![]() |
![]() |
|
Avanturističke igre Point & click, pomoć oko prolaska igre... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 23.1.2006.
Zahvalnice: 115
Zahvaljeno 95 puta na 46 poruka
|
![]() ![]() Ime: Vsevolod Razvojni tim/Izdavac: Indie Godina: 2012 Pogled/Izvodjenje: trece lice, p&c Tema: SF, slovenska mitologija Tip grafike: rucno crtana (rezolucija 1280x720, detaljne pozadine, 2D animirani likovi, 2D izvodjenje) Oficijelni sajt: link Walkthrough: dostupan na linku iznad Radnja: Kako pise na sajtu - mracna i bizarna prica smestena u alternativni svet, gde miru velikih imperija Slavije i Germanije prete horde Granbretana. De ste momcovi ![]() Evo jedna lepa vest, pojacana time sto je projekat drzan u relativnoj tajnosti sve dok se igriva verzija ne pojavi u slobodnom opticaju (download je besplatan). Ispravite me ako gresim, koliko mi je poznato nije bilo nikakvog ozbiljnijeg upliva nasih developera u ovaj zanr video igara, osim nekih edukativnih mozemo reci bas igrica za decu, tako da titula prve srpske p'n'c avanture pripada Vsevolodu - klasicnoj avanturi smestenoj u SF verziju (jednog dela) bogate slovenske mitologije, uglavnom tematika koja je vrlo malo koristena u igrama, a u avanturama jos redje, narocito sa SF potkom mozda je i prvenac. Igra je zamisljena i realizovana od strane autora iz Novog Sada, uz svesrdno ucesce nekoliko ljudi iz centralne Evrope, imate sve informacije na linku ispod. Mozete ocekivati neki tekst u SK-u uskoro, kao i buduce igre. Poslednja ispravka: oluja (25.10.2020 u 14:17) Razlog: Grond |
![]() |
![]() |
Sledećih 12 korisnika se zahvaljuje korisniku Grond na korisnoj poruci: | ||
Andross (1.3.2012), Apprentice (1.3.2012), Darky (2.3.2012), ezenkiel (6.3.2012), Miki1987 (1.3.2012), Nergal (29.2.2012), Pegasus (1.3.2012), pentraksil (2.3.2012), r0nIn (10.3.2012), Shlaymara (1.3.2012), Sir Spamalot (29.2.2012), Wolverine (3.3.2012) |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 21.8.2007.
Zahvalnice: 148
Zahvaljeno 181 puta na 87 poruka
|
![]()
Lepo!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
Član od: 23.10.2005.
Zahvalnice: 1.059
Zahvaljeno 821 puta na 447 poruka
|
![]()
Daleko od toga da je ovo prva srpska avantura, ali ih svakako nema mnogo i svaki novi naslov je više nego dobrodošao. Skidam demo pa javljam utiske.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
@ Nash Knight:
Zato i jesam napisao da me ispravite ako gresim za status prve srpske avanture, medjutim i dalje nisam siguran da je bilo nekih samostalnih ozbiljnih ostvarenja ranije. Mozes li navesti neke, interesuje me. Znam za edukativne igre za decu ali ono... to se bas i ne bi trebalo racunati. Cisto kao zanimljiv podatak - igra je prosla nekolika faza /koncepta razvoja, prvenstveno je zapoceta kao neoficijelni nastavak kultne Lucas Arts-ove avanture Loom (primeticete muzicke zagonetke u igri). Ova verzija je relativno brzo zavrsena. Nakon sinosnje promocije u Nemackoj, pojavila se i na najvecem nemackom sajtu za avanturisticke igre: Adventure-Treff Ocekuje se lokalizacija na nekoliko jezika, medju njima i na srpski ![]() Poslednja ispravka: Grond (1.3.2012 u 16:36) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Član od: 23.10.2005.
Zahvalnice: 1.059
Zahvaljeno 821 puta na 447 poruka
|
![]()
Ozbiljnih nema, ali se sećam da sam igrao gomilu tih sitnijih domaćih avanturica, off the top of my head Mortimer Beckett serijal
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Pa to ne racunam, nisam znao da je potrebno navoditi da se "hidden object" avanture ne racunaju, to se proizvodi na kilo u Srbiji, a radi se za strane izdavace pretezno. Na kraju krajeva, te igre imaju malo odlika pravih avantura, a da ne govorimo o umetnickoj vrednosti. Znam za postojecu produkciju tih igara, medjutim na njih obracam paznju kao i na igre za mobilne telefone
![]() Enivej, nebitno je to, kao sto si naveo bitno je da se radi, a sada pitanje prestiza prve avanture ili ne je meni licno sekundarna stvar, narocito jer nije vino :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
Član od: 18.4.2006.
Zahvalnice: 114
Zahvaljeno 78 puta na 43 poruka
|
![]()
Plus, lokacije su i dalje ocigledno iz Loom-a
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Član
|
![]()
Ocigledno... si video samo pocetak igre
![]() Samo prvih par scena su slicne Loom-u, prolog ubrzo posle toga gubi svaku slicnost sto se tice podsecanja na scene. Posto je bilo osvrta na to da Prolog baca igraca u sred radnje, evo vam nesto sto bi vam moglo biti zanimljivo. Citat:
Poslednja ispravka: oluja (25.10.2020 u 14:18) Razlog: Grond |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
Član od: 18.4.2006.
Zahvalnice: 114
Zahvaljeno 78 puta na 43 poruka
|
![]()
Dabome, ne komentarisem celu igru jos, samo utiske sa pocetka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ukoliko ova igra izadje, ja bih je, cak i ako mi se ne dopadne, cak iako je ogavna, kupio. Stvarno ima jako puno nasih talentovanih ljudi, igracki svet dosta gubi. Prava je steta da igracka industrija ne zazivi kod nas.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Jos neku avanturicu... | dzambo | Avanturističke igre | 9 | 12.12.2005 16:32 |