Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Šta da kupim?
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

Šta da kupim? Saveti oko kupovine novog ili nadogradnje starog računara

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 4.4.2015, 14:50   #1
Lazar Todorovic
Novi član

Član od: 3.4.2015.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Monitor ili tv

Da li je bolje posto treba da zamenim monitor uzmem monitor od 22 inca ili da kupim tv..Zanima me koliko je tv praktican kao monitor i da li uopste moze da posluzi toj svrsi?
Lazar Todorovic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.4.2015, 15:09   #2
mare037
Deo inventara foruma

Član od: 16.11.2011.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 2.448 puta na 2.073 poruka
Određen forumom Re: Monitor ili tv

Ako bi kupovao tv od 22-26", definitivno idi na monitor. Paneli u tim televizorima su dosta lošiji od monitora. Takođe, monitori imaju manje kašnjenje u odnosu na televizore, tako da je bolja kupovina za fps igre.

S druge strane, ukoliko bi se koristio za filmove i igre sa gamepad-om, 32" 1080p tv bi imao prednosti.
mare037 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.4.2015, 15:43   #3
Lazar Todorovic
Novi član

Pretezno bih koristio za net i gledanje filmova eventualno ponekad dota 2.Cene monitora su oko 150 evra a solidan tv moze se kupi za nekih 350e ( http://www.kupujemprodajem.com/LED-T...er_id=20401306 ).A da i napomenem da idem na fax a u stanu nema tv pa izgleda da bi bolja opcija bio tv..I da li smart tv radio kao monitor i moze li u isto vreme da radi kao tv i monitor?
Stara 4.4.2015, 16:24   #4
Lazar Todorovic
Novi član

Pa najvise bih koristio za net filmove i ponekad dota 2.Monitor je oko 150e a tv moze se kupi za 350e ( http://www.kupujemprodajem.com/LED-T...er_id=20401306 ) s tim sto idem na fax a u stanu nemam tv pa bi mozda pre tv.I da li smart tv mogu da se koriste kao monitor i da li u usitp vreme mogu da budu i tv i monitor?
Stara 5.4.2015, 12:42   #5
darac_kv
Veteran

Član od: 5.3.2007.
Zahvalnice: 115
Zahvaljeno 134 puta na 123 poruka

Citat:
Lazar Todorovic kaže: Pregled poruke
Pa najvise bih koristio za net filmove i ponekad dota 2.Monitor je oko 150e a tv moze se kupi za 350e ( http://www.kupujemprodajem.com/LED-T...er_id=20401306 ) s tim sto idem na fax a u stanu nemam tv pa bi mozda pre tv.I da li smart tv mogu da se koriste kao monitor i da li u usitp vreme mogu da budu i tv i monitor?
Ja umesto monitora koristim TV bas za ovo sto i tebi treba. Ja imam Sharp od 32 incha koji je 720p tj hd ready, i nikakvih problema,kasnjenja itd nisam imao ni u jednoj igrici, bilo MMO, RTS, FPS itd. Mozes da koristis kao komp i kao tv u isto vreme, na primer meni je na jedan hdmi nakacen iptv a na drugi hdmi je komp,i samo menjas sa hdmi1 na hdmi2 i sliku ti prebaci sa jednog na drugo.Ako si na to mislio.
darac_kv je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.4.2015, 20:20   #6
Lazar Todorovic
Novi član

Da to sam mislio najverovatnije cu kupiti tv
A ima li neko isusktva sa koriscenjem bezicnih tastature i misa posto koliko ksotaju koliko traje baterija i to.Posto bi bilo super lezati na krevetu jos ako je tv 40 inca super bi bilo
Stara 6.4.2015, 0:58   #7
darac_kv
Veteran

Citat:
Da to sam mislio najverovatnije cu kupiti tv
A ima li neko isusktva sa koriscenjem bezicnih tastature i misa posto koliko ksotaju koliko traje baterija i to.Posto bi bilo super lezati na krevetu jos ako je tv 40 inca super bi bilo
Ja sam izbacio komp. sto iz sobe, sve sa/iz kreveta, mis koristim canyon stealth bezicni,msm da sam ga platio oko 900 din, meni su baterije trajale dobra 5 meseca, ima dugme za gasenje kad se ne koristi da se ne trosi baterija. Kupio sam skoro bezicnu tastaturu + mis Jetion, oko 2200 sam platio cini mi se, stim sto taj jetion mis ne koristim uopste,samo tastaturu, koja eto izdrzava i ona par meseci vec.
Stara 6.4.2015, 13:10   #8
Tihi
Veteran

Član od: 11.5.2006.
Zahvalnice: 84
Zahvaljeno 160 puta na 135 poruka
Određen forumom Re: Re: Monitor ili tv

Citat:
Za net i neki pipaviji posao 32incha na 1080p je premalo, treba veća rezolucija. Ja imam 32incha fullHD TV i igrice, filmovi super izgledaju, međutim za net i rad na računaru ipak koristim monitor (23incha). Za komforan rad na dijagonali većoj od 24-25incha bi bila poželjna 2k rezolucija.
Tihi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.4.2015, 14:18   #9
mare037
Deo inventara foruma

Član od: 16.11.2011.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 2.448 puta na 2.073 poruka

Citat:
darac_kv kaže: Pregled poruke
Ja imam Sharp od 32 incha koji je 720p tj hd ready, i nikakvih problema,kasnjenja itd nisam imao ni u jednoj igrici, bilo MMO, RTS, FPS itd.
Koji je model taj Sharp? Jer generalno televizori imaju veći lag od monitora, pošto im primarna svrha nisu igre pa da jure što brži prikaz/odziv slike i komande. Kod nekih televizora to nije primetno, ali zato dobar deo njih ima i lag od ~40ms pa naviše.
mare037 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.4.2015, 1:14   #10
darac_kv
Veteran

Citat:
mare037 kaže: Pregled poruke
Koji je model taj Sharp? Jer generalno televizori imaju veći lag od monitora, pošto im primarna svrha nisu igre pa da jure što brži prikaz/odziv slike i komande. Kod nekih televizora to nije primetno, ali zato dobar deo njih ima i lag od ~40ms pa naviše.
U pitanju je ovaj model http://www.itsvet.com/proizvod/sharp...nitor/651/4474

Od igrica sam igrao/presao Starcraft 2 , Warcraft 3. WoW , PES 2015 , Bioshock 1 i Infinite , Resident Evil HD Remastered itd , znaci vecina zanrova, i nikakav lag ili ghosting ili sta vec ne postoji. Ista je prica sa ortakovim Samsungom od 32 inca i full hd,sve radi glatko i lepo.
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 21:19.