Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Kvarovi
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima
i nestabilnostima sistema

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 4.11.2007, 13:57   #1
buzzer
Član

Član od: 11.10.2006.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 13 puta na 13 poruka
Određen forumom problem sa zvucnom

Skoro sam kupio ovu maticnu MSI P35 neo2 fr. integrisana zvucna na njoj mi pravi probleme, jer se mikrofon cuje veoma slabo i sa jakim sustanjem tako da ne mogu da koristim skype. znali neko u cemu je problem?
buzzer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.11.2007, 14:24   #2
VojaM
Ad Ministrator

Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
Određen forumom Re: problem sa zvucnom

Ti praktično nisi podesio ulaz za mikrofonski nivo, koji je niži nego normalni (linijski). Treba da klikneš dvaput na sličicu zvučnika u systrayu da ti se otvori prozor sa više klizača za regulaciju jačine. Ne diraš ništa od toga, nego odeš u meni Options, pa izabereš Properties, pa u prozoru nađeš Recording i to izabereš. To ti daje klizače za jačinu snimanja, među kojima bi trebalo da je i mikrofon.

E sad, trebalo bi da pored klizača za mikrofon stoji i "dugme" Advanced. Klikni na to i među opcijama nađi nešto tipa Mix Boost ili nešto drugo na tu temu. E, tako si prepravio ulaz na mikrofonski nivo signala.
VojaM je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.11.2007, 14:46   #3
buzzer
Član

hvala na brzom odgovoru ali nije problem u tome, za jacinu mogu samo da podesim recording volume, mic volume nece. problem je sto ima ubitacno mnogo suma, brujanja, skripanja i drugih cudnih zvukova, a i glas je skroz izoblicen.
Stara 4.11.2007, 20:28   #4
Shang Tsung
Veteran

Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 95 puta na 71 poruka

Citat:
buzzer kaže: Pregled poruke
hvala na brzom odgovoru ali nije problem u tome, za jacinu mogu samo da podesim recording volume, mic volume nece. problem je sto ima ubitacno mnogo suma, brujanja, skripanja i drugih cudnih zvukova, a i glas je skroz izoblicen.
Moguce je da tvoja integrusa jednostavno nema dobar izlaz za mic, a mozda ni sa mikrofonom nesto nije u redu...
Proveri na nekom drugom racunaru mikrofon i da li ima tih zavrzlama.
Shang Tsung je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.11.2007, 23:04   #5
buzzer
Član

ma probao sam sa tri razlicita mikrofona svi rade lepo na starom kompu, tako da ili neki drajver ili je ulaz za mikrofon pokvaren. hvala u svakom slucaju
Stara 11.11.2007, 0:08   #6
VojaM
Ad Ministrator

Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka

Citat:
buzzer kaže: Pregled poruke
Čekaj, kako neće? Ako nemaš potenciometar, uključi ga pa ćeš imati. Skajp sam reguliše nivo tona, ali ako ja inicijalno namešten previše tiho, onda će biti problema. Ali nikako takvih sa šuštanjem, nego sa "pumpanjem" pošto mu treba vremena da provali da je tiho pa da pojača.

Dakle, objasni kako to ne možeš da namestiš MIC recording volume... Kao što rekoh, ako nemaš potenciometar, uključiš ga iz onog menija što sam ti ga pomenuo. Trebalo onda da se pojavi ono "Advanced". A ponekad to nije tu nego u Control Panelu.
VojaM je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Cena Google AdSense reklama (najvece i najnize) freeminder Internet usluge 19 28.2.2007 23:06
Smeshan problem sa Winamp-om Predrag Stankovic Aplikativni softver 5 25.1.2007 14:01
Problem sa OpenGL-om Milos Darmanovic Grafika 3 15.1.2007 0:07
Fiziološki problem sa nekim FPS endžinima? Corwin O igrama uopšte 19 1.10.2006 9:00
Problem sa sa LG combo!! mileki Kvarovi 22 23.4.2006 20:53

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 17:44.