![]() |
![]() |
|
Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Skinuo sam Windows 7 Ultimate sa torrenta i pokusao da ga instaliram ali stane mi na 98% tamo gde pise (expanding windows), stoji 10 min. nista se ne desava, pa onda krene dvd da ucitava nekih 5-6 sekundi, pa stane i tako u nedogled.
Imam Windows XP ultimate na C: particiji, a Windows 7 instaliravam na D:. E sad posto ne mogu da ga instaliram ostali su mi na D: particiji njegovi folderi, a ne mogu nikako da ih obrisem, pise da su READ-ONLY, Probao sam i u Safe modu, ali nece. Kako da obrisem sad te foldere Windows 7-ice da mi ne zauzimaju bez veze prostor? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]()
Verovatno kao i svuda kad se pojavi takav problem: klikni desnim tasterom na "Properties", idi na Security, pa klikni na Advanced, pa tab Owner i namesti da si ti vlasnik tih foldera. Klikni na OK, vrati se na Security i sada možeš da menjaš Read Only u šta hoćeš.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Probao sam da skinem Read-only atribute, ali nista, ispise acces denied, nece da obrise, kao da koristi te fajlove, pa ne dozvoljava. To bi jedino mogao da obrisem kako se meni cini iz MS Dos-a ili ako postoji neki program. Zauzima mi 10GB prostora bez veze, a ne znam kako da obrisem te foldere.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.2.2007.
Zahvalnice: 1.354
Zahvaljeno 2.410 puta na 2.255 poruka
|
![]()
mozes da podignes safe mode rezim rada pa da iz njega obrises,posto se tad smao osnovni servisi i procesoi pokrecu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Ma probao sam i to. Nema sanse da se obrise. Kao da je Windows XP prisvojio te foldere, pa ne dozvoljava da se obrisu. To mora nekako iz DOS-s, ali mi trebaju SATA drajveri, jer kad podignem sa flopija sistem, ne prepoznaje mi hard disk.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Jel postoji neki program da se obrisu takvi Read-only folderi?. ja ne znam kako to da obrisem. Probao sam sa Boot disk-om u MS-Dosu ali kad izdam komandu ispise da fajl nije pronadjen, iako postoji. Ne znam sta se desava.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem pri instalaciji drivera | ivke013 | Zvuk na računaru | 0 | 1.12.2009 11:35 |
Windows 7 - Release Candidate (RC) | oluja | Operativni sistemi | 944 | 24.10.2009 12:29 |
Microsoft priprema 128-bitne verzije Windows 8, Windows 9 OS-a | Dusan Despotovic | Operativni sistemi | 5 | 8.10.2009 15:33 |
Problem pri instalaciji XP-a, javljaju se kvadratici nakon bootovanja | miticfam | Operativni sistemi | 4 | 24.9.2009 15:50 |
Problem pri instalaciji XP-a | mcdado | Kvarovi | 16 | 20.6.2007 17:35 |