![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 2.11.2010.
Zahvalnice: 25
Zahvaljeno 122 puta na 76 poruka
|
![]()
Nakon par minuta igranja igara, počnu da se pojavljuju belo-crne-sive linije. Znači ,ceo ekran popune te linije, to traje malo, možda par milisekundi, onda se opet vrati na normalu, i što je čudno, to se ritmički ponavlja, svakih sedam sekundi (brojao sam
![]() To je počelo skoro, pre možda nedelju dana. karticu imam već nekih 17 meseci, od prvog dana sam hteo da je klokujem, čačkao sam taktove i nisam dobio nikakav boljitak, tako da od ugradnje kartice sam stavio taktove 875/1250.Možda i nisam trebao. temperatura u igrama između 65 i 75c. Sumnjam i na napajanje, možda i ono nije dovoljno, neko lc 450w, mada mi sve izgleda k'o da crkava grafa. Drajvere redovno instaliram, probao sam i neke starije verzije, i opet isto. konfiguracija je: lc 450w, p31-neo, e7200, 4gb ram, hd 720gb , ati 5770, monitor lg w2241. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ako nije stradala i ako se ne pregreva od prasine onda stavi lepo na defaults taktove i to bi trebalo da resi problem!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 15.10.2010.
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 183 puta na 176 poruka
|
![]()
Instaliraj Ati tool i skeniraj na artefacte.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 439
Zahvaljeno 4.091 puta na 3.803 poruka
|
![]()
prvo sve vrati na fabrička podešavanja, pa ako ne pomogne reinstaliraj windows i na kraju promeni napajanje, ako ni to ne pomogne reklamacija
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
vraćena na fabričke taktove, sve isto.....
ali, politika preokreta ![]() Zaboravih ja da imam i Xp na particiji. imam neki portabilni 3d program koji je isto tako ubijao sa tim linijama. Podignem Xp, startujem taj program,sva ista podešavanja i evo radilo bez greške dva sata. Nešto drugo tu ne valja. Videću da sredim komp, pregledam sve moguće drajvere i programe, pa da onda vidim. I burazer zna nekad da skine ono što ne treba. Safe mode, evo me ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Starosedelac
Član od: 16.9.2010.
Zahvalnice: 139
Zahvaljeno 415 puta na 327 poruka
|
![]()
pusti furmark da ti radi nekih pola sata, ako nema problema masina ti je stabilna i znaci da ti je problem softverske prirode.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
Atitool radio 25 min, max temp. 77c, a furmak je radio nekih 15 minuta, max temp. 83c. Ni jedan ni drugi nisu prijavili neke greške.
Izgleda da je baš softverski problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Veteran
Član od: 21.9.2010.
Zahvalnice: 344
Zahvaljeno 97 puta na 90 poruka
|
![]() Citat:
![]() LM. Očisti komp, rastavi ga, reset biosa iako nisi čačkao ništa... nekad se dešava da komp brljavi. Samo rasklopim sklopim i sve ok. To nekad na nekim makinama... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]()
da nisu drajveri od grafičke...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
Član od: 27.11.2009.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 18 puta na 15 poruka
|
![]()
Jesu! Problem su drajveri graficke... Imam istu grafiku na desktopu, a koliko sam citao po Netu veliki broj ljudi ima isti problem!
Svaki update drajvera koji izda Ati ja se nadam da ce problem biti resen, al ne prolazi... Problem se uglavnom javlja kad nesto gledam full screen... ili sto je GPU intensive. Cak se javlja i kad otvorim Youtube i stavim full screen. Ranije se, cini mi se, redje javljalo... ali sada skoro uvek kad je nesto preko celog ekrana - cak i screen saver posle nekog vremena zamrzne i prikze te vertikalne linije. Ono sto sam nasao na forumima je da se to desava kada se kartica samo-klokuje. Odnosno kad menja takt na kojem radi u odnosu na ono sto treba da prikaze. Tako da problem postaje totalno logican. Cim nesto stavis na full screen, kartica povecava kloak i dolazi do problema. Jedno od resenja koje sam nasao na forumima je zakljucavanje taktova, ali meni to ne pomaze - a koliko vidim, ni pokretacu teme... Ne preostaje nam nista drugo, osim da cekamo neki update drajvera koji ce resiti problem ILI reklamacija kartice - sto mislim da cu da uradim za par dana. Poz, M |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||
Član
|
![]()
Šta sve nisam uradio, i opet isto, čak i gore.
Sad mi blinkaju linije i na desktopu. I na xp-u počelo isto ![]() Ne znam šta da radim, da li da iscimam drugara pa da ubacim kod njega karticu ,pa da vidimo onda. Mislim da nije do drajvera problem. Imam još par meseci garanciju, mada čisto sumnjam da će oni bilo šta uraditi, sigurno će reći da sam ja nešto s*ebao.
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Starosedelac
Član od: 15.10.2010.
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 183 puta na 176 poruka
|
![]()
Probaj kod drugara,ako ne valja servis,i nemoj im nista reci samo da su se odjednom pojavile te linije
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Starosedelac
|
![]()
Felericna ti je memorija na kartici, nosi na zamenu, nema sta da ti pricaju ako je pod garancijom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Član
|
![]()
Odneću, samo moram prvo sačekati da mi neko od familije da lap-top na korišćenje
![]() Negde sam na netu naleteo da imaju modeli kod kojih su ugrađene baš neke "šklj" memorije,al' ko će ga znati. Evo već dva sata nema linija, ali zato kad krenu... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Starosedelac
|
![]()
Probaj da u katalist control centru odvrnes ventilator na 100% i onda testiras graficku, mozda ti se ipak pregreva samo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Starosedelac
Član od: 13.3.2006.
Zahvalnice: 1.690
Zahvaljeno 704 puta na 490 poruka
|
![]()
Ma bre ako si je ocistio od prasine, nisi klokovao, probao drajvere sve moguce i opet ne radi, onda lepo reklamacija pa nek se oni misle sta ne valja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Član
|
![]()
Hvala svima na pomoći, sve moguće stvari sam pokušao.
Odneću na reklamaciju. Ako bude nekih problema, komšija mi je preCednik udruženja potrošača tako da će se sve dobro rešiti , valjda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Član
Član od: 27.11.2009.
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 18 puta na 15 poruka
|
![]()
Meni se smirilo bilo posle instalacije najnovijih drajvera... fullscreen radio bez problema, screen saver nije treptao i zamrzavao kao ranije - a pustim ga po ceo dan da radi. ALI danas je pocelo ponovo?! Tri puta zaredom, cak nisam nista ni pustao na full screen?! (A to se pokazalo dosad kao uzrok zbog automatskog klokovanja i menjanja taktova...)
Izgleda ni meni ne gine reklamacija, a taman sam pomislio da nece biti potrebe... |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|