Citat:
dusan sh2rinja kaže:
pozdrav svima.
imam malu nedoumicu koja je vezana za prebacivanje materijala sa vhs ili dv na komp.
razumem da se sve de{ava u realnom vremenu, ali ljudi pomagajte.
sta da radim da bih sa standardnih 4 sata za sat, nakon monta`e imao rendering u realnom vremenu ili cak brze.
sta mi je sve potrebno?
posedujem intelov celeron na 2, 512 ram(2*256), g force 440 64, i jaku zelju da sve to nabudzim da bih postigao cilj.
softver: adobe premier 6.5, pro.
|
Rendering zavisi prvo od toga da li renderujes materijal koji ima samo osnovne tranzicije (tu pre svega mislim na obican cross dissolve iliti pretapanje), ako pored toga zelis da renderujes i kolor korekciju ili neku slicnu intervenciju vremena renderovanja se drasticno povecavaju a to sve zahteva mnogo vise procesorskog vremena, elem celeron ti nece mnogo pomoci u ovom slucaju, posto je renderovanje kes intenzivna radnja, samo potpuni Pentium ili potpuni AMD (u slucaju mpeg 2 renderovanja AMD je bolji izbor) sa sto nasviranijom magistralom, memorija i nije toliko bitna posto sam ja sa 512 mb imao tek nekih 0.3 procenta slabije rezultate (ali ako imas brzu memoriju to pomaze itekako!)