![]() |
![]() |
|
Pravljenje igara Programski jezici, tehnike, alatke u službi pravljenja igara... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu
![]() |
Vrste prikaza
![]() |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 27.10.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Vidim da se ovde dosta stvari desava u gm6 u kojem ja povremeno radim, zato sam se registrovao i ovo je moj prvi post
![]() ![]() Download Vi pisite ,a ja cu da cekam ![]() Poslednja ispravka: Loole (5.12.2006 u 22:26) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 13.10.2006.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
|
![]()
kao prvo igrica nema uvodni ekran. Onda brodovi ti se miču samo po jednom path-u i veoma brzo. Također pozadina ti se također brzo miče što je malo iritirajuće i nema dojam da si u svemiru.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
|
![]()
Nisam jos video igricu, ali kojim znanjem raspolazes u GM-u?
Aj stavi neki screenshot glupo mi da skidam 2 Mb a da neznam o cemu se radi |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Evo screenshotova,
znam ja da je igica sada njesra, ali to je samo kostur, meni trebaju novi ljudi, dajte neki jo predlog i savet, a glavni meni cu lako uraditi, nisam sad mogao da se bakcem time. Samo recite ,vrlo cenim vasa misljenja ,pogotovo posle citanja teme Hell Entertainment ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Dobro, onda dajte neki predlog da igra bude bolja. Molim vas, bitno mi je ovo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
E da, kako da uradim da se neprijatelji bolje krecu? I ja izludim kada vidim da onako kretenski idu, ali nisam mogao da ih pustim samo da prolaze. Zato POMAGAJTE
![]() Sto se tice mog znanja u gmu, znam skoro sve, ali ne koristim skript nego d&d, znam da je tako mnogo dosadnije i nepreglednije i sporije, ali nikako da sednem i da naucim GML, a trenutno ucim particles, posto sam primetio da se bez toga ne moze, samo da napomenem da imam 16 godina i da mi je SO2 druga igrica koju sam napravio u gm6. Meni cu da uradim uskoro, moze li neko da okaci par likova, animiranih, i malo metaka ako nije problem, ova grafika me ubija u pojam, postoji samo iz razloga da mi brod i neprijatelji ne bi bili u obliku crnog kvadrata. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
Evo trenutno radim meni i novu pucu, ovaj zeleni metak je samo privremen ,dok se neko ne smiluje da nacrta raketu. Ne moze mnogo da se zakljuci iz screenshota, ali kad popravim path poenta ce biti u tome da brod izbacuje rakete koje padaju i onda se aktiviraju i idu gore. jeste kasno ali sad je najveci mir i tisina i petak, ustvari nedelja. btw predator hvala na podrsci.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ponosni Eipixovac :)
|
![]()
Evo ti
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
To care, ajd kad mozes ti nacrtaj jos nesto.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
![]()
Izmedju ostalog, zvezde su ti prebrze i prevelike. Sto ih ne bi usporio, umanjio i povecao njihov broj.
Ili jos bolje. Uzmi pa napravi tri varijante zvezda. Jedne najdalje i najmanje, koje ce polako da se krecu, bice ih u najvecem broju, ali ce biti sa najmanjim sjajem, skoro kao polu providljive. Druge, malko blize i malko vece sa manjim brojem, koje se brze krecu. I trece isto tako povecas (nemoj samo da preteras) i das im najvecu brzinu (ali tri puta sporiju nego sto sada imas). Iako je brod nula sto se tice dizajna, nesto mi se svidja na njemu, a nemam pojma sta ![]() Nego, otom potom, posto zurim... evo ti laser. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
|
![]()
Hvala ljudi na crtezima, a i savetima. Imam jedan problem, hocu da mi ove rakete budu pratece, i to uradim, ali ne znam kako da budu okrenute prema objektu kojeg gadjaju, ovako mi samo setaju ukocene.
I ako moze neko da mi nacrta tri zvezde, malu, srednju i veliku, bas sam glup, sta cu ne svidja mi se sto sam sada prepravljao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
Ovako je izgledao SO1, a i trebaju mi novi sprajtovi za znake: helte, trostrukant(povecava municiju po pucnju tri puta), veliku pucu. Kad moze vi okacite. E manijak, jel moze raketica da ima on krilca pri dnu pa da je animiras kako rotira, bice mnogo bolje tako.
Poslednja ispravka: Loole (28.10.2006 u 12:59) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
![]()
Loole, budi uporan i sve ce biti dobro.
Sto se tice igre meni se licno svidja, a sta drugi pricaju to me ne zanima. Treba malo da se doradi brod, i da se uspori background i sve ce biti OK. Loole evo ti reputacija za trud. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
|
![]()
@PeTkO
stfu ... molim te... @Loole cjenim trud ... mozes to i bolje ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Član
Član od: 29.7.2006.
Zahvalnice: 32
Zahvaljeno 44 puta na 27 poruka
|
![]() Citat:
Citat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Član
|
![]()
Kish: Bio si dosta jasan , ali mi nista nisi pomogao.
Te raketice pali moj brod na neprijatelje i vec sam im uneo nep1.x , nep1.y kordinate, cilj jeste da ne moze da izbegne raketu. Sto se tice rotacije rakete mislio sam da raketa rotira oko svoje vertikalne ose , a ne oko horizontalne, hocu da se vrti kao chigra. U svakom slucaju hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Član
|
![]()
E Stevvo, super je raketa, samo mi je problem sto je plava pozadina,a ti sacuvao u jpg, ajde sacuvaj u bmp formatu da se nemucim sa svakim frejmom po deset minuta uklanjajuci priblizno plavu boju
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Član
Član od: 29.7.2006.
Zahvalnice: 32
Zahvaljeno 44 puta na 27 poruka
|
![]() Citat:
Citat: