![]() |
![]() |
|
Operativni sistemi Windows, Mac OS, DOS... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 10.3.2012.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Pozdrav,
uzeo sam laptop HP probook 4530s koji je dosao sa instaliranim SUSE linux operativnim sistemom, koji ja nikada nisam koristio, a iskreno i ne planiram. Zato sam uzeo windows 7 home premium, medjutim ne znam kako da ga instaliram, pokusao sam sa uputstvima ali moj boot meni je drugaciji. Ako neko moze da mi pomogne, step by step, bio bih zavhalan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 15.6.2007.
Zahvalnice: 463
Zahvaljeno 310 puta na 230 poruka
|
![]()
Zanemari GRUB koji vidiš, pre njega treba da uđeš u BIOS pritiskom na Delete, F2 ili slično dugme (piše na ekranu šta da pritisneš).
U BIOSu podesiš da prvi boot uređaj bude DVD uređaj, ubaci Win7 instalaciju i prati uputstva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
|
![]()
Uradio sve to i pokrenuo instalaciju, onda mi se pojavio problem kod biranja gde cu da instaliram windows (nece nigde) :
windows cannot be installed to this disk. The selected disk has an MBR partition table. On EFI systems, Windows can only be installed to GPT disks |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Poubijaj sve particije koje vidiš (delete) i kreiraj nove, i to je to!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Novi član
|
![]()
Da ubijem i ove sa HP tools?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
tu ne moraš, al' neće da škodi!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Linux alternative za Windows | Jack In The Box | Slobodni softver | 309 | 21.7.2018 7:20 |
Linux za pocetnike | Nemanja Inc | Slobodni softver | 9 | 3.6.2011 7:26 |
Linux uz Windows 7 - (Priprema HDD i instalacija) Multi-Boot | laikexpert | Slobodni softver | 9 | 16.3.2011 22:14 |
Windows ili Linux preko virtelne mašine | JovanK | Operativni sistemi | 23 | 23.3.2010 22:09 |
Tutorial: instalacija Windows viste iz XP-a | DonCorleone91 | Operativni sistemi | 1 | 10.8.2008 9:12 |