![]() |
![]() |
|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
V.I.P.
|
![]()
Fleš koji je radio bez problema je nakon najobičnijeg kopiranja neke muzike sa ortakovog kompa zaključan. Niti se može na njega više dodavati, ni obrisati, ne može ni da se formatira, jer je "write protected". Pri tome on nema nikakav način (mehanički) da bude "write protected" a na njemu nema ni softvera za "zaštitu podataka" kao što je bilo na mom starom Verbatim flešu. Ima li neko neku ideju?
Ako ima neke veze, u pitanju je TrekStor 1GB. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Novi član
Član od: 9.11.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 9 puta na 9 poruka
|
![]()
Na zalost, reklo bi se da mu nema pomoci, mozes eventualno sa nekim recovery tool-om probati da sacuvas podatke.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Halker na korisnoj poruci: | ||
Spawn BG (6.12.2008) |
![]() |
#3 |
Ex Parrot
|
![]()
Skoro sam imao istu situaciju sa jednim Transcend JetFlash diskom od 8GB i jedino što je rešilo problem je bio utility namenjen ovom flešiću skinut sa Transcendovog sajta.
Ima li na sajtu proizvođača tog uređaja nešto slično? Ima li taj proizvođač uopšte sajt? ![]() Možda bi se moglo probati sa nekim low level HDD programom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
V.I.P.
|
![]()
Hvala na odgovorima. Ni ovo mu nije pomoglo... Izgleda da će završiti u kontejneru
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 214 puta na 130 poruka
|
![]()
Ja sam pre nekih nedelju dana ostao bez mog Transcend jetflash-a od 16Gb. Otišla je particija (ništa ne postoji na flešu), ne vidi ga sistem kao Transcend, već kao "generic drive". Nemoguće ga je formatirati, kreirati particiju ili bilo šta drugo. Nije pomogla ni recovery tool alatka, tako da je završio na reklamaciji. Recovery tool takođe nije prepoznao da je to Transcend jetflash.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ex Parrot
|
![]()
Da, to zvuči kao kvar, u mom slučaju je svugde prijavljivao da je drajv zaključan. Onaj utility koji sam pominjao u suštini je, koliko sam uspeo da vidim, alat za flešovanje firmware-a.
Možete li da zamislite moje iznenađenje kad mi je linux rekao "a ne, ja ne mogu da formatiram ovaj fleš, on je zaključan!" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
V.I.P.
|
![]()
Kontaktirao sam proizvođača i dobio ovaj odgovor:
Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Kako menjati boju automobila u photoshopu? | freeminder | Grafički softver i radovi | 16 | 31.10.2007 17:03 |
Kako instalirati program na Fedori? | dacho | Slobodni softver | 2 | 4.10.2007 9:00 |
Kako da ukljucim mreznu kartu i lan??? | wu-gambino | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 12 | 11.9.2007 23:19 |
Deljenje kablovskog interneta: Kako povezati TP-Link TL-WR541G i Thomson Cable Modem? | gosn.prirodni | Komunikacioni uređaji i umrežavanje | 1 | 31.7.2007 10:41 |
kako da napravim sljedece (portal za vijesti): | alx.iznogood | Internet usluge | 3 | 20.5.2007 4:13 |