![]() |
![]() |
|
Osnovne komponente Procesori, ploče, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 23.1.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Uskorom planiram da kupim ovu ploču i imam dva pitanja:
1. Da li može da radi i sa jednom grafičkom karticom ?( u radnji su rekli da radi samo sa 2 ![]() 2. Dvoumim se između GeForce 6600 i Radeon X1600Pro grafičke kartice. Šta biste vi uzeli ? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 123 puta na 48 poruka
|
![]()
Ploča ostavlja mogućnost dodavanja još jedne pci-e grafičke. Ne mora obavezno da ih ima. Obična 6600 (ddr2 memorija) i X1600pro su dosta sličnih performansi gde je ipak, prednost na strani atija, pa bi pri tom izboru trebao da se odlučiš za X1600pro. Za kupovinu grafičke pogledaj ostale teme i mišljenja za druge grafičke, pre nego što se odlučiš.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
XXXtreme
|
![]()
Radice samo sa jednom, sli ti obezbedjuje da stavis jos 1 ako hoces...vidi ako mozes da uzmes 6600GT-sad je best buy i skuplja je fazon 20-30 e od regular 6600 i pritom se klokuje kao luda..ima i DDR3 memoriju..znaci savrsenstvo
![]() ali ako bas su te dve u izboru onda radeon , tu su bolji to ne poricem ali snimi ovo...http://www.theinquirer.net/?article=27653..ja da imam pare ja bih ovo uzeo..tj da imam 250 dolara ili 200 evra...bruka za te pare Poslednja ispravka: mad_skillz (23.1.2006 u 23:59) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Starosedelac
|
![]() Citat:
2.Између те две наравно да је X1600PRO бољи, ал' је и скупљи, за те паре најбоља куповина је 6600GT, такође ако узмеш ATi-ја опрости се од система са све графичке јер тешко да ћеш на тој плочи потерати CrossFire ![]() Такође ако ниси оверклокер нема никаквог разлога да пукнеш тол'ке паре за плочу, за нормалног корисника су и модели од око 100 евра сасвим довољно јаки, а има их доста и то врло добрих. Citat:
Тако да би у случају наменске куповине плоче која ће у будућности моћи да подржи SLI препоручио неку плочу која је за то заиста и ПРЕДВИЂЕНА. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
Znaci definitivno ti ne trebaju dve graficke, ali imas tu mogucnost. A ako te ta varijanta uopste ne zanima (SLI) lepo uzmi neku malo jeftiniju plocu NF4 Ultra, bez SLI-a i pazari neku 6600GT i cisto uzivanje, sve nove igre ima da idu ko lude...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Pa to SLI, ja mislim da je ploča zato ultra. Ne znam dal ima još neke značajnije razlike između običnog i ultra modela=?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 164 puta na 141 poruka
|
![]()
obicna nforce4 ne podrzava sata2 i ima HTT "samo" 800Mhz, dok ultra verzija ima 1000Mhz. sve u svemu Ultra verzija je skroz nepotrebna, ako si ogranicenog budzeta bolje je tih 10-ak e razlike uloziti u hard core napijanje i ozderavanje nego u neke karakteristike od kojih neces imati nista u zivotu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
XXXtreme
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Deo inventara foruma
|
![]()
sad nije bolje, ali mozda bude nekad, a mozda i ne...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
XXXtreme
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Novi član
|
![]()
Hvala momci, puno ste mi pomogli i oko matične i oko grafičke!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
XXXtreme
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Starosedelac
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Deo inventara foruma
|
![]()
ja je licno ne bih uzeo, vec bih se za tih par evra napio ko svinja. mislim da je to bolje ulozena kinta
![]() sta ce biti u buducnosti - ko zna? vidis da se soketi menjaju cesce nego ja gace i carape ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
XXXtreme
|
![]()
dobro ne mogu da kazem da garrison ima losu ideju..gajba jelenka...mmm...ali majke mi sto da ne ako stvarno nije tolika razlika sto da ne...mada opet sta ce ti kada zaista niko nije siguran...koliki je dobitak na performansama...confused..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Starosedelac
|
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
DFI Nf4 Ultra Infinity chipset kuler... | RaLe | Osnovne komponente | 21 | 11.1.2006 14:22 |
Ultra Edit | PeTkO | Programiranje | 13 | 30.11.2005 14:19 |