![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 11 puta na 11 poruka
|
![]()
Imam problem sa Lg- cd rezacem koji imam od oktobra. Do sada je sve funcionisalo ok, nisam ni nesto puno cd -ova narezala , citanje cd sve super. Medjutim , pre 2 dana vise nece ni jedan cd da ucita, proverila sam u control panelu pise da radi kako treba, skenirala sam komp, nema nikakvih virusa, sve ostalo radi normalno .Kad ubacim bilo koji cd ponasa se kao nema nikakvog cd u drive-u E. U cemu je problem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ja imam kombo LG koji radi perfektno 3 godine,cuda sam narezao na njega.Iako je ovo cd rezac.Noviji modeli LG optike mislim da nisu ni priblizni starijim modelima.Nisi trebala da eksperimentises pri kupovini.Pionir 110,i nec 3540 su provereni kvalitet.Mada ni oni nisu cudo prirode.Ako ti je LG pod garancijom trk u prodavnicu gde si ga kupila.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
ja sam naleteo na isti problem na LG 8525b rezacu i nije mu bilo spasa radio je normalno i samo od jednom nista.primetio sam da kada otvoris vratanca cd-a ne izadju skroz do kraja vec mogu da se pomere jos 2-3mm pa verujem da se mehabnika razdesila.posto si ti svoj kupila u oktobru garancija i dalje vazi na njega tako da ga lepo uzmi i reklamiraj
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
aka Shon3i
Član od: 2.12.2005.
Zahvaljeno 191 puta na 129 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 82 puta na 67 poruka
|
![]()
Pa nije bas toliko los 8525b, moj primerak je sluzio pune 2 godine bez problema, a bilo je u pocetku narezivanja i po 10-ak diskova zaredom. Jedino je bio bucan i ponekad nece da izbaci disk.
Na zalost odjednom je stao i nece da narezuje vise, a cita i dalje odlicno. Kod LG je tako, samo jednog dana zacuti i nema mu spasa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Veteran
Član od: 18.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 12 puta na 5 poruka
|
![]() Citat:
& ako nemaš onda ćeš morati da olakšaš džep za nov rezač. Samo pokušaj neki bez oznake "LG" na sebi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Starosedelac
Član od: 15.12.2005.
Zahvalnice: 334
Zahvaljeno 334 puta na 149 poruka
|
![]()
svakako da treba da reklamiraš taj LG ako imaš garanciju na njega, ali pre toga bi bilo dobro da probaš da očistiš lasere. Kažeš da ni jedan cd neće da se učita... baš sam htela da te pitam da nisi ubacivala neke izgrebane ili prljave diskove, ali vidim da u tome nije problem. Probaj ovo sa laserima, i javi da li je ok...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
Senio®
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 239
Zahvaljeno 835 puta na 309 poruka
|
![]() Citat:
Verujem da ima garanciju, kao i većina koja kupi novi uređaj. Citat:
Neka reklamira pa neka ga oni čiste, paze i maze... njihov problem. Citat:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
eat, sleep & blink
|
![]()
Probajte i sa uključivanjem DMA moda iako je on uključen. Meni se dešavalo da sistem sam ugasi DMA mod i da onda moj Sony rezač ne može da učita i nareže nijedan disk. Kako to možeš proveriti?
