![]() |
![]() |
|
Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 16.9.2007.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Radim na izradi jednog programa i interesuje me kako napraviti pop-up menu. dali za to ima neki kod ili sta slicno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
Msgbox " napisi sta hoces" i eto ti pop-up prozor.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Mythbuster
|
![]()
Isto kao i padajući meni (to valjda znaš kako ide, ono desni klik na formu, pa menu editor), samo što ćeš da ga pozoveš sa
Kod:
PopupMenu ImeMenija Kod:
Private Sub Form_MouseDown(Button As Integer, Shift As Integer, X As Single, Y As Single) If Button = 2 Then PopupMenu ImeMenija End Sub |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Novi član
|
![]()
Znas sta meni ustvari treba kada kliknes desnim klikom na program da izleti padajuci meni
PRIMJER: kada kliknes na radnu povrsinu desni klik ono ti pokaze sljedece opcije: novo, osvjezi, rasporedikona itd. e mene interesuje kak to da napravim |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Mythbuster
|
![]()
Pa upravo sam ti napisao kako to da napraviš. Otvoriš menu editor, napraviš top level meni, kao i podmenije (koji će da se prikazuju kada klikneš desnim dugmetom na forumu), staviš top level meniju da mu visible bude false i ukucaš onaj kod koji sam ti ostavio.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Novi član
|
![]()
ej mozes li ti to uraditi pa samo ga kasnije postavi kao ZIP
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Mythbuster
|
![]()
Ma nije to neka mudrost. Evo ti, urađeno na tvom projektu koji si okačio na drugoj temi, plus ti je urađeno upisivanje u fajl. Toliko od mene. A sad jedan predlog. Očigledno je da si početnik u VB-u i mislim da ti je malo preveliki zalogaj pravljenja programa za igraonicu. Kreni od nečeg jednostavnijeg i nauči osnove, pa onda kreni dalje redom. Ne zida se kuća od krova.
Poz. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
[VB6] Pisanje u text fajl | kakanjinfo | Programiranje | 16 | 26.9.2007 4:58 |
Start menu + explorer.exe bugging!!!! | iMa_NeKo_PljUgU | Kvarovi | 9 | 1.10.2006 13:33 |
Nervira me dosadni popup prozor...Kako ga ukloniti? | LoneWolf | Kvarovi | 7 | 2.6.2006 18:41 |
glup sam ali pomozite | darkado | Forum o forumu | 7 | 31.1.2006 2:26 |