![]() |
![]() |
|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 28.1.2015.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
Da li su ovo isti proizvodjac Seagate i Barracuda,Exos, imam Barracuda oko 13 godina radi besprekorno a sad sam kupio Seagate ali na njemu isto pise i Barracuda,da li je ovo isti proizvodjac koliko je pouzdan?
Ili vidim prodaju se "Exos" pod nazivom Seagate da li vredi ovo kupovati? Do sad sam za cuvanje podataka koristio wd hard diskove ali nemam nista protiv drugih brendova ali nemam dodira sa drugim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
Član od: 27.7.2014.
Zahvalnice: 353
Zahvaljeno 153 puta na 134 poruka
|
![]()
Ja imam Seagate Exos od 16TB. Dobar je. On je namenjen za servere a ne za kucnu upotrebu. Bucan je. Ja ga koristim za dnevni backup samo. Navikao sam se na buku pa mi ne smeta. Mada uglavnom radi sekvencijalni transfer a on se manje cuje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Član
|
![]() Citat:
Aha znaci nije los generalno. A koliko bucan? Moj Baraccuda se cuje kao kad ore traktor bio sam se poprilicno navikao ali sam ga penzionisao. Meni bi sluzio za manje bitne stvari filmove i slicno ali dok se napuni procice par meseci sigurno pre nego sto ga otkacim sa ploce. Inace koristio sam 4 hard diska u isto vreme pa mi buka i ne pretstavlja problem ali si me malo naplasio sa ovim Exos |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
|
![]()
To je subjektivno. Cuje se zvuk kada pomera glavu za citanje/upis (krcanje). Motor koji vrti ploce se ne cuje. Najvise se cuje kod random citanja/upisa. Ako stalno rade torenti cuce se zvuk pomeranja glave i mozda ce ti smetati dok se ne naviknes.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Član
|
![]() Citat:
Dok se skida ima da bude distorzija ![]() Rade oko 15 tak sati torrenti ali privatni trackeri ,ne skidaju ljudi od mene sa kucnim netom tesko da mogu da skinu ![]() Hvala ti bitno je da je proveren hdd a sad ako se cuje pa naviknut cu se valjda. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka
|
![]()
Seagate je proizvođač a Baracuda i EXos su modeli tj serije
meni se čuje i motor kad radi hdd, a još više se čuo dok nisam malo pritegao šrafove. Obično se više čuju ovi što se brže vrte, ali imaju i veće performanse pa gledaj balans da li ti više treba brzina prenosa ili tišina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
Hvala vam
Svi moji hdd su na 7200rpm nisam imao srece da naletim na 5400. Realno ne treba mi,sve sto skidam ili obrisem ili cuvam,sve sto planiram da prebacim na usb skidam u nvme.Tako da mi kopiranje brzina uopste nije bitna kad su hdd u pitanju. Samo da da nisu neka marka koja se bas kvari. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
|
![]()
Samo trazi sa 5 god garancijom zato sto sam cuo da ima (ne znam za Exos nego uopsteno za sve proizvodjace) jeftinijih repariranih ili recikliranih sa kracom garancijom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.092 puta na 3.804 poruka
|
![]()
ti su sa godinu dana garancije, 2god je za svu elektroniku po zakonu, a više ako daje proizvođač, što i naplaćuje ekstra. Ko čuva račune 5 godina...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
Hvala na savetima ovo sam bas danas procitao i uopste se ne kajem sto jos nisam porucio.
Bio je bas bas povoljan ali prodavac mulja godinu dana ima garancije ali samo kod ovlascenog prodavca itd. Da nisam procitao bas ovo da ima bukvalno recikliranih uzeo bih da rizik,ali ovako pre bih kupio polovan i ako mi svi savetuju da nije pametno kupovati polovne bezobzira sto su 100/100% Mislim da cu da kupim Seagate CMR 5200 rpm on je najeftiniji. Ne volim kad vidim u opisu manje obrtaja od onog sto vec imam i CMR ali sta cu. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Seagate Barracuda | BokiP | Nosači podataka | 32 | 1.12.2014 16:01 |
Seagate Barracuda 1.5 TB POMOĆ | alkohoLik | Nosači podataka | 2 | 15.3.2010 17:33 |
SEAGATE Barracuda ST32000542AS 2TB | UniqueS | ŠDK - Nosači podataka | 3 | 2.12.2009 23:11 |
Seagate Barracuda? | Jokara | Nosači podataka | 3 | 6.9.2008 9:58 |
Seagate Barracuda problem | cincilator | Nosači podataka | 8 | 8.6.2008 23:36 |