![]() |
![]() |
|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Senio®
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 239
Zahvaljeno 835 puta na 309 poruka
|
![]()
Nasnimio sam drugaru neke skenirane prastare razglednice u jpg formatu na USB disk negde oko 50-tak slika, sinoć me zove i pokaže mi ih na svom računaru a neke u svim duginim bojama, neke iseckane horizontalno pomerene levo desno kao da su ih deca sklepala na opšte tehničkom obrazovanju, ma prava milina ih je gledati. Bar smo se slatko nasmejali.
Jutros sam probao da očitam disk i on mi da tako oštećene slike. OK. Obrišem slike i ponovo ih nasnimim. Proverim, očitam ih sa fleša i sve je u redu. Pravilno isključim fleš i posle ga stavim ponovo a slike ovaj put ponovo oštećene ali malko drugačije. Znači brlja pri zapisivanju??? Kako onda, pre skidanja iako u međuvremenu pokrećem druge programe, pa se vratim na njega, da sve uredno. Da ne kucam više... Na šta Vam ovo liči? Disk je JOGR, star oko dva meseca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Deo inventara foruma
Član od: 31.8.2005.
Zahvalnice: 974
Zahvaljeno 965 puta na 571 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senio®
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 239
Zahvaljeno 835 puta na 309 poruka
|
![]()
Ma načisto me ošašavilo. Probao sam. Kombinovao sam. Razmišljao sam.
Činjenice i pretpostavke su: - Na drugom računaru je bez problema apsolutno isti sadržaj uredno nasnimljen. - Taj sadržaj se vidi uredno na drugim računarima. - Na mom računaru sam na tri USB fleša, različitih marki, uredno nasnimio isti sadržaj. - Taj sadržaj se vidi uredno na drugim računarima. Dolazim do pretpostavke da taj Joger ne voli da sarađuje sa mojim računarom i nameće mi se pitanje: Zašto? Koje su razlike, zar ne? To je logika. Na drugim računarima sam USB kačio direktno na kućišta, ploču. Na mom računaru imam zakačen: USB 2.0 CARD READER+HUB inventivno nazvan od nekog proizvođača: COMBO (zamalo da zaboravim, to Combo je podvučeno crticom). To je sve što znam o ovoj strašnoj napravi. E, ako to nije zvečka u celoj ovoj priči onda nemam pojma. Taj uređajčić koristim negde oko mesec dana i nisam primetio nikakve probleme sa mojim USB diskovima (SanDisk, Kingston DataTraveler) da li je moguće da ovaj Joger neće iz nekog razloga sa njim da sarađuje? Čitao sam SD kartice na njemu, kačio štampač koji sam testirao. Sve radi OK. Moguće je da nešto ne vidim ili ne znam. Ako imaš ideju... |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|