![]() |
![]() |
|
ŠDK - Prenosni računari Saveti u vezi sa kupovinom PDA, notebook, laptop i ostalih prenosnih računara |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 8.6.2011.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Prvi put kupujem lap-top.Treba mi za fax.Krecem da studiram softversko inzenjerstvo na ETF pa bih svakako kupila neki bolji da bi mi trajao bar 2 godine.Budzet oko 800e.Nista od posebnih zahteva za sad ali zelim najbolje komponente koje se uklapaju u ovu cifru.Posto nisam u toku sa komonentama - prethodni komjuter kupovala pre dve godine laicki mi se svideo Toshiba Satellite P500-1CZ http://laptopcentar.rs/product/Toshi...0-1CZ-28201012. Misljenje? Svaki drugi predlog dobrodosao.Pozz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 16.2.2010.
Zahvalnice: 103
Zahvaljeno 354 puta na 278 poruka
|
![]()
ako zelis 18,4 inch-a...
u principu nema najnoviji hardver,ali ti tako nesto ni ne treba verovatno.kvalitet izrade je pretpostavljam na nivou,mada nemam iskustva.ako naletim na neku alternativu,postavicu ovde.moras da proveris kakva je tastatura ako ces aktivno koristiti ali da napomenem i da je cinjenica da ima i dosta jeftinijih laptopa,koji imaju cak i jaci hardver...pitanje je sta tacno zelis od laptopa |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku talenat na korisnoj poruci: | ||
sladjica92 (23.8.2011) |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 30.5.2011.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 61 puta na 60 poruka
|
![]()
Da tražim laptop veće dijagonale (17"+) ovaj ne bi ni razmatrao. Ima mnogo, mnogo boljih rešenja u tom rangu, iskreno, ni jedan sa 18"+, ali verujem da 1" ne dovodi u pitanje celu konfiguraciju.
HP Pavilion dv7-6002em (LE904EA) 85.000 Asus N73SV-V2G-TY223 80.000 HP ProBook 4730s, LH351EA 75.000 |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Dead man na korisnoj poruci: | ||
sladjica92 (23.8.2011) |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 16.2.2010.
Zahvalnice: 103
Zahvaljeno 354 puta na 278 poruka
|
![]()
ostavljajte linkove ljudi...
meni se licno na asusu ne svidja tastatura,inace je odlican lap. dok hp 7002 ima ati karticu pa se gubi cuda podrska i jos ponesto,ako je bitno.mada bih ja najpre kupio njega,iako mi se na prvu ruku nije svideo dizajn,i ocekivao sam molo kvalitetniju izradu.takodje,cuo sam da mu je ekran malo slabiji,ali ako se gleda direktno u njega,tj ne isprobavaju se uglovi gledanja i sl,verovatno zadovoljava sa probukom nemam nikakva iskustva pa necu komentarisati nije toliko losa tosiba,mada sve zavisi od ocekivanja.pretpostavljam da moze kvalitetom da nadoknadi vecu cenu |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku talenat na korisnoj poruci: | ||
sladjica92 (23.8.2011) |
![]() |
#5 |
Novi član
|
![]()
Hvala na odgovorima.U sustini videla sam i sama sinoc iz razgovora sa prijateljem koji radi u IT sektoru da mi ovo i nije neko resenje.Sta se tice tastature i monitora dao mi je predlog da nabavim posebnu tastaturi i monitor normalan da ne bih izgubila oci provodeci sate i sate uz maleni ekrancic.Bitno mi je da ima sto bolje opste karakteristike jer ga za zabavu svakako necu koristiti preterano mnogo zbog pretpostavljam nedostatka vremena.Znaci dobra RAM memorija,veliki hard,dobar procesor itd...Pocela sam da razmisljam da uzmem neku malo jeftiniju od ovoga solidnu varijantu 60-ak hiljada i nabavim jos i monitor,tastaturu i svu drugu opremu.Samo me jos zanima kakva je konkretna razlika sa ili bez kupovine legalnog windowsa (nacula sam nesto da mi treba da bih ga iznela iz zemlje?)?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Novi član
|
![]()
ako nije problem ostavite linkove da bih mogla da pogledam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2008.
Zahvalnice: 729
Zahvaljeno 4.354 puta na 3.595 poruka
|
![]()
Linkove možeš dobiti preko privatnih poruka, dalja priča se nastavlja ovde jer nema potrebe za dve iste teme.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Novi član
|
![]()
Naravno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Novi član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
Član od: 14.11.2008.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
|
![]()
Pozdrav,
Ne znam da li si se snasla i kupila laptop do sada, ali ja bih ti samo, takodje kao student fakulteta na kom se puno programira (matf), preneo moja iskustva sa laptopovima visoke dijagonale. (Imam 2 god staru Toshibu od 17" koja je tada bila zmaj). Kupio sam je sa zeljom da komforno radim, ekran je za tadasnje pojmove bio vrhunski, hardver takodje, ne samo da su mi svi paketi koje koristim radili savrseno, nego sam mogao i kao covek da se igram. Medjutim... Za nekoliko meseci sam zavrsio fakultet, poceo da radim mnogo vise (stvarno da radim, ne da ucim), da nosim racunar sa jednog mesta na drugo, da ga koristim za prezentacije itd... Vukljati toliki racunar koji em sto je veliki, em jos ima 4+ kg je mucenje bilo i za mene, muskarca od 190cm i 95kg, verujem da ce tebi da bude gore. Takodje, autonomija je uzasno losa, sad sam mu uzeo novu bateriju koja ima 6000mAh, i opet izvlaci oko 2h na recommended setting-u. Toshibe se (kao i Asusi) jako greju, tako da je mudro uzeti i kuler, koji opet ako vukljas sa sobom kad ides na neku letnju skolu, konferenciju, predavanje, cinis sebi kontrauslugu veliku. Ja verujem cak da je za moje probleme sa kicmom taj racunar dosta zasluzan. Mislim da je mnogo bolja ideja da uzmes dobru 15" i da kupis sebi dobar monitor da ga nakacis na laptop kad radis kuci na njemu. (Btw, sigurno ne bi izgubila oci uz "maleni ekrancic" od 18.4", ali nije u tome poenta kao sto smo videli) Ovako bi dobila mnogo mobilnosti i autonomije a takodje i udobnost dok radis kod kuce. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Toshiba Satellite L775-10J | Wuerttemberger | ŠDK - Prenosni računari | 5 | 13.8.2011 0:25 |
TOSHIBA Satellite P500 ili ASUS N61JQ | gisadrag | ŠDK - Prenosni računari | 3 | 16.4.2010 23:19 |
Toshiba je ipak onaj pravi! (Satellite A210-1AO) | IvanGrozni | Prenosni računari | 48 | 27.6.2008 19:43 |
TOSHIBA Satellite L40-17R, vaše mišljenje što pre | markos | ŠDK - Prenosni računari | 1 | 6.2.2008 19:16 |
Kupiti TOSHIBA Satellite A200-1CR ili neki drugi? | gosn.prirodni | ŠDK - Prenosni računari | 5 | 20.6.2007 10:03 |