![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 13.1.2009.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Kao sto naslov kaze imam problem. Kupio sam juce ruter TP-LINK WR543G i imam adsl o 1 mbit kod telekoma i njihov (rozi) modem Huawei SmartAX MT882. Imao sam malo problema tokom povezivanja bezicne kartice sa kompa i rutera, ali sam to resio, e sad problem je nastao kad sam hteo da ukljucim MAC filtraciju, zaboravio sam da ukucam mac adresu kompa i sacuvao sam podesavanja, kada sam hteo da se konektujem sledeci put izlazilo je ono limited or no connectivity.
Evo i nacin na koji sam povezao: kabl koji sam dobio uz ruter sam ubo u Ethernet port na modemu a sa druge strane sam ga ubo u WAN port rutera i promenio IP adresu rutera na 192.168.2.1 sve je radilo ok ali sam ukljucio MAC i nastao je pi*vajz. Kako da vratim na fabricka podesavanja ili nesto drugo da uradim samo da se resim problema. E da sad nece ni da se konektuje ni na http://192.168.1.1 Unapred zahvalan |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Na ruteru (pozadi) postoji mala rupica, na kojoj pise reset. Unutra se nalazi dugmence za resetovanje, ubodi ga sa necim i drzi tako minimum 5s. Nakon toga ce ti se ruter resetovati i onda probaj da pristupis podesavanjima...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Jel da to uradim dok je ukljucen samo u struju ili da ga povezem na modem pa onda
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Svejedno ti je, slobodno ga resetuj sada bez ikakvog diranja drugih uredjaja za povezivanje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Evo sta kaze tvoje uputsvo.
First, turn off the router's power. Second, press and hold the default reset button then turn on the router's power, until the SYS LED lights up (about 3 seconds). Last, release the reset button and wait for the router to reboot. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ne moras da ga gasis iz struje (ja moj nisam gasio niti jednom a par puta sam imao potrebu za resetom), ali ako 'oces slobodno mu izvuci adapter ili onaj jack za napajanje koji ulazi iza rutera.
To upustvo kada se prevede govori da mu prekines dotok struje pa da pritisnes i drzis reset dugme 3s (drzi ti 5s) onda pusti to dugmence i sacekaj neko vreme da se ruter resetuje - vrati na default vrednosti (ne moras dugo). |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
Pa ono pise oko 3 sekunde, znaci moze da budu i 5.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
|
![]()
Ma da bre meni to nije bilo logicno da drzim dok je iskljucen ruter reset i da ga onda ukljucim u struju, a da sve vreme drzim reset... gluposti. E sad sta mi dalje predlazes zastitu, enkripciju ili sta vec treba da ukljucim, da se drugi ne bi kacili
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Gluposti...
![]() Samo WEP enkripcija i ti si siguran. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]()
@k.o.l.e.
Ako oćeš malo bolji sekjuriti zaobiđi WPA enkripciju , ima softvera i posebnih linuks distroa kao što je backtrack 3 , koji sami odvaljuju WPA za desetak minuta i na lošijim mašinama . Ako oćeš malo bolji sekjuriti idi na filtriranje MAC adresa u kombinaciji sa nekim fajervolom i sl ..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
|
![]()
I ako neko provali WEP enkripciju (sto je malo verovatno jer nema dovoljno upucenih ljudi) uvek mozes videti sve MAC adrese koje ti se kace na ruter i srediti posao.
Sto se tice port forwarding, nadji opciju Virtual Servers i tu podesi one portove koje zelis... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Član
|
![]()
Drzao sam ja dok se ne ukljuci i citao uputsvo ali dzabe, ne znam mozda sam ja negde pogresio ali vazno da sam resio. Nego sta na kraju da stavim zastitu ja sam stavio WEP i key od 9 slova i 4 broja ukljucio ruterov firewall i mac filtering. pozzz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ti si u principu stavio sve moguce zastite, pa ne stitis se od 200 'akera vec od komsije i tu okolnih ljudi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Kako povezati rezač | markoso | Brbljaonica | 6 | 17.1.2009 15:47 |
Kako povezati ruter? | Oliver_ | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 4 | 30.11.2008 20:59 |
Problem prilikom instalacije. Kako da to rijesim? | Isko | O igrama uopšte | 7 | 20.9.2008 14:18 |
HDD rack ATA - kako povezati, pomoć! | Astor | Nosači podataka | 1 | 26.1.2008 18:02 |
Kako resiti moj novonastali problem? | DraganP | Grafika | 9 | 19.4.2006 12:07 |