![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 8.2.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Kod druga je instaliran dirctX 9b.Igre koje sam mu doneo traze 9c.Problem nastaje kad pokusam da instaliram 9c,koji samo predje preko 9b.Opet sam na isti 9b.Probao sam sve verzije 9c-a,cak i onu posebnu u folderu skinutu sa neta decembra i nista.Ja znam da je resenje reinstalacija ili format C:.Da li postoji neka druga mogucnost da predjem sa 9b na 9c bez brisanja sistema?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Mislim da postoji program za deinstalaciju directx-a i startuje se iz safe moda. Proguglaj malo na netu, sigurno ces ga naci.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Možda DX9b traži SP2?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
amurof aratnevni oeD
Član od: 18.11.2005.
Zahvalnice: 2.055
Zahvaljeno 1.217 puta na 551 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
Član od: 22.12.2005.
Zahvalnice: 1.607
Zahvaljeno 524 puta na 179 poruka
|
![]()
Prvo, ne preporucujem ti da koristis alate za uklanjanje DX-a iz XP-a.
E sad, to da ti directx ne trazi restart poslije instalacije, uglavnom znaci da je ili instaliran DX koji je noviji ili jednak onome koji pokusavas da instaliras, ili su neki od DX fajlova osteceni. To sve mozes da provjeris sa Start->Run->dxdiag <ENTER>. Pri dnu prve kartice (System) mozes vidjeti koji ti je instaliran DX. Sljedeca kartica (DirectX files) ti pokazuje sve fajlove, i ako nema problema, na dnu pise "No errors found". Ako ti je neki fajl ostecen, tu ce da ti pise, i probaj da ga nadjes na disku i zamijenis onim iz instalacije DX-a (mozda ces morati koristiti naredbu expand iz prompt-a). Takodjer, ne bi bilo lose da stavis one drajvere za graficku koji su sigurno DX 9.0c kompatibilni. Pogledaj na Ati ili Nvidia sajtu za to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Član
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]() Citat:
Probaj najnovije drajvere sa grafičke, a ja sam moj dx9b autoupdejtovao u 9c, ali i dalje mi pokazuje 9b ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Starosedelac
Član od: 15.12.2005.
Zahvalnice: 334
Zahvaljeno 334 puta na 149 poruka
|
![]()
Slušaj, instaliraj SP. Koliko ja znam, 9.c dolazi sa instalacijom SP2. In ne zaboravi da se jednom instalirani direct x teško deinstalira. Ako ništa, format c i to je to.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
Član od: 3.12.2005.
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka
|
![]()
Tu nesto nije u redu, ja sam prosle godine, instalirao 9c preko 9b i sve je bilo OK, sto se tice deinstaliranja DirectX, to batali, pokarabasices sve. Najbolja varijanta je, sto rece Imzadi, format c
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Nek proba da deinstalira, pa mozda mu i uspe. Meni je uspelo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Veteran
Član od: 3.12.2005.
Zahvaljeno 8 puta na 7 poruka
|
![]() Citat:
Jeste vala, u pravu si ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
DirectX problem? | pirmit | Kvarovi | 13 | 10.2.2006 1:22 |
Zasto nece da se snima DirectX 9.0c? | alien | Operativni sistemi | 11 | 29.1.2006 5:38 |
Kako da obrisem DirectX? | alien | Operativni sistemi | 11 | 10.1.2006 19:14 |