No internet access
Pozdrav! Imam jedan problem koji me muci vec ceo dan i polako pocinjem da gubim zivce. Naime, kupio sam novi lap top - Asus x55a i posto nemam jos nisam pokrio kucu wireless konekcijom, odlucio sam da povezem zicno lap top sa ruterom. I tu onda nastaje problem: lap top prepozna da je kabl ukljucen, ali kada dodje do procesa identifikacije mreze,tu se zaglavi. Znate ono,kad otvorite Network and Sharing Center pa kad se pojave one tri slicice, e u onoj drugoj je problem. Vidim da pise Identifying network jedno 2-3 minuta i onda napise Unidentifyied network i pojavi se crveni X izmedju druge i trece ikonice, sto znaci da nema Internet konekcije. Znaci nema sta nisam probao, updateovao sam driver, probao sa sva tri tipa mreze(javna,kuca i posao), cak sam pronasao na netu da treba u procesima ugasiti Mcafee,jer on zna da pravi probleme,ali posto je lap top novi i nema nikakvog prateceg softwarea,to nije. Jedino sto jos nisam probao jeste instaliranje ipv6 i ipv4 internet protokola,a to sam nasao da je neki klinac okacio na YT. To nikad nisam radio i ne zelim u to da se upustam pre nego sto se informisem. Molim Vas za pomoc sto pre,hvala unapred!
|