Citat:
|
djuricdjordje kaže:
Kakve veze ima po kom osnovu su imali monopol,bitno je da su ga trazili i dobili.Znaci da nema sablona po kome je Telekom zli monopolista a strane kompanije nasi dobri izbavitelji,jer su bas stranci bili vlasnici 49 % telekoma i na njihovo insistiranje je monopol i uveden.
|
A koja firma na ovoj zemaljskoj kugli ne bi iskoristila monopol koji joj se daje po ugovoru, van svih ustavnih normi i nacela, koji su bili samo slovo na papiru za Milosheviceve pulene, kada je i sklopljen doticni ugovor sa Telekomom.
Citat:
|
20 evra nije bas malo to je 10% prosecne plate u Srbiji.10 % plate samo za internet to je previse za prosecnog coveka.Mnogima u provinciji je mnogo i 500-600 dinara za dialup,ja ne spadam medju njih ali vecina ne misli kao ja.
|
20e je danas 256kbita u Srbiji, crni Djordje, znaci kod nas sporije, a skuplje, a evropske cene jeftinije za daleko brzi internet.
Citat:
|
Stranci bi uzeli koncesije samo za Beograd,N.Sad,Nis,Kragujevac i jos par gradova.Za manja mesta od 10 000-40 000 ljudi,koncesija im se ne isplati jer bi im trebale decenije iskoristavanja infrastrukture da bi im se otplatila koncesija.
|
Pa koncesija se i zakljucuje na period od minimum 10, 15 godina, shta si ti mislio? Pa u svetu nije prisutan srpski princip poslovanja, ofajdari se za par godina shto vishe mozesh, vec se posluje na daleko vece rokove, ali i sa daleko vecim profitom, i to legalnim.
Citat:
|
Mi nismo drzava u razvoju.
|
Nash status u svetu je status zemlje u razvoju, koliko god to smeshno zvucalo.
Citat:
|
Ako ti ne valja ko vodi drzavu imas izbore,a inace ovo je obican offtopic.
|
Politika nije nikad offtopic, makar pricali o carapama, jer od nje sve zavisi. Naravno da imam izbore, al' zar od izbora do izbora treba da cutim ko papak?
Citat:
|
Da,za jedno 10-tak godina ce se prosiriti i na neki grad sa 50-tak hiljada stanovnika
|
SBB u Srbiji, manja mesta: Kostolac, Vrnjačka Banja, Pozarevac, Krushevac, Vlasotince, Pirot (60 000 stanovnika), Leskovac (70 000 stanovnika), Ivanjica, Arilje itd itd. Vidi na njihovom sajtu celokupan spisak.