![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
|
![]()
Овако, приметио сам да када обришем фајл, да ми не ослобађа простор на партицији. Остаје исто. Селектовао сам све фајлове и видео величину....као да ми је појело 6 гб-а. Да ли неко зна у чему је проб. ?
![]() Хвала унапред. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
.
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 707 puta na 496 poruka
|
![]()
Izbrisi ih iz recycle bina
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 26.11.2006.
Zahvalnice: 947
Zahvaljeno 1.398 puta na 678 poruka
|
![]()
probaj brisat sa shift i delete kombinacijom pa javi.. .
znaci cuvas shift i pritisnes delete.. to je detaljno brisanje sa racunara, ne ide ni u kantu ni nigde.. jednostavno zauvek nestaje |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
|
![]()
После неколико сати дрндања разних ствари, пронашао сам решење. Када сам ушао у систем рестор, видео сам да је он заузео неких 7-8 гига друге партиције и то сам угасио. Капирам да је то био проблем. Сада, како да тај простор поново постане доступан ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]()
U podešavanjima vezanim za system restore smanji prostor koji je na raspolaganju system restore-u i trebalo bi da ti oslobodi gigabajte.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
Član od: 27.11.2005.
Zahvalnice: 25
Zahvaljeno 20 puta na 19 poruka
|
![]()
desni klik na My Computer pa na properties kad se otvori prozor kliknes na tab system restore i stikliras turn off system restore on all drives
Poslednja ispravka: sokratbg (17.3.2007 u 23:21) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Novi član
Član od: 15.3.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
probaj sa programom CCleaner 1.38 on cisti sve nepotrebno
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
System Mechanic > System Shield > garantovano vraca prostor.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
V.I.P. Phone Zone
|
![]()
Sa Disk Cleanup koji je sastavni dio windowsa imaš mogućnost da izbrišeš stare sysrem restore fajlove, temp fajlove i razno drugo nagomilano smeće.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
|
![]()
Probaj sa ovim, bolje je resenje od Disc Cleanup-a u Windowsu.
http://www.softpedia.com/get/Securit...-Cleaner.shtml |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
Imas li instaliran Norton System Works ili neki drugi program koji moze da varaca izbrisane podatke? Imao sam slicnih problem i ispostavi se da NSW cuva "backup-uje" sve izbrisane podatke podatke na adresu C:\recycle bin\nprotect isto tako i za ostale particije ukucas (umesto C: naravno stavis letter od druge)
Javi sta si uradio pa mi posalji na licne poruke PozZ |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
|
![]()
E ovo je nesto novo, i meni se desilo. Naime imam sistemsku particiju od 19gb. E sad, slobodno je oko 410mb trenutno s tim sto cesto baca na ispod 200mb. Program files mi prijavljuje oko 2,67 gige zauzetog prostora, Documents and Settings 1,80 a Windows folder na desni klik oko 14gb. E sada, pokusao sam ja da udjem u njega i proverim sta je to, i kada obuhvatim sve fileove unutar foldera Win on mi prikaze da zauzimaju 1,54gb (sve sa hidden files). Probao i ponaosob i nemam veceg file-a/foldera od nekih 90mb. I jel zna neko gde ode taj prostor?
Odradio sam sve gore navedeno iako sam tek sad video temu, problemi su poceli kada sam odradio disk defragment sa Raxco Perfect Diskom, i odmah sam bacio uninstall i instalirao Diskeeper (koji je ocigledno bolji) i sada mi on javlja ovo iako odradi defrag sis particije: ![]() ![]() Imam znaci updateovan NOD, Firewall ok, program za spyware i ad-aware, registry cleaner, vse je pod konac, a sa sistemske particije sam obrisao mnogo toga kada sam uocio problem i opet ista prica, mozda i gora nego u pocetku. Temporary i ostalo je deletovano. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Starosedelac
Član od: 25.1.2007.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 300 puta na 236 poruka
|
![]()
Treba Uzeti u obzir Virtualnu memoriju odnosno Page File i probajte sa ovim programom da locirate te izgubljene GB-te
TreeSize 4.8 MB |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Zaboravio sam, page file mi je lociran na drugoj particiji.
A probacu ovaj programcic. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nista ne pomaze od navedenih programa, cak me je i Sistem Mechanic malo unazadio, kao mi ispopravlja par stvari (sistem bio ocenjen kao good) i uspori mi net, omoguci neke gluposti etc. i opet sistem ocenjen kao good s njegove strane. Ima korisnih funkcija, kao nesto na foru all in one je, ima i antivirus i firewall, registry cleaner itd., mada ja vise volim pojedinacno.
![]() Isao sam opet po win direktorijumu i sve kad saberem zauzim tacno koliko prikazuju pojedinacni file-ovi unutar njega a ovako win folder prikazuje da zauzima 14gb ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Iskljuci Sys Restore, zatim CCleaner ce pocistiti sve suvisno,
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ocisti CCleaner deo, ali to je 100-200mb a ovo ostalo ko da je pojela maca.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Blitzkrieg | madsrdjan | Strateške igre | 252 | 31.8.2016 17:25 |
Metal Gear Solid | Chester | Konzole | 763 | 18.1.2016 10:26 |
Hardverski zahtevi za Vistu | Covenant | Operativni sistemi | 38 | 11.2.2007 20:14 |
Сусе 10.2- инсталација на други хард диск | Rockford Rock | Slobodni softver | 2 | 9.1.2007 0:20 |
СП2 на српском | Томица | Operativni sistemi | 14 | 2.5.2006 1:40 |