![]() |
![]() |
|
Avanturističke igre Point & click, pomoć oko prolaska igre... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.2.2006.
Zahvalnice: 723
Zahvaljeno 946 puta na 594 poruka
|
![]()
E ovako... ponovo igram Grim Fandango (igrao sam ga daaaavno), i skroz sam izgubljen. Izgleda da su me razmazile p&c avanture
![]() 1. da li je moguce da igra ne kaze kad se nalazite pored nekog hot spota (kao npr. u Escape From Monkey Island, kad se priblitite topu, ono pise cannon). Stvarno me zamara ovo nabadanje u prazno... 2. Kako se kombinuju predmeti iz inventara? Da li je uopste moguce da se kombinuju? BTW, ovo bi bila savrsena avantura, samo da je radjena u p&c maniru ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.878
Zahvaljeno 998 puta na 619 poruka
|
![]()
grim fandango jeste savrsena avantura.
mogu da se kombinuju predmeti, ne secam se kako. na prvo pitanje nemam odgovor. ali malo strpljenja ce napraviti cudo ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku polarnimeda na korisnoj poruci: | ||
caine (13.7.2007) |
![]() |
#3 | ||
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Citat:
Evo odlomka iz priručnika (manuala) za GF: "For experienced adventure game players, note that there is no way to combine Inventory items in Grim Fandango." Uzgred: Je l' ti to igraš piratsku kopiju, pa nemaš manual? ![]() ![]() Nemoj da si nestrpljiv. Posle par sati igranja savršeno ćeš da se navikneš na zaista pomalo rogobatni upravljački sistem. P.S. Dobićeš PM koji će ti lice razvući u (ogroman) osmeh. ![]() Poslednja ispravka: zoran845 (15.7.2007 u 3:27) |
||
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku zoran845 na korisnoj poruci: | ||
caine (13.7.2007), polarnimeda (16.7.2007) |
![]() |
#4 |
Mr. Spatula
|
![]()
Da, za sadasnje standarde komande su malo cudne. Ali u ono vreme ljudi su bili naviknuti na tastatura only komande, jer su se i FPSi igrali bez misa ,pa komande i nisu bile neki problem. A gle cuda, cak i danas postoji avantura koja se igra sami na tastaturi, ko igra Dead Reefs zna o cemu pricam.
Zoran ti je odgovorio na prvo pitanje. Cini mi se da ima kombinovanja itema u inventaru, ali ne drzi me za rec. Zadnji put sam igrao GF pr 2 god i zaboravio sam. Inace samo da te upozorim. Kad sam igrao GF na XPu, igram mi je uvek izletal na desktop kad se stavio drugi disk (druga godina). Menjao sam i diskove i pokusavao svasta, ali jednostavno je ili zakucala ili izletala prilikom pocetka druge godine. Mozda kod tebe nece biti problema, ali cisto da te upozorim ![]() EDIT Eto, dok ja iskuckah, Zoran je editovao poruku i kaze da nema kombinovanja itema ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Shlaymara na korisnoj poruci: | ||
caine (13.7.2007) |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Busted ![]() ![]() Citat:
![]() Sto se tice komandi, nisu mi one toliki problem, samo se plasim da se ne zaglavim zato sto negde nesto nisam pokupio... Ono Menijevo okretanje glave jeste simpaticno, al' im bas i nije trebalo. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() To mu manje-više dođe na isto, ako ne i bolje. Ako ne gledaš pažljivo, zaglavićeš se i u klasičnoj avanturi sa tekstom obeleženim hot spotovima (Monkey Island 4 si sam naveo kao primer). Čemu kuknjava? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Ne kukam, to je u sustini mala mana, sigurno cu lako da je prevazidjem... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Član
Član od: 1.2.2006.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 6 puta na 3 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da bih svom drugaru (građaninu) Kejnu olakšao tegobno leto u tamo nekoj vukohebini (
![]() Interesantne osnovne podatke o igri Grim Fandango možete naći na: http://en.wikipedia.org/wiki/Grim_Fandango. Neki (korisni?) saveti, kao i step-by-step uputstvo za igranje GF pod Win XP nalaze se ovde: http://www.lucasforums.com/showthrea...hreadid=180066 http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=171217 Ovde imate svakojake zezalice za GF (font iz igre, GF launcher,...): http://dod.dotagame.com/other_downloads.php Zanimljiv sajt za ljubitelje LucasArts/Telltale igara. Sadrži modifikovane "lončere" ("launcher" = kontrolni panel/"splash screen" koji se javlja na početku igara) za Psychonauts, Grim Fandango (GF Launcher, GF Dialog Editor), The Curse of Monkey Island, Escape From Monkey Island. Svi programi na sajtu su delo fenomenalnog entuzijaste, engleza Bendžamina Gormana (Benjamin Gorman). Adresa je http://quick.mixnmojo.com/software. Za kraj, dve poslastice/dva brušena dijamanta za sve zaluđenike za GF, u koje i sam spadam: http://www.grim-fandango.com/ (The Department of Death) http://www.grimfandango.net/ (Grim Fandango.net) Pored toga što ćete naći mnogo korisnih stvari, sigurno će vas i samo prelistavanje ovih sajtova zabaviti. Ali, da vam ne otkrivam baš sve. Istražujte malo sami. ![]() |
![]() |
![]() |
Sledećih 5 korisnika se zahvaljuje korisniku zoran845 na korisnoj poruci: | ||
caine (13.7.2007), GaleOm (13.7.2007), NastyB (13.11.2007), Psychon@ut (4.11.2007), Shlaymara (13.7.2007) |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
Član od: 31.8.2005.