1. Desnim tasterom miša klikni na My Computer i otvori Properties. Postoji i drugi način. Start - Control Panel - System. 2. Kada uđeš u System Properties klikni na tab Hardware i tu ćeš pronaći Device Manager. Klikni i otvoriće ti se novi prozor. 3. Pronađi stavku IDE ATA/ATAPI controllers i otvori je, klikom na + sa leve strane od naslova. 4. Ne znam na kojoj ti se grani nalazi čitač/rezača ali u svakom slučaju videćeš ova dva naslova: Primary IDE Channel i Secondary IDE Channel. 5. Ukoliko ne znaš na kojoj ti se grani nalazi čitač/rezač ne brini. Proveri oba naslova: Primary IDE Channel i Secondary IDE Channel. Desnim tasterom miša klikni na Primary IDE Channel a zatim klikni na Properties. 6. Pointuj na tab Advanced Settings i pronađi stavku Transfer Mode pod Device 0. Ukoliko tu piše DMA If Available, onda je sve u redu. Ukoliko piše nešto drugo vrati ga na DMA If Available. Klikom na OK Windows će zapamtiti podešavanja. Ovo se često dešava u Windowsu XP i ja sam takođe imao ovakav slučaj. Neslaganje VIA drajvera i samog AMD procesora. Toliko. 7. Isti postupak uraditi i sa Secondary IDE Channel. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 82 puta na 67 poruka
|
![]()
@vladale
Nekad to ne pomaze, posebno ako je Via chipset (bez obzira da li je AMD ili Intel procesor) Jedino resenje je da se obrise grana na kojoj je rezac (uninstall) pa restart. Obicno je rezac na Secondary IDE Channel. Inace XP sam obara transfer mode u PIO kad CD drive ima problema sa citanjem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
eat, sleep & blink
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
Član od: 2.12.2005.
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Potpuno isti problem sam imao sa LG rezacem. Posto vise nije bio ugaranciji (na moju "srecu" crko je nedelju dana po isteku!) otklopio sam ga i, gle cuda, jedan kablic (za koji se posle utvdilo da sluzi za prenos podataka) se pokidao!!! Inace, od dilera sam saznao da je to upravo najcesci kvar na LG rezacima!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
Član od: 3.12.2005.
Zahvaljeno 11 puta na 11 poruka
|
![]()
Pogledala sam u Device manageru kako ste mi savetovali, podeseno mi je Dma if available i pise device works properly,medjutim opet nece da radi. Inace , ucita mi ponekad samo prvi cd koji ubacim, a posle nece ni jedan , o rezanju da ne govorim.Inace mi je maticna Msi sa Via chipsetom i Intel CEleron 766mhz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
Član od: 11.2.2006.
Zahvalnice: 2
|
![]()
Dešava se da LG ne radi na MSI sa VIA čipovima, ali ne radi iz starta. Isto tako često se dešava i da prestane da radi. Može da se proba zamena grana na utičnicama u ploču, što može da ga razludi, ako je softvarska greška. Ali najbolje rešenje je da se isproba na drugom računaru i onda najverovatnije baci i uzme novi NE-LG rezač.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Deo inventara foruma
Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 557
Zahvaljeno 556 puta na 413 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Novi član
Član od: 14.3.2006.
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ja takodje imam LG cd-rezac vec tri godine (model GCE-8520B) i nemam nikakvih problema sa njim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Senio®
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 239
Zahvaljeno 835 puta na 309 poruka
|
![]() Citat:
![]() Čemu sva muka i istraživanje kad je neko drugi u obavezi da se tim bavi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Član
|
![]()
MSI KT4AV (i druge KT4) i famozni 8524, koji ne postoji na sajtu LG-ja. Ne radi i nema šanse da ga nateraš, osim ako stalno menjaš konfiguraciju uređaja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Deo inventara foruma
Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 557
Zahvaljeno 556 puta na 413 poruka
|
![]()
8520b kao sto sam reako radi vec 2,5-3 godine i to na KT4V.
Pa izgleda Krofnice da je nesto tvoj felerican,najbolje je da ga nosis na servis. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Član
|
![]()
Ima da je izađe servisiranje kao nov rezač. Može da proba da očisti sočivo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa DVD rezacem Plextor PX-716A | Johnny | Nosači podataka | 14 | 15.5.2007 7:20 |
Problem sa CD rezacem | Devil | Kvarovi | 10 | 11.4.2006 14:39 |
Problem sa DVD rezacem i MP3 Playerom… | Mefisto | Kvarovi | 3 | 7.4.2006 12:55 |
Problem Sa Grafikom | Branislav Živaljević | Grafika | 14 | 4.2.2006 17:19 |