![]() |
![]() |
|
ŠDK - Osnovne komponente Saveti u vezi sa kupovinom osnovnih komponenti računara: procesora, ploča, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
Član od: 24.7.2008.
Zahvalnice: 57
Zahvaljeno 38 puta na 30 poruka
|
![]()
Ovako, imam memoriju geil 2x1GB obicnu. Hteo bih da dodam jos 1 GB, ili 2 GB u zavisnosti kako me posavetujete sta je bolje, jer kolko znam, procitao sam na forumu, 32-bitni sistem ne podrzava vise od 3,25 GB RAM-a... Da li da onda kupim 2GB pa da instaliram 64bita sistem(vista)?? Da li ce biti napredka u perfomansama? I, nisam siguran, dal cu morati da formatiram sve particije prilikom instalacije 64b viste? posto to mi ne bi odgovaralo, jer imam instalirane igre, ziku, i filmove...I da li je tacno da pola programa ne radi u 64b verziji sistema??Sta je sa igrama, dal one rade? Hvala unapred na odgovorima
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Novi član
Član od: 23.2.2008.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
32-bitni sistem podržava 4 GB RAM-a, ali OS vidi samo tih 3.25 GB. Ja mislim da ne moraš da instaliraš 64-bit Vistu, ionako postoji manje programa za nju nego za 32-bitnu. Mislim da je najbolje da dodaš još 1 GB (memorijski moduli ne moraju da budu isti kao tvoji, ali poželjno je da budu).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
Član od: 24.7.2008.
Zahvalnice: 57
Zahvaljeno 38 puta na 30 poruka
|
![]()
ako sam dobro razumeo znaci radice mi sva 4 GB i u 32bitnom sistemu, iako ce mi windows prikazivati 3.25? Ok hvala...samo nesto nisam zadovoljan sa ovim geilom kako se klokuje(jedva sam komp ucinio stabilnim) pa ne znam dal da uzmem transcend, kako bi to podneo komp, ili opet geil koja je i skuplja a verovatno losija(citam na forumu da se transcend dobro klokuje)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Novi član
Član od: 23.2.2008.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Nisam siguran za Transcend. Mislim da jeftiniji memorijski moduli nisu ništa bolji od Geila. E sad oni što se dobro klokuju su aXeRam (kao neka top serija). Ne bi trebalo da bude problem ako bi stavio dve različite memorije (ako su različitih brzina, brža se usporava na takt sporije - napr. ako imaš DDR2-1066 i DDR2-800, ova na 1066 će ti raditi na 800). Što se tiče kloka, i ja sam imao problema sa Geil RAM-om, a rešio sam ga tako što sam napon (RAM voltage) povećao u BIOS-u sa 1.8V na 2.1V.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
|
![]()
ma transcend je dobar kloker bolji od skupljeg geila i manje se greje
znaci uzmi transcend jet ram ali gledaj da ti zadnja slova u bar kodu budu "P" ili "N" ako ne nadjes onda uzmi apacer ili ocz (platinum ) ovaj sa "N" se bolje klokuje ,ali oba su odlicni |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Koju RAM memoriju kupiti??? | pekiworld | ŠDK - Osnovne komponente | 5 | 19.1.2008 15:26 |
Koju DDR3 ploču / memoriju | PixelTerror | Šta da kupim? | 3 | 12.7.2007 13:37 |
Koju memoriju od 1GB (potrebna pocetnicka pomoc) | jonathan | ŠDK - Osnovne komponente | 19 | 11.5.2007 15:51 |
Koju memoriju da kupim? | zemljanin | ŠDK - Osnovne komponente | 7 | 8.5.2007 23:53 |
Pomoc !!! Koju memoriju Geil ili Corsair ? | liddhaal | Osnovne komponente | 14 | 4.6.2006 21:59 |