![]() |
![]() |
|
Video/TV softver Video programi, formati, kodeci, konvertori, DVD/TV softver, satelitski/DVB programi, DivX i sl. |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
Član od: 22.10.2007.
Zahvalnice: 239
Zahvaljeno 425 puta na 351 poruka
|
![]()
Kako sa medijima startujem skoro od 0, a rešio sam da ponešto naučim, guglanjem sam pronašao ovaj elementarni tutorijal, i dok sam čitao, preveo sam ga. Znam da je o ovome mnogo puta raspravljano ovde na Forumu, ali celoviti prikaz nisam našao.
Tutorijal:PODELA AVI-ja VirtualDub-om Film je ponekad potrebno podeliti iz različitih razloga: upload, kopiranje na više manjih medija,... Sa VCD i SVCD,DVDx odsecanje fajla je automatsko, ali to ne može i sa DivX-om, ako koristite 2-pass encoding (Nisam siguran da sam ovo preveo kako treba, te molim nekog verziranog za intervenciju da popravim, koliko vidim smisao je da se neki video formati mogu direktno podeliti) Koristimo VirtualDub za takvu podelu AVI fajla na dva dela. Postoje i mnogobrojni drugi programi, specijalno za tu namenu VirtualDub se može naći na http://www.dvd-guides.com/tools.php Startujte program 1 KORAK Ovo je VirtualDub-ov prozor. Kliknite File -> Open Video File i otvorite AVI file koji sadrži vaš DivX video. ![]() 2 KORAK Uradimo neka podešavanja! Izaberite Video i budite sigurni da ste odabrali Direct stream copy ![]() 3 KORAK Sad izaberite Audio i budite sigurni da ste odabrali Source audio i Direct stream copy ![]() 4 KORAK Kliknite osvetljeno dugme da odete do zadnjeg frejma. ![]() 5 KORAK (1) Podelite broj frejmova sa 2 i upišite rezultat. U primeru je 145416/2 = 72708. Kliknite dugme (2) pa posle toga (3). ![]() 6 KORAK Idemo na Edit -> Go to... ![]() 7 KORAK Izaberite Jump to frame number i upišite dole vrednost od ranije. Onda OK. ![]() 8 KORAK Kliknite osvetljeni taster ![]() 9 KORAK Izaberite File -> Save as AVI i sačuvajte prvi deo filma ![]() 10 KORAK Posle arhiviranja, kliknite (1) pa odmah potom na (2). ![]() 11 KORAK Kliknite taster (1) pa onda taster (2). ![]() 12 KORAK Izaberite ponovo Save as AVI i gotovo je! ![]() Čim se baci pogled na ovo, jasno je da su ključni momenti kod koraka 4.5,8,10,11 te da ja ne bih pokazivao koliko sam dobro "naučio gradivo", zamolio bih nekog "štrebera" , da i on odvoji malo svog vremena, da svoj komentar svemu ovome, te da ljudi koriste ovo i ne zlopate se više. Poslednja ispravka: Suad Novic (24.6.2008 u 5:16) |
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Suad Novic na korisnoj poruci: | ||
Chivan (24.6.2008), gamer4life (8.8.2008) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
ADSL podela protoka na dva računara | grim | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 16 | 29.12.2008 23:55 |
Spajanje AVI-ja VirtualDubom | Suad Novic | Video/TV softver | 0 | 24.6.2008 1:42 |
Laptop, Vista i podela na particije | Purple | Nosači podataka | 7 | 30.11.2007 23:59 |
Podela hostinga! | freeminder | Internet usluge | 0 | 27.9.2007 16:49 |