![]() |
![]() |
|
Zaštita Virusi, anti-virus programi, firewall... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
Član od: 17.5.2007.
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno 21 puta na 21 poruka
|
![]()
Moj prijatelji ima mali problem... Video je u Blic-u da se pojavio neki virus, za koji jedino BitDefender navodno ima leka i koji je takodje navodno velika opasnos trenutno.
Elem mada sam mu ja rekao da se mane "zute" stampe... kad nije bilo neko obavestenje u SK, znaci da su to fore gore pomenute stampe - preterivanje. Ipak on se zainatio i probao je da sa online BitDefenderom skenira sistem, ali odmah po startu skeniranja dobio je "plavi ekran". Pogasio je antiviruse na sistemu - mislim da koristi Aviru i Kaspersky i valjda i ZoneAlarm firewall, ali opet iz vise pokusaja "plavi" ekran. Ja sam pokusao da mu objasnim da problem moze biti do mnogo faktora (wireless internet kod lokalnog privatnika, konflikt sa Windows-ovim servisima ili nesto sasvim trece), ali me je on ubedio, posto je paranoik, da potrazim strucnije savete. Inace, imao je jos nekih simptomaticnih problema sa ZoneAlarmom npr. dve novije igrice do skoro nisu radile korektno (zaglave pri startu ceo komp) dok je ZA startovan. Kada ga ugasi bez problema rade. Ja inace koristim AVG 8.5 i SuperAntiSpyware 4.0 s tim da u prinicipu dnevno idem na par proverenih sajtova i nisam imao problema sa tim igricama, posto imam slabu wireless vezu nisam probao taj online skener. Ako moze par komentara ljudi od struke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
.
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 707 puta na 496 poruka
|
![]()
Da li on ima i Aviru i Kaspersky (dva antivirusa) na sistemu? Ako je to onda oni prave problem, ne samo sa online skeniranjem, neka obrise jedan. Ako je siguran da ZoneAlarm pravi problem neka za zameni Comodom.
Problem ne bi trebalo da bude u losoj internet vezi. Neka skenira sistem HijackThis-om (prethodno bi trebalo da mu promeni naziv fajla) i postavite log fajl ovde. Inace te price sa jako opasnim virusima koje moze da otkloni samo jedan antivirus su posledica toga da neko bez mnogo znanja iz ove oblasti mora svakog dana da napise tekst odredjene duzine. Ne treba se uopste obazirati na to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
@nighthawk
Mislim da moze i bez postavljanja loga da to odradi (neka uzme advanced systemcare od IOBIT-a) koji ima analizer bezbednosti i on je isti kao HJT log i cini mi se da su svi ti sumnjivi registry fajlovi u njegovoj bazi. Ispravi me ako gresim |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problemi, problemi i samo problemi | dume | Slobodni softver | 24 | 28.12.2008 15:51 |
online virus scan | Harmon23 | Zaštita | 3 | 15.4.2008 23:14 |
Ten golden rules of online gaming... | fingerprint | Brbljaonica | 2 | 25.3.2008 15:38 |
Open Signed Online | jonathan | Aparati i oprema | 0 | 20.3.2008 16:26 |
Pirati sa kariba ONLINE | dodgeme | Mrežne igre | 23 | 25.6.2007 14:27 |