![]() |
![]() |
|
Prenosni računari PDA, notebook, laptop i ostali prenosni računari, ne računajući tablete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 21.2.2010.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 95 puta na 87 poruka
|
![]()
Поседујем Fujitsu Siemens већ четири, пет година mодел AmiloPRO 2055. Већ неко време најпре пре слушању музике а касније небитно од активности комп је почео да се шлогира (замрзне се слика ,музика стане ... док процесор кулер и хард диск и даље раде ) .Једини начин да комп поново вратим у функцију је гашење на дугме и поновни старт. Покушавали смо са мењањем харда , мењањем места рам меморије (2 ддр 2-јке по 512 МБ ) , стављање само једне у један па у други слот . Није помогло . На крају сам купио и постоље за хлађење које је смањило учесталост шлогирања али не и решило проблем. И даље при копирању шлогирање је неминовно (Понекад је потребно рестартовање неколико пута да би почео да ради ) .Што је најчудније при дизању система ( седмице где копира на хард и до 10 ГБ ) комп ради без проблема...
Ако неко може да помогне унапред хвала . |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
|
![]()
Zašto bi se smejali, pa ovo je samo kvar/problem, nije to nikakva sramota pitati. Po simptomima koje si opisao, ja bih prvo posumnjao na neispravnu ram memoriju ali pošto kažeš da se isto dešava sa obe, to je malo verovatno (da su obe pokvarene), pokušaj recimo malo da izduvaš, slotove za rame možda se zavukla prašina. Drugi eventualni problem je pregrevanje samog procesora ili neispravan isti. Ne bi bilo loše da skineš neki program za praćenje temperatura, i neki program za testiranje procesora, pa da posmatraš kako će isti da se ponaša pd opterećenjem, kao i kako se kreću temperature.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]()
Већ сам мерио температуру процесора са више различитих програма и сваки је показивао нормалну температуру при било каквом оптерећењу .(чак и у тренутку замрзавања ) Најчуднија ствар што при дизању система без коришћења постоља за хлађење ради нормално без обзира колико дуго процес трајао па акп неко зна која се компонента најмање оптерећујр при дизању сис. (хард ,процесор .рам. графика је интегрисана) вероватно је то проблем
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 6.11.2008.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Ajde nadji i ubaci neku drugu RAM memoriju jer sam ja 99% siguran da je to otislo.
Ali tu koju nadjes ubaci samo nju. Ako dolazi do pregrevanja on MORA da se ugasi, to je sigurnosi switch koji se pali. Ili je nesto softverske prirode. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Otvori laptop, očisti laptop iznutra od prašine, promjeni ram module iz slota u slot ili izvadi 1 a ostavi 2 pa onda obrnuto.
Provjeri hdd na bad sectore i vidi da li se isti problem dešava na bateriji i na punjaču. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
Član od: 10.6.2006.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 28 puta na 27 poruka
|
![]()
Ovo sto kaze vucina plus skeniraj na viruse.
Neko vece sam cistio jednu toshibu satelite, bilo je oko 40 gamadi na njoj! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Malwarebytes + AVPTool scan iz safe mode-a obavezno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
Скениро сам комп свим и свачим сано је HouseCall нашао један тројанац .
И после промене хард диска (новог) иста ствар се понавља. При дизању система комп ради нормално без обзира колико пута процес поновио. Каснија и при куцанју у ворду дешава се да се шлогира . Комп више пута отваран ичишћен хард нема bad sectora. Хвала у сваком случају . |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Ja i Linux (vaš prvi kontakt) | Mickie | Slobodni softver | 194 | 6.11.2017 0:02 |
Govori srpski? | Orvel | Opšta kultura | 753 | 1.11.2012 11:30 |
Треба ли Србији ћирилични интернет домен | VojaM | Javne rasprave | 1267 | 5.1.2011 14:18 |
Poezija... Podelite sa nama vaše omiljene poeme | Ulmawen | Opšta kultura | 51 | 4.2.2010 1:18 |
Sklopimo računar sa srcem Foruma - akcija članova kao poklon za decu bez roditelja | Simke | Forum o forumu | 1244 | 28.8.2009 14:36 |