![]() |
![]() |
|
Slobodni softver Teme o softveru otvorenog koda (programi i operativni sistemi), projektima, zajednici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 |
Veteran
|
![]()
E ovako, koristim Linux mint 7, i danas sam primjeto da ne mogu pokrenuti menadžer paketa synaptic i još neke stvari, na primjer jezičku podršku, jednostavno programi se otvore na pola sekunde bukvalno i odmah se zatvore, znači samo blicnu na kratko... nemam ideju kako da to popravim...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 22.11.2005.
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 716 puta na 542 poruka
|
![]()
Kucaj u terminal synaptic. To ce da ukljuci synaptic, a kad se ugasi ostace greska. E tu gresku kopiraj ovde pa da vidimo.
Btw, to radi sa svakim programom koji pravi probleme i puca tako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
|
![]()
izbaci sledeće:
Segmentation fault |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 22.11.2005.
Zahvalnice: 389
Zahvaljeno 716 puta na 542 poruka
|
![]()
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=8312
Moze da bude to sto pise u toj temi, a moze da bude da si (ti ili neki sumnjivi program) petljao u /bin folderu i slucajno promenio permssion za synaptic izvrsni fajl. Probaj jel radi apt-get i aptitude preko koznole, ako radi, uradi update. ps: sudo apt-get update ili sudo aptitude update |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
|
![]()
Reinstalirao sam sistem, ionako sam to imao u planu jer sam oteo od windowsa još malo prostora za linux
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
Član od: 15.12.2007.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 129 puta na 109 poruka
|
![]()
I ja imam problem. Ubuntuu je trebalo dosta da se podigne pa sam nasao tutorial sa ovog sajta (http://tuxtraining.com/2008/09/28/ho...xtremely-fast/) i zeznuo stvar. Sada kada podizem Ubuntu, ne moze da otvori GDM, i pise Read-only filesystem. Pretpostavljam da se ovo desava zbog menjanja necega u fstabu... Sta da radim?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ex Parrot
|
![]()
Sačuvao si, naravno, originalni fstab? OK, onda samo treba da podigneš neki live linux i vratiš taj fajl umesto trnutnog zeznutog. Jednostavno, zar ne?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Starosedelac
Član od: 15.12.2007.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 129 puta na 109 poruka
|
![]()
Imam opcije ispravnog fstab. Medjutim, kada probam komandu sudo nano /etc/fstab onda ne mogu da snimim podesavanja - izbacuje mi gorenavedenu gresku.
Sad cu da probam Live CD... Probao sam Live CD i vratio stari fstab, ali nije mi uspelo. ![]() ![]() ![]() Poslednja ispravka: Haker95 (11.10.2009 u 23:18) Razlog: Probao Live CD... :( |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Nemogućnost pokretanja komandnog skripta | neboris | Slobodni softver | 2 | 1.9.2009 18:36 |
NetBeans 6.5 i nemogućnost pokretanja projekta | Jenkiduduldu | Programiranje | 1 | 9.3.2009 20:03 |
Nemogućnost instalacije HP C3180 | zukov | Ostale komponente | 9 | 19.8.2008 10:46 |
problem prilikom pokretanja komp | darks | Kvarovi | 5 | 15.3.2007 16:34 |
Nemogućnost pristupanja folderu | Rocker | Operativni sistemi | 3 | 9.10.2006 1:48 |