![]() |
![]() |
|
Internet usluge Provajderi, načini povezivanja... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 4.2.2007.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 159 puta na 35 poruka
|
![]()
Treba da registrujem domen ali .com je vec registrovan , tako da mi preostaje jedino da biram izmedju info,net i org.
Zanima me kada bi u npr. google uneo rec "moj sajt" a pri tom postoje www.mojsajt.com , www.mojsajt.info , www.mojsajt.net i www.mojsajt.org i svi imaju iste podesene parametre tj svi su isto tretirani od strane spidera,koji ce da bude izbacen prvi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]()
Ako je com nedostupan apsolutno je nevažno šta ćeš uzeti kao zamenu ako možeš da je uzmeš.
Što se tiče rangiranja sajtova sa istim nazivom domena pravila koja odlučuju o tome ko će biti rangiran pri vrhu zavise od mnogo više faktora od pukog imena. Dakle, imaš na netu par dobrih sajtova koji govore o tome šta su glavne cake za postizanja boljeg rangiranja kod pretraživaču zašta definitivno nije zadužen samo završetak naziva domena ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Predlazem .eu ili .biz ili .mobi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Član
|
![]() Citat:
Citat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
détente
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 1.530
Zahvaljeno 2.470 puta na 1.488 poruka
|
![]()
Zavisi od namene tvog sajta. Ako je forum u pitanju, onda nije toliko ni bitno. Info dobro zvuči, ali znam za neke katastrofalne upotrebe tog domena, a .net ili .org mogu da ispadnu veoma profesionalno.
Dakle, po meni je bitna namena. Plus, kako sve zajedno zvuči. Brend je brend, pa čak iako je virtuelan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.892 puta na 1.077 poruka
|
![]() Citat:
U svakom slučaju treba da se orijentišeš na Google kao lidera u pretraživanju a za njega je poznato da ne objavljuje karakteristike svojih (bar ne novijih) algoritama za pretraživanje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 30.10.2005.
Zahvalnice: 48
Zahvaljeno 95 puta na 75 poruka
|
![]()
Ako vec imas ponudjen net, uzmi to, jer (po meni) nekako zvuci najbolje. Ja cak ako mogu da biram izmedju com i net, uvek uzimam net. Ali odluka je na tebi, sta ti izgleda najbolje.
Stavise, meni, a verovatno i mnogim drugim ljudima, biz i info domeni izgledaju "jeftino" - i to ne samo u novcanom smislu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|