Citat:
Strog kaže:
Koliko je meni poznato to sto ti trazis neces naci nigde osim u Accessu... Mozda tako nesto postoji i za druge baze, ali ja to do sada nisam video  .
U sustini ce ti sa MySQL-om uvek trebati jos neki programski jezik pomocu koga ces raditi sa samom bazom ( ako mene pitas ovo je jedino ispravno  ).
MySQL bazi mozes da pristupis preko bilo kog programskog jezika ( C++, C#, Delphi ( tj. Object Pascal ), Python, PHP itd. ), a na tebi je da odlucis shodno potrebama za neki od jezika.
|
Za kreiranje interfejsa i ostalih stvari neophodnih za rad sa korisnikom, na umu mi je bila Java, tacnije NetBeans razvojno okruzenje. Da li neko ima bolji predlog kada je rad sa Javom u pitanju i zasto?
Citat:
Strog kaže:
Cak ni mnogo mocnija od MySQL-a, ako ne i najmocnija open source baza PostgreSQL nema te mogucnosti koje ti trazis vec se za rad sa podacima mora programirati nezavistan deo od baze ( postoji mogucnost programiranja i u samoj bazi u vidu trigera, stored procedura itd., ali izrada korisnickog interfejsa je izostavljena iz svih ovih RDMBS-ova ).
|
Zar postoji jos neki OpenSource RDBMS koji je mocniji od MySQL-a?
Po cemu se PostgreSQL razlikuje od MySQL-a (koje su mu prednosti a koje mane)?
Da li je npr. MySQL Workbench dovoljan za rad sa MySQL bazom (tj. da li je on taj interfejs za programiranje procedura, trigger-a, relacija itd.), ili mozda postoji neki drugi softver koji ovo radi bolje?
Mozete li da preporucite neku literaturu koja nabolje ovo objasnjava (procedure, triggeri)?
Citat:
Strog kaže:
Eto... Nadam se da sam pomogao bar malo, a ako sam negde omasio molim nekoga da me ispravi  .
Pozz!
|
Hvala na odogovoru.