![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 11.2.2007.
Zahvalnice: 64
Zahvaljeno 101 puta na 95 poruka
|
![]()
Da li je moguce da neispravna grafika bukvalno ubije monitor? Da nekako napravi kratak spoj i jednostavno "sokira" monitor?
Interesuje me i obrnuta situacija... Da li je moguce da monitor putem VGA kabla spali graficku (i ko zna sta jos) u kucistu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 25.4.2011.
Zahvalnice: 196
Zahvaljeno 430 puta na 407 poruka
|
![]()
ja mislim da to nije moguce!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.4.2006.
Zahvalnice: 1.301
Zahvaljeno 1.404 puta na 950 poruka
|
![]()
Teoretski je moguće - jak strujni udar, zalivanje monitora vodom, eksperimenti...Ovo su pretpostavke, nisam siguran da li je i koliko moguće u normalnim uslovima i pri uobičajenoj upotrebi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 11.2.2007.
Zahvalnice: 64
Zahvaljeno 101 puta na 95 poruka
|
![]()
Ovo pitam jer mi se desilo niz bizarnih stvari u poslednja 2-3 dana.
Na mom kompu je crkla maticna iz cista mira (obicno tako i biva) pre neka tri dana... Komp nece da se upali, nema biiiip na maticnoj... Msm hoce da se upali ali bez tog bip i bez ikakvih znakova zivota osim vrtenja ventilatora. A kad se jednom tako upali, samo iskljucivanje na prekidacu na napajanju pomaze. To je uvertira i manje bitno. Crklo je pa crklo i sta sad. LM, osposobim zenin komp iz doba jure, stari celeron 2.4, sa integrusom, to prikacim na monitor i periferije od mog kompa, radilo ok 2 dana i jutros da upalim... Nista! Ni biiiip... kao sa starim kompom. Tu sam vec popi**eo, cupaj kablove, menjaj uticnice. Osposobi se nekako komp i dobijem osam puta bip. To mu dodje koliko sam procitao, zveknula graficka. A posto je integrisana, a na ploci nema drugi slot za graficku opet isti problem. Crkla ploca! Nisam mogao da verujem. "Odlemim" tu skroz razcupam sve i iskuliram malo. Posle kad sam sve prikljucio ponovo, proradilo kao da se nista nije desilo. Ok kazem ja sebi, barem imam net i po koji film dok ne pazarim nove komponente i uputim se ka kompu da pogledam SK forum i Limundo (stavio sam proc i memoriju na aukciju) i na moje oci i usi suzi se slika na monitoru (LG 17" CRT) pocne da pisti i da gori. Unutra!!! I sad, ko tu koga... kaghm... Mislim da je kuca zapatila gremline. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
Član od: 31.7.2007.
Zahvalnice: 47
Zahvaljeno 156 puta na 126 poruka
|
![]()
A da nije slucaj "isticanja roka trajanja" tih komponenti? Jednostavno tako nesto u normalnoj upotrebi bi bilo neograniceno na sve sto je vezano na takav monitor, tj. sve bi otislo u "penziju" a ne samo GPU.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Glupo pitanje? | virtualstefan | Grafika | 7 | 26.10.2011 0:21 |
Jedno,mozda glupo, pitanje | MIlan Djukic | Osnovne komponente | 4 | 1.7.2008 14:57 |
Jedno sitno bezveze glupo pitanje na koje mi treba odgovor | ivanza | Osnovne komponente | 1 | 19.6.2008 23:36 |
Glupo pitanje | ac\dc | Ostale komponente | 6 | 30.4.2008 22:31 |
Konkretno pitanje (AL ili...) | dekili | ŠDK - Zvuk na računaru | 2 | 19.6.2006 22:40 |