![]() |
![]() |
|
Grafika Video karte i monitori |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Banned
Član od: 16.11.2008.
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Imam instalirane drajvere za ati radeon 9600, i kraficka radi dobro. Ali kada je u pitanju openGL, a pogotovo 1.3, graficka pravi probleme. Igre poput counter strikea - ne radi u openGL-u vec u softverskom modu, Chronicles of riddic - uopste nece da radi posto trazi openGL 1.3. a racunar mi izvestava da nemam openGL 1.3. I ostale igre... Kako je to moguce? Da li ja stvarno sa ovom grafickom karticom nemam openGL 1.3? Nove drajvere sam probao da instaliram iz 2009. i nece da se instaliraju, obavestava me da mi se ne poklapaju graficka i drajveri. A ja sam vise puta probao i skinuo sa atijevog sajta odgovarajuce drajvere. Imam windows xp sp 3, athlon 2GHz, 1 gb. Kako da resim ovaj problem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
To se lako sredjuje preko rivatjunera (mali besplatan a mocan program)
Instaliras ga i pokrenes a onda: Driver settings>Customize>Open GL settings>Compatibility>Open GL version string override>izaberes 1.5>OK ,problemi nestaju 100% P.S. CoR: EfBB nece da radi dok ovo ne odradis. P.P.S. Zar to nije poznati problem sa nVidijom a ne sa Ati kartama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
|
![]()
Hvala ti puno na odgovoru. Da cuo sam za nVidia graficke da se ovaj problem javlja kod njih i da ima poznati nVidia openGl fix. Ali ja imam ATI RADEON. Zar nije RIvaTuner samo za nVIdia graficke karte? Ja sam instalirao RIvaTUner i probao da idem ovim redom kao sto si mi ti rekao ali ne mogu da se snadjem. Pod tabom MAIN pise m:i driver setting pa ispod Catalyst 5.2 detected i ispod dve kolone file, description...i onda ispod file kaze ati2dvag.dll...itd... i to je to. Sta sad?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
|
![]()
Evo slikovitog pojasnjenja gde trebas da udjes:
![]() Tu nadjes Open GL ... i pratis dalja uputstva ![]() Edit: Nije RT samo za Dziforseve, upotrebljava se i sa Radeonima. Poslednja ispravka: Luka.zip (28.6.2009 u 22:08) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
![]()
Isao sam tu gde si mi rekao i kada kliknem izadju mi 5 slicica. To su: Low-level system settings, druga low-level refresh rate settings, treca low-level desktop color shemes, cetvrta subsystem diagnostic report i peta reload display driver. U sva ova pet sam isao i nisam nasao nigde da pise open GL. Sta sad?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
|
![]()
To gde si ti usao se nalazi iznad, u prvom customize (ispod modela grafe) a ja ti kazem da udjes u customize koji se nalazi kod driver settings kao sto je na slici.
(prati strelicu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Luka.zip na korisnoj poruci: | ||
touch_master (28.6.2009) |
![]() |
#7 |
Banned
|
![]()
Imam samo jedno customize. To gde bi trebalo da bude drugo pise mi Catalyst 5.2 detected i nista vise...Sta sada da uradim?
Da li postoji neki drugi program koji moze da mi podesi graficku na openGL 1.3? Poslednja ispravka: Partybreaker (28.6.2009 u 22:49) Razlog: 2 u 1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Novi član
Član od: 24.1.2010.
Zahvalnice: 4
|
![]()
I ja imam isti problem.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Novi član
Član od: 24.1.2010.
Zahvalnice: 4
|
![]()
Problem resen
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa driverom za monitor | pharaon.92.bc | ŠDK - Grafika | 10 | 26.10.2008 17:24 |
problem sa 9600 xt grafikom | ucitelj paracin | Grafika | 5 | 4.3.2008 0:46 |
Problem sa startovanjem igrica | Chemist | Akcione igre | 6 | 27.1.2008 10:41 |
Grafičke kartice rangirane po performansama | Sasa | Grafika | 3 | 9.1.2008 20:22 |