Zahvalnice: 974
Zahvaljeno 965 puta na 571 poruka
|
![]()
Samo jedna napomena/savet: igrao sam GF relativno skoro i zaglavio sam se na jednom delu. Na kraju sam pogledao i Walkthrough i shvatio sam da radim pravu stvar, ali nikako ne mogu da stignem da je izvedem. Da ne kvarim nekome igranje igre, radi se o sceni sa viljuškarom i liftom. Jednostavno se sve prebrzo odigravalo. Sinulo mi je da je to jedino mesto u celoj igri gde prebrz kompjuter utiče na gameplay. Imajte u vidu da igra traži Pentium 1 na 133 MHz, grafičku karticu sa 4 MB VRAM-a i 32 MB RAM-a, pa ako se igde zaglavite na sličan način, iskoristite neki od besplatnih programa za usporavanje kompjutera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
Član od: 3.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
hahahahah to se i meni deshavalo previshe se brzo kreec lift i ne mozes da stignes da ubacish viljuskar. i da jeste u pitanju brz komp ali za to postoji patch koji reshava problem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Deo inventara foruma
|
![]()
@ Chivan
Ja sam Grim Fandango odigrao i na kompu koji ima Celeron D na 2,8 GHz, što nije baš sporo. Stvar je u tome što sam prethodno instalirao patch (pomenuo ga je zleetherius) koji možete naći ovde. Radi se o fajlu gfupd101.exe velicine 2,16 Mb, a evo njegovog opisa: A patch for Grim Fandango was released shortly after the game's initial release, providing a remedy to a few problems which affect the game. It is highly recommended that you download and install the patch before playing the game, as it does the following:
Poslednja ispravka: zoran845 (16.7.2007 u 18:11) Razlog: naslov |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zoran845 na korisnoj poruci: | ||
Chivan (16.7.2007) |
![]() |
#14 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Pa Chivan je i napomenuo korisnicima koji imaju jake racunare da moraju korisiti neki software za usporavanja racunara(a jedan od njih se i nalazi na linkovima koje si dao) tako da niste shvatili sta je pisac hteo da kaze lepo pise da je instalirao program,usporio racunar i presao taj deo igre
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Chivan jeste napomenuo da korisnici jačih računara treba da koriste neki program za usporavanje kompjutera, ali to nije neophodno. Postoji zakrpa (dao sam link za nju), instalirajte je (ne samo zbog problema sa prelaženjem dela sa viljuškarom) i nema glava da vas boli.
Ako nećete da instalirate zakrpu (koja napominjem, rešava i mnoge druge probleme u GF - piše vam lepo ovde), pokrenite program za usporavanje kompa da biste prešli zagonetku sa viljuškarom i liftom - naravno. BTW, ja nisam dao nikakav link na kome su programi za usporavanje rada procesora/kompjutera. Možda i toga ima negde tamo na (brojnim) linkovima koje sam dao, ali to mi nije bila primarna namera. Poslednja ispravka: zoran845 (16.7.2007 u 17:25) |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Na oba linka koja si dao je naglaseno da patch ne ispravlja problem sa ubrzanjem vec su dati linkovi ka programima za usporavanje racunara.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
- USPORAVA jednu (izvesnu) zagonetku u igri (misli se na onu sa viljuškarom i liftom) koja se odvija isuviše brzo da bi mogla da se završi na procesorima bržim od 400 MHz. (iz opisa patcha) Pošto je usporavanje neophodno za samo jednu zagonetku u celoj igri, a patch taj problem rešava (proverio sam u praksi), ispada da vam program za usporavanje rada procesora/kompjutera ne treba. Bar ne za Grim Fandango. Uf. Poslednja ispravka: zoran845 (17.7.2007 u 13:48) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ako vam se sviđa muzika iz Grim Fandanga, a i iz nekih drugih igara LucasArtsa, možete je naći ovde.
Divan sajt i, što je najvažnije - sve je legalno. ![]() Poslednja ispravka: zoran845 (28.7.2007 u 11:48) Razlog: naslov |
![]() |
![]() |
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku zoran845 na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#19 |
Član
|
![]()
Morao sam nesto da napisem jer strasno volim ovu igricu, mislim da je naj sarmantnije i naj duhovitije parce game softwarea napravljeno do sada, prema mom skromnom misljenju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Deo inventara foruma
Član od: 28.11.2005.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 902 puta na 621 poruka
|
![]()
A isto vazi i za muziku. Vrtim ceo taj album vec tri godine na MP3 plejeru i nosim ga sa sobom gde god krenem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
adventure, avanture, grim fandango, lucasarts |
|
|