Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Internet > Internet usluge
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Internet usluge Provajderi, načini povezivanja...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 25.2.2007, 1:08   #1
freeminder
Član

Član od: 4.2.2007.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 159 puta na 35 poruka
Određen forumom Koji domen,ako je .com nedostupan? .info ; .net ; .org ?

Treba da registrujem domen ali .com je vec registrovan , tako da mi preostaje jedino da biram izmedju info,net i org.

Zanima me kada bi u npr. google uneo rec "moj sajt" a pri tom postoje www.mojsajt.com , www.mojsajt.info , www.mojsajt.net i www.mojsajt.org i svi imaju iste podesene parametre tj svi su isto tretirani od strane spidera,koji ce da bude izbacen prvi?
freeminder je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.2.2007, 1:14   #2
holodoc
Deo inventara foruma

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
Određen forumom Re: Koji domen,ako je .com nedostupan? .info ; .net ; .org ?

Ako je com nedostupan apsolutno je nevažno šta ćeš uzeti kao zamenu ako možeš da je uzmeš.

Što se tiče rangiranja sajtova sa istim nazivom domena pravila koja odlučuju o tome ko će biti rangiran pri vrhu zavise od mnogo više faktora od pukog imena. Dakle, imaš na netu par dobrih sajtova koji govore o tome šta su glavne cake za postizanja boljeg rangiranja kod pretraživaču zašta definitivno nije zadužen samo završetak naziva domena
holodoc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.2.2007, 1:15   #3
Kaiser Soze
Član

Član od: 5.11.2006.
Zahvalnice: 37
Zahvaljeno 31 puta na 26 poruka
Slanje poruke preko ICQ-a korisniku Kaiser Soze

Predlazem .eu ili .biz ili .mobi
Kaiser Soze je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.2.2007, 1:23   #4
freeminder
Član

Citat:
holodoc kaže: Pregled poruke
Ako je com nedostupan apsolutno je nevažno šta ćeš uzeti kao zamenu ako možeš da je uzmeš.

Što se tiče rangiranja sajtova sa istim nazivom domena pravila koja odlučuju o tome ko će biti rangiran pri vrhu zavise od mnogo više faktora od pukog imena. Dakle, imaš na netu par dobrih sajtova koji govore o tome šta su glavne cake za postizanja boljeg rangiranja kod pretraživaču zašta definitivno nije zadužen samo završetak naziva domena
holodoc,mozes li mi barem na private poslati linkove tih site-ova u vezi rangiranja na pretrazivacima?

Citat:
Kaiser Soze kaže:
Predlazem .eu ili .biz ili .mobi
Izmedju .biz i .info pre bih .info izabrao... .eu=evropska unija=nema sanse i .mobi je rezervisan pre svega za kao sto mu i ime kaze....
Stara 25.2.2007, 1:29   #5
Iris
détente

Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka

Zavisi od namene tvog sajta. Ako je forum u pitanju, onda nije toliko ni bitno. Info dobro zvuči, ali znam za neke katastrofalne upotrebe tog domena, a .net ili .org mogu da ispadnu veoma profesionalno.

Dakle, po meni je bitna namena. Plus, kako sve zajedno zvuči. Brend je brend, pa čak iako je virtuelan.
Iris je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.2.2007, 1:53   #6
holodoc
Deo inventara foruma

Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka

Citat:
freeminder kaže: Pregled poruke
holodoc,mozes li mi barem na private poslati linkove tih site-ova u vezi rangiranja na pretrazivacima?
Uf. To za pretraživače možeš da nađeš na ozbiljnijim forumima vezanim za web developement. Uostalom skoro je bio jedan dobar tekst u SK-u o tome baš.

U svakom slučaju treba da se orijentišeš na Google kao lidera u pretraživanju a za njega je poznato da ne objavljuje karakteristike svojih (bar ne novijih) algoritama za pretraživanje.
holodoc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.2.2007, 11:13   #7
pyost
Član

Član od: 30.10.2005.
Zahvalnice: 48
Zahvaljeno 95 puta na 75 poruka

Ako vec imas ponudjen net, uzmi to, jer (po meni) nekako zvuci najbolje. Ja cak ako mogu da biram izmedju com i net, uvek uzimam net. Ali odluka je na tebi, sta ti izgleda najbolje.

Stavise, meni, a verovatno i mnogim drugim ljudima, biz i info domeni izgledaju "jeftino" - i to ne samo u novcanom smislu.
pyost je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.2.2007, 11:50   #8
freeminder
Član

Citat:
pyost kaže: Pregled poruke
Ako vec imas ponudjen net, uzmi to, jer (po meni) nekako zvuci najbolje. Ja cak ako mogu da biram izmedju com i net, uvek uzimam net. Ali odluka je na tebi, sta ti izgleda najbolje.

Stavise, meni, a verovatno i mnogim drugim ljudima, biz i info domeni izgledaju "jeftino" - i to ne samo u novcanom smislu.
Predlog ti je totalno na mestu....vagao sam izmedju net i info (info je 1 $) ali je prevagnuo net (postoji akcija da za svaku kupovinu u koju neulazi domen a to je hosting za 4 $-5 gb prostora i 250 gb protoka,sto je po meni izvanredno,a ako se to uzme svaki domen je 2$ i com i net i org i info itd...)
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 21:16.