Nisam siguran gde sam video na netu ali sam na nekoliko mesta video slike paralelnog poletanja i sletanja dva J10. Istine radi, još pre sam video na netu standardnu proceduru poletanaj Mig 29 aviona u Rusiji, ista stvar, paralelno pleću dva aviona, mislim da je bio ček i snikam na You Tube (sad me mrzi da ga tražim, ako nađem staviću link). Nešto to stvarno izgleda lepo

.
A ona prva slika je test avion F16 na kome je prvi put proveravan sistem rada Divertless Inlet-a za potrebe ugradnje na F35, jeste da ne izgleda isto kao na F35 ali je taj princip, a i lepo pokazuje kako sistem izgleda u stvarnosti. Principijelno isti sistem koji je na J10B modelima, i vrlo sličan po izgledu. Nije projekat ali pokazuje da je moguće i stare avione lako modernizovati za male pare i dobiti kvalitetnije rešenje. Ono što stoji je da se to nikada neće naći ni na jednom avionu današnjice, treba prodavati F35.
Inače kad smo kod F35, Australija je kupila 14 komada za "sitnih" 2.9 milijardi dolara, ili ti oko 210 miliona po komadu, sitnica prava (čisto da se zna, ponuda za Australiju je bila na startu 35 miliona po komadu, sad kako je cena na ugovoru porasla na ovoliku cifru ... ala ima da se iznenade Norvežani kad dobiju završni račun

). A po rečima ljudi iz US Naval Air Systems Command, cena jednog sata leta vrlo povoljnih 30,700 dolara (pogotovu prema recimo nekih 2500 dolara koliko kaže SAAB da je cena sata leta za jedan Gripen). Baš jeftin aviončić, racionalan, špara pare vojsci.... divota božija. Neka me neko spase od njihove ekonomije i štednje

.