![]() |
![]() |
|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 23.2.2007.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Naime sestri su pre par dana stavili SBB net, msm da su samo mrezhni kabl bocnuli u njen PC i to je to (barem mi je ona tako objasnila josh nisam uzhiwo wideo). Za par dana trebam i ja tamo da se preselim, u drugoj sobi. E sada, kako i ja da se prikachim na taj net. Nije problem zhice da budu.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kupiš neki ruter i to je to. Ako ne možeš puno da se otvoriš, imaš TPLink za male pare, kao što je TPLink TL-R402M a ako ti treba bežični ruter onda imaš isto TPLink, ali WR542G.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
Član od: 18.7.2008.
Zahvalnice: 410
Zahvaljeno 25 puta na 25 poruka
|
![]()
evo i ja da pitam:
koliko para koštaju ruteri?i šta je tu fora znači od tog paketa što imam vuče na dva dela? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Imaš ih već od 20-25e pa sve do 100 i više eura.
Fora je baš u tome, ti dovlačiš kabl u ruter i odatle se signal/internet pristup dalje šalje na delove (u zavisnosti koliko korisnika koristi net). Ako vas dvoje koristite npr. internet konekciju maximalne propusne moći od 2048kbit/s, on se u ruteru rasparčava ali obično je situacija ''ko više povuče''. Postoje i bolji ruteri sa više opcija a jedna od njih je i tzv. load balancing opcija, pa onda se lagano postavi setovanje koliko ko može da povuče od internet konekcije... Poslednja ispravka: dzonihsv (8.9.2009 u 17:44) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dzonihsv na korisnoj poruci: | ||
zakzizu (8.9.2009) |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
A zar ne mozhe neki switcher da posluzhi?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nego, da te nešto pitam, sestra, šta ima, modem ili ruter? Ako ima ruter, onda ne trebate ništa da kupujete osim par metara utp kabla...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
Koliko sam ja nju skontao...nema ni modem ni ruter, wec samo jedan kabl koji ide direktno u comp (ako to uopshte ima smisla :S)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nema smisla, ima sigurno ruter ili makar modem. Mora imati nešto...
Znaš kako, idi do nje, pogledaj iza modema/rutera koliko ima rupa, ako ima 4 i više onda je ruter a ako ima 1 do 2 (lan i ponekad usb), onda je modem. Najprostije objašnjeno. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
Ok, hwala, ali tek za jedno par dana cu ici (ona je u nishu) tako da jawljam se tek tada....
Hwala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
V.I.P. Test Play
Član od: 5.4.2006.
Zahvalnice: 5.747
Zahvaljeno 4.129 puta na 2.698 poruka
|
![]() |
![]() |