![]() |
![]() |
|
Grafika Video karte i monitori |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 4.10.2011.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Kupio sam desktop racunar sa a6 amd readon hd6530d grafickom kartom koja ima mogucnos dual grafic uparivanja sa drugim grafickim karticama. Interesuje me ako znate koje su to kartice i iz koje kombinacije mogu da izvucem najvise. Video sam da mogu 6550, 6570 i 6670 ali nisam siguran da li mogu jos neke. Kazu da je ovo revolucionarna tehnologija i molio bih vas ako neko ima kakve informacije i iskustva da mi pomogne posto bih pokusao da poboljsam malo grafiku na kompu. Hvala unapred.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 23.10.2009.
Zahvalnice: 335
Zahvaljeno 720 puta na 651 poruka
|
![]()
Ako imaš 86-7 evra za upgrade, batali te frankenštajn crossfire fazone i pazari MSI radeon 6770 (potrebno je da imaš kvalitetno napajanje od makar 300W, ne kinez). Ako ne, neki 6570 će odraditi posao (512MB ili 1GB; DDR3 ili GDDR5, nije bitno).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Mala ispravka, nije raedon i readon nego radeon, i vec kad si krenuo engleskim nije grafic nego graphic.
@ Ontopic Ono sto phoenix rece. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 8.6.2011.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 14 puta na 11 poruka
|
![]()
Uopste nije zanemarljivo dobijanje performansi sa ukrstanjem ovih grafickih... http://www.hardwarecanucks.com/forum...desktop-7.html Posto je vec kupio ovaj procesor i ukoliko ima losije napajanje lepo bi' tu legla hd6670... Ukoliko je tanak budzet nije lose resenje. Naravno najbolje bi' bilo da se uzme bar 6770... Kako to da nema veze brzina memorije?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.175
Zahvaljeno 5.003 puta na 2.916 poruka
|
![]() Citat:
Elem, probao sam dual graphics režim i ubrzanje nije zanemarivo, međutim postoji problem kada se integruša kombinuje sa 6670. 6670 je dosta brža od integrisane, pa slika užasno preskače u igrama, kao da neko ubrzava prikaz na sekundu, pa onda uspori, i tako u nedogled. Video sam kako to izgleda uživo i užasno je, neupotrebljivo za bilo kakvo igranje. Ako kombinuješ integrušu sa slabijim karticama, onda je ok. S obzirom da si već kupio A6, ne isplati ti se davati pare na 6770. Sa 6570 možeš duplirati brzinu u odnosu na integrušu a da prođeš jeftinije. Inače dual graphics se postiže tako što samo utakneš karticu u slot a monitor nastaviš da povezuješ preko integrisane. Posle restarta trebalo bi da te dočeka poruka da je CrossFire aktivan. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Novi član
Član od: 4.10.2011.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Hvala na informacijam. Mislim da je krajnje nebitno za ovu temu kako je neki naziv ili ime napisano, mislim da su svi shvatili poentu!!! Interesuje me jos da li ce nekad kasnije moci da se doda jos neka kartica osim ovih i da li ce biti osudjene da slika uvek preskace aku budu cak i jace od ovih? Da li ce to moci da se sredi sa nekim drajverima ili se prosto mora trayiti druga jaca neintegrisana kombinacija?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
Član od: 3.5.2009.
Zahvalnice: 1.239
Zahvaljeno 438 puta na 374 poruka
|
![]() Citat:
![]() ON topik ![]() Iz mog iskustva uvek je jedna jacha grafika bolje radila posao od dve slabije ,sad sve zavisi od tvojih mogucnosti ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Avioni | Dr Zoidberg | Brbljaonica | 3931 | 17.4.2022 21:11 |
Dual Sistem | paka97 | Operativni sistemi | 7 | 14.1.2011 4:22 |
Posle "welcome" ekrana sistem stane i ne uloguje se na account | lukababic | Kvarovi | 5 | 1.7.2008 15:01 |
Sistem se ne podize sa HDDa(!?) | Ivan Jovanovic | Kvarovi | 3 | 5.1.2007 12:09 |
Problem sa dual modom i memorijom ! | Nicolas | Kvarovi | 10 | 22.8.2006 16:29 |