Citat:
|
vertigo kaže:
Opet kazem... Kakvih firmi kod nas ima Telekom i nije tako los. Jeste los, ali Srbima i ne treba bolje. Kad se drzava sredi, znaci kad pohapse sve lopove i mafijase koji vuku glavne konce u drzavi, onda ce doci vreme za poboljsanje sitnica kao sto je Internet.
****te, vi se poredite sa Svajcarskom i drugim drzavama koje ut oku svog postojanja nisu videli rat! Sidjite ipak na zemlju....
|
Tako su moja baba i njene vrshnjakinje govorile 15god. za vreme Slobine zloboture "Cuti, moze i gore" ... pa smo onda docekali i bombe i avione da nam se viju nad glavama
Nije problem u Telekomu kao firmi, vec u polozaju te firme na trzishtu koji je monopolisticki, shto je pogubno za razvoj doticne zemlje u doticnoj oblasti, drzava daje takav polozaj nekom, prema tome lako se dolazi do zakljucka ko izvlaci koristi iz svega toga. Telekomu se moze, pa je bahat i radi shta mu je cef, jer nema konkurenciju, sam je sebi i i donja i gornja amplituda.
Poshto pola od vas ovde nema blage veze shta znaci rec "monopol' probajte da zamislite da na trzishtu imate samo jednog proizvodjaca patika, pa umesto da kupujete nike i adidas, ste prinudjeni da kupujete patike pod brendom "Borovo" ili recimo umesto Gillete-a za brijanje, ili Blendamed pasti, imate u prodavnicama Biconje i paste za zube iz Donjeg Krnjevca. Ovo sam mnogo uprostio naravno, da ne kazem banalizovao, ali tako je sa telekomunikacijama i Telekomom. Da je dozvoljena konkurencija Telekomu kao monopolisti, mi bi izvukli korist, kao recimo pivopije sa 15 vrsta piva na trzishtu, ili komitenti banaka koji konzumiraju najpovoljnije kredite na trzishtu ^^