![]() |
![]() |
|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
Član od: 6.10.2007.
Zahvalnice: 194
Zahvaljeno 14 puta na 11 poruka
|
![]()
Da li nekim softverskim putem može da se utiša HDD Seagate Barracuda 7200.10 250310 sata II ? Usput da pitam zašto ovaj HDD nema jumper za prebacivanje na sata I standard, ili ga nisam primetio? I ako instaliram drivere u biosu za SATA II da li ću dobiti nešto na brzini prenosa podataka ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Drug Član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
|
![]()
Moze da se utisha, ali ce i raditi neshto sporije. Ovo bi bilo resenje problema:
http://www.rt-sw.de/freeware/silentdrive.zip Meni je akusticni menadzment ukljucen, i iskreno nisam primetio neki pad perfomansi. Shto se drugog pitanja tiche, tvoja plocha mora da ima SATA II kompatibilni kontroler da bi sve radilo u brzom modu, i SATA II diskovi mogu da rade na SATA I kontroleru bez problema. Takodje, razlika u brzini nije velika, jer HDD moze da provuche tolike kolicine podataka samo u izuzetnim situacijama (tzv. Burst Speed). Prosecne brzine se krecu u rasponu od 70-80 MB/s (naravno, za 7200 rpm/s diskove) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
Član od: 6.10.2007.
Zahvalnice: 194
Zahvaljeno 14 puta na 11 poruka
|
![]()
Beagle Probao sam HDDlife i nije odradio posao valjda managment brzine nije podržan probaću sa ovim. Meni je sa HD tune brzina oko 85 - 80 MB/s a koliko znam nisam instalirao sata II drivere. Ploca je Asus nForce 500 SLI M2N-E. Kako da proverim da li su ti driveri instalirani? Možda su ih u servisu instalirali.
EDIT: Ne radi ni ovaj program, prepoznaje samo stari maxtor od 80 GB koji je prazan, i ne sluzi nicemu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Drug Član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
|
![]()
Mislim da ti to nema veze sa drajverima... Ova plocha podrzava SATA II shto bi se reklo fabrichki. Ako ubodesh SATA I disk ona ce raditi u SATA I modu, a ako bocnesh SATA II ona ce to i prepoznati. Tvoji rezultati citanja su sasvim u redu, tako da to ne treba toliko da te opterecuje.
Shto se tiche tvog diska, Google kaze da je Seagate disejblovao akustichki menadzment, iz meni nepoznatih razloga. Mozesh da probash sa ovim: http://www.withopf.com/tools/aam/ Po forumima kazu da je uspevalo sa Seagate diskovima. Ima josh neka Hitachi alatka, probaj i sa tim. EDIT: ovaj program koji sam ti linkovao radi samo sa standardnim Windows EIDE/SATA drajverom, ne podrzava NVIDIA-ine. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Antec Nine Hundred - Utišavanje | NSadian | Ostale komponente | 5 | 7.4.2008 12:43 |