![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
Član od: 30.5.2006.
Zahvalnice: 90
Zahvaljeno 70 puta na 25 poruka
|
![]()
Dakle problem je sledeci:
Kad upalim komp on se pokrene ali nema slike, monitor sam probao na drugom PCu i radi... Znaci crn ekran a komp radi ![]() Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]()
Ovakav isti problem sam imao pre 3-4 dana. Ne boj se ništa ti nije crklo.
Upao ti je virus isto kao i meni. Kompjuter radi a na monitoru se ništa ne pojavljuje. Odnesi u servis da ti uklone virus i kompjuter će ti lepo raditi. Ako nije virus onda ti je nešto crklo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
|
![]()
Virus
![]() Nego jel imas na ploci onaj sistem sa cetiri led diode koje registruju vrstu kvara? Moze biti do ploce, memorije, grafike... Probaj da povadis memoriju i grafiku, malo usisaj i to a i napajanje, pre toga povadi sve kablove i probaj kada vratis. A lici pre na grafiku! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
![]()
Stvarno ti kažem bio je virus.
Samo što sam ja mogao na dugme da ugasim kompjuter! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
|
![]()
Pa dobro, verujem ti ja. Ali kakvu ti to onda zastitu koristis i cudan neki virus.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
|
![]()
Hmm... Ako ne prikazuje sliku trebalo bi da je graficka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
CSC
Član od: 23.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2.588 puta na 1.856 poruka
|
![]() Citat:
Poz. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]() Citat:
Ako nikako ne budeš mogao da dobiješ sliku, ostaje ti da pozajmiš istu ili sličnu grafičku ili pak da odneseš svoju karticu kod nekog ko ima istu ili sličnu - da se proba. Ovo sve pod uslovom da kompjuter u stvari radi (čuješ hard, primećuješ da se Windows učitava, samo ništa od toga ne vidiš). U tom slučaju se i monitor ponaša kao da je računar ugašen, što se vidi po kontrolnoj lampici na monitoru (žmirka ili svetli narandžasto a treba zeleno itd.). Ako je stvar u tome da računar i ne počne da radi (hard se ne pokrene i slično), onda će pre biti da je u pitanju neki drugi hardver - ploča, memorija, elektronika grafičke kartice... pa čak i neka druga komponenta tipa hard disk ili DVD. Ponekad čak problem bude i u pobrljanom BIOS setupu (pomaže pražnjenje pomoću džampera na ploči). Dakle, prilično nezgodna situacija koju, ako nisi verziran, bolje da prepustiš stručnjaku u servisu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Veteran
|
![]()
Ipak je ploca... Naravno i processor, posto je Duron pa se mora i to menjati... Na svu srecu racunar nije bio moj, ali sam pisao da jeste da ne bi citavu situaciju usporavali objasnjavanjem, a i nekako mi lakse u svoje ime da pisem
![]() Hvala na pomoci! Poz |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Veliki problem - slika potamni da se nista neraspoznaje. | Gadoguz | Kvarovi | 31 | 20.11.2006 22:40 |
Veliki problem sa RAM memorijom | leka | Kvarovi | 10 | 27.7.2006 10:17 |
Maxtor 120GB - veliki problem | mitrovskiigi | Nosači podataka | 2 | 17.6.2006 14:25 |
veliki problem sa nec 4550 dvd-om | uplasenko | Nosači podataka | 10 | 4.4.2006 19:18 |