Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Šta da kupim? > ŠDK - Foto i audio/video
Uputstvo Članstvo Kalendar Današnje poruke Pretraži

ŠDK - Foto i audio/video Saveti u vezi sa kupovinom fotoaparata, Televizora, MP3 i DVD/DivX plejera...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 27.10.2024, 16:44   #61
worstever
Član

Član od: 8.3.2009.
Zahvalnice: 23
Zahvaljeno 72 puta na 65 poruka
Određen forumom Re: Помоћ за избор ТВ-а

Sad taman uporediš razliku među njima i proceniš da li vredi 100€. Koliko sam ja gledao na brzaka: 120Hz protiv 60Hz. 30W protiv 20W zvučnici , Variable Refresh Rate kod skupljeg modela,više priključaka kod skupljeg kao i manja potrošnja struje itd.

Sad vidim i da skuplji ima znatno svetliji ekran ukoliko ti je bitan HDR. 600 cd/m² vs 360 cd/m² .
worstever je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku worstever na korisnoj poruci:
carloss (29.10.2024)
Stara 29.10.2024, 10:22   #62
N_i_k_o_l_a
Veteran

Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 226 puta na 116 poruka

Citat:
carloss kaže: Pregled poruke
Gledao sam ove modele što ste predložili, na stranim sajtovima svuda im stoji minus za ugao gledanja, konkretno za Hisense...

Najbliži sam ka TCL 50C645.

Ovaj TCL 50C805 je poprilično skuplji, preko 100 evra više.
TCL 50C805 je uradjen u mini led tehnologiji i trebalo bi da emituje verniju crnu boju (skoro kao nekadasnje plazme, i sadasnji oled modeli) i sliku sa vecom svetlinom, mozda da im u prodavnici trazis da ti ukljuce oba modela televizora pa da ih uporedis, mislim da je taj model vredan doplate.... u svakom ovde mozes videti vise o tehnologijama lcd televizora https://led-star.rs/svet-tv-tehnolog...ednosti-i-mane
N_i_k_o_l_a je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku N_i_k_o_l_a na korisnoj poruci:
carloss (29.10.2024)
Stara 29.10.2024, 11:46   #63
polarnimeda
Deo inventara foruma

Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.878
Zahvaljeno 998 puta na 619 poruka

Tesko ce u prodavnici da vidi bas drasticnu razliku ako mu ne dozvole da prcka po opcijama i pogase sva svetla.
U svakom slucaju, moja preporuka je bila 805 i zbog uglova gledanja i zbog black levela. Greota je zbog tolicke razlike u ceni uzeti nesto slabije. Sacekas malo pa uzmes bolje. Mada opet, to sam samo ja. Mnogima je svejedno, mnogi cek ne bi ni primetili razliku, niti ih briga za dubinu crne, blooming i ostalo. Ja se, svakako, nisam smirio dok bukvalno tokom dve godine nisam prikupio sredstva i nekako uzeo OLED i iskreno, nazad nema.
Sta god da se uzima, porucivanje, pa da moze da se vrati ako ne bude zadovoljan. I sto je veca dijagonala, uvek. Ja sam uzeo 55 i zao mi sto nisam 65, ali u slucaju OLED-a je razlika bila enormna. Model od 55 inca 130k, a od 65 200k! Suludo. Neka, hvala. Radije cu se primaci blize kad hocu da je vece. A i 65" je dodatni izazov za gaming, zbog pixel density-ja.
polarnimeda je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku polarnimeda na korisnoj poruci:
carloss (29.10.2024)
Stara 29.10.2024, 21:09   #64
carloss
Član

Član od: 23.2.2006.
Zahvaljeno 12 puta na 12 poruka

Sad sam se zagrejao za taj 50C805, iako mi dobrano probija budžet. Ne sviđa mi se kod TCLa što svi modeli imaju samo jedan USB. Na njega će ići pozadinsko LED osvetljenje i praktično nemam više USB. Ako mi zatreba da ubacim fleš disk, moram svaki put skidati usb za led svetlo i posle vraćati.
Odem juče u Tehnomaniju da vidim uživo, kad ono svi televizori pogašeni, šta je sad, crk'o im neki spliter i nijedan TV nema sliku. Doći će majstor sutra da popravi. Mada ni u prodavnici ne mogu da steknem potpuni utisak kad je sve pod reflektorima, a TV će se gledati mahom u polumraku.
carloss je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.10.2024, 22:24   #65
polarnimeda
Deo inventara foruma

Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.878
Zahvaljeno 998 puta na 619 poruka

Ako je polumrak, utoliko bitnije. Sacekaj ako treba popust, pogledaj druge radnje... A led trake mogu da se ukljuce i u struju, ne moraju u TV. Cak ja tako i preferiram, jer se onda ne gase sa TV-om, nego kad ja hocu, posluze kao nocno svetlo.
polarnimeda je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.10.2024, 11:49   #66
N_i_k_o_l_a
Veteran

Član od: 4.12.2005.
Zahvaljeno 226 puta na 116 poruka

Citat:
carloss kaže: Pregled poruke
Sad sam se zagrejao za taj 50C805, iako mi dobrano probija budžet. Ne sviđa mi se kod TCLa što svi modeli imaju samo jedan USB. Na njega će ići pozadinsko LED osvetljenje i praktično nemam više USB. Ako mi zatreba da ubacim fleš disk, moram svaki put skidati usb za led svetlo i posle vraćati.
Odem juče u Tehnomaniju da vidim uživo, kad ono svi televizori pogašeni, šta je sad, crk'o im neki spliter i nijedan TV nema sliku. Doći će majstor sutra da popravi. Mada ni u prodavnici ne mogu da steknem potpuni utisak kad je sve pod reflektorima, a TV će se gledati mahom u polumraku.
pitaj ih u prodavnici da ti povezu USB HUB pa da proveris da li ce da radi vise USB portova na taj nacin.....
N_i_k_o_l_a je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.10.2024, 22:38   #67
carloss
Član

Član od: 23.2.2006.
Zahvaljeno 12 puta na 12 poruka

Pomislio sam na hub, mada sumnjam da bi to radilo, verovatno TV ne bi prepoznao.
Možda je stvarno i bolje da samo kupim ispravljač i zakačim na struju.
Sad će crni petak, valjda će cene malo da padnu
carloss je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Dnevnik gledanja filmova II Iris Kompjuteri i film 16574 7.5.2025 21:36
Звук на ТВ (звучници стуба на нови ТВ) wu-gambino Zvuk na računaru 6 5.4.2020 16:24
Kolumnisti forumaši oluja „Ja, igrač!” 393 30.7.2011 11:50
Конкурс за банер СК форума [гласање] urke 2D radovi 209 17.2.2011 19:39
Druga licenca za fiksnu telefoniju? gagi_ns Internet usluge 149 11.6.2010 7:35

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 11:10.