaio dobio si prilichno normalan dogovor
Nije potrebna nikakva mudrost da skapirash da u fabrici nisu namerno stavili to dugme da ti ubiju monitor...
Prosto felerichan je i ako ti garancija josh uvek vazi reklamiraj ga u suprotnom ako si u mogucnosti odnesi ga u servis pa plati popravku.
Sto se tiche stend baj il ne ,kako god hocesh ja lichno uvek drzim upaljen monitor ,osim kad nestane struje pa zbog prejakog napona iskljuchim na dugme.

I da slazem se za mleko lol :P

P.S. @ Mod koji mi je obrisao poruku , jel ti dobro? Nisi obrisao onakvo tupavo pitanje koje je lik postavio a brishes moj vishe nego korektan odgovor ,da imash iole mozga ili bi obrisao oba ili prosto ostavio oba posta...
Fer?
C64freak je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.10.2011, 16:01   #13
Thaedass
WALL-E

Član od: 4.9.2009.
Zahvalnice: 404
Zahvaljeno 1.255 puta na 909 poruka

Citat:
C64freak kaže: Pregled poruke
@ Mod koji mi je obrisao poruku , jel ti dobro? Nisi obrisao onakvo tupavo pitanje koje je lik postavio a brishes moj vishe nego korektan odgovor ,da imash iole mozga ili bi obrisao oba ili prosto ostavio oba posta...
Fer?
Normalan odgovor? Pazi ovako,ostavljam dovoljno slobode u nacinu pisanja i samog izrazavanja,ali ces na ovaj i onaj nacin shvatiti da ti ovo nije Vukajlija gde se pod normalnim odgovorom smatra post sa "lololololololo","dobijanjem ospica" i "mlekom". Vrlo podlozno spamu i medjusobnom nabadanju sto na kraju zavrsi sa brisanjem postova i deljenjem packi..

Ni sam se nisi naucen rodio i moras poci sa misljenjem da neko nije dovoljno (ili uopste) upucen u materiju i pokusas da mu na normalan nacin objasnis/pomognes,a ne da pises na nacin na koji si napiso post koji sam ti obrisao. On je postavio korektno pitanje i zato nije obrisano.

Za to "da imam iole mozga" bih mogao da zalepim koji kazneni,ali necu jer nisam picajzla. Fer?
Thaedass je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.10.2011, 4:57   #14
C64freak
Banned

Citat:
Thaedass kaže: Pregled poruke
Normalan odgovor? Pazi ovako,ostavljam dovoljno slobode u nacinu pisanja i samog izrazavanja,ali ces na ovaj i onaj nacin shvatiti da ti ovo nije Vukajlija gde se pod normalnim odgovorom smatra post sa "lololololololo","dobijanjem ospica" i "mlekom". Vrlo podlozno spamu i medjusobnom nabadanju sto na kraju zavrsi sa brisanjem postova i deljenjem packi..

Ni sam se nisi naucen rodio i moras poci sa misljenjem da neko nije dovoljno (ili uopste) upucen u materiju i pokusas da mu na normalan nacin objasnis/pomognes,a ne da pises na nacin na koji si napiso post koji sam ti obrisao. On je postavio korektno pitanje i zato nije obrisano.

Za to "da imam iole mozga" bih mogao da zalepim koji kazneni,ali necu jer nisam picajzla. Fer?
Thaedass razumi druze ,nema ovo nikakve veze sa vukajlijom\podbadanjem il bilo chime slichnim stvar je u nekoj opstoj kulturi\znanju kako god (nevezano za IT) ako tako mogu da kazem. Naravno niko od nas se nije nauchen rodio ni ti ni ja niti bilo ko drugi , ali chak i dete od 5 godina zna da ako neka spravica ima dugme na koje se pali i gasi da to upravo tome sluzi i da mu nece crci\pokvariti se ako je koristi,jel to joj je i namena on\kad koristish off kad nekoristish...
Opet nekazem da nisi upravu tebe najvishe boli glava od svakojakih stvari na forumu i razumem te odlichno ,ali opet kazem osnovno obrazovanje ili neko predznanje bi trebalo svako ko posecuje forum da ima ,a opet to predznanje kad su u pitanju ovake banalne stvari se neuche ovde niti na nekom drugom mestu to se uchi u prvih par godina zivota mama\tata\uciteljiva\vaspitacica etc. Eto jel mozesh da zamislish da ti neko postavi pitanje:
* Cao imam mish na racunaru ali sam chuo da on radi na struju,jel to opasno za mene? Dodirnuo sam ga vec par puta i nista mi nije ali eto voleo bih da znam u sluchaju da me moze da me ubije struja?

^ kapirash? Zvuchi kretenski skroz ,nemoj mi reci da bi se potrudio da se bakcesh oko odgovora, zato kazem pre ce biti da je njegovo pitanje trololool nego moj reply. Sad da sam ja ne tvom mestu prosto bih obrisao oba ,prvo jer je idiotsko i najverovatnije troll a moj odgovor cisto iz razloga jer ta osoba moze da se uvredi pa da nebi dalje ishli u off topic.

P.S. da fer si 100% tnx
Stara 8.10.2011, 9:11   #15
dacajak
Deo inventara foruma

Koliko ja znam, nisam pitao dal ce se pokvariti monitor ako ga palim na dugme i ti se sada pravis blesav. Samo sam pitao da li je ono naglo paljenje plave boje i philips logoa uticalo na pojavljivanje zaglavljenog pixela. Nisam ni ja toliko mutav da ne znam te osnovne stvari koje si naveo, a sa lolovanjem nista nisi pomogao. I ne bih bez razloga po internetu nasao par tema o tome sta je bolje za monitor, standby rezim ili nonstop paljenje i gasenje monitora. Koji bi inace bio razlog standby rezima.
Vazno da ti imas dugogodisnje iskustvo sa kompjuterima pocevsi od komodora 64, i ne znam ko je ispao mutav a ko fer il ne fer.

A sad koliko je nekome osnovno znanje sto se tice LCD monitora koji na nasem trzistu i za nase uslove dosli tek nedavno (pogotovo za kucnu upotrebu) i nije neka drevna tehnologija da svako na svetu zna sve o njima, pogotovo neko ko ima 0 iskustva sa njima. Pa pobogu do nedavno nismo ni sirokopojasni internet imali, i sad ja treba da lolishem mojim drugovima kojima sam namestao internet konekciju i pricao sa operaterima kako bi oni uopste bili u mogucnosti da to sebi omoguce, a bilo ih je desetak. Eto za mene to npr nije nista strano jer sam se snasao sa tim posto imam kablovski od 2006, al njima koji to jos nikad nisu imali normalno nisu znali nista o tome.
A ti ocigledno nisi razumeo moje pitanje, no nema veze.
Stara 8.10.2011, 9:26   #16
C64freak
Banned

Citat:
skracuje li mu se zivotni vek u odnosu kada ga gasim na dugme?
.
^ kazesh nisi hm?
Citat:
Koliko ja znam, nisam pitao dal ce se pokvariti monitor ako ga palim na dugme i ti se sada pravis blesav. Samo sam pitao da li je ono naglo paljenje plave boje i philips logoa uticalo na pojavljivanje zaglavljenog pixela. Nisam ni ja toliko mutav da ne znam te osnovne stvari koje si naveo, a sa lolovanjem nista nisi pomogao. I ne bih bez razloga po internetu nasao par tema o tome sta je bolje za monitor, standby rezim ili nonstop paljenje i gasenje monitora. Koji bi inace bio razlog standby rezima.
Vazno da ti imas dugogodisnje iskustvo sa kompjuterima pocevsi od komodora 64, i ne znam ko je ispao mutav a ko fer il ne fer.
Da imam dugogodishnje iskustvo kao sto i rekao od c64 preko amige do PC`a Uglavnom dobio si odgovor na svoje pitanje, mada opet kazem to si trebao predpostaviti al ok
Inache namena stend baj_a je da ti omoguci brzi pristup uradjaju ,kod monitor_a to nema nikakve veze zapravo ali kod npr Televizora\Mobilnog\DVD plejera etc to ti omogucava da ucarish vreme koje mu je potrebno da bi uradjaj postao funkcionalan (ucitao softver,pokrenuo mehanizam and stuff)

Anyway mislim da si skontao,necemo u off topic zbog gluposti
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku C64freak na korisnoj poruci:
dacajak (8.10.2011)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
PHILIPS 42` LCD 42pfl3604 Da ili Ne !? savic4430 ŠDK - Foto i audio/video 4 1.3.2010 4:32
TFT Philips 190v problem! hotmint Grafika 0 6.5.2008 15:03
Samsung, Philips, LG 17"CRT Superbird Grafika 2 1.5.2008 0:08
TRUST SP-3300M 2.1 ili Philips SPA2300? NikolaT Zvuk na računaru 5 15.4.2008 17:29
Misljenje o Philips TFT monitorima ? Masha ŠDK - Grafika 3 3.7.2007 11:25

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 11:20.