tema: Avioni
Prikaz jedne poruke
Stara 21.11.2009, 18:34   #1482
pentraksil
Deo inventara foruma

Član od: 14.4.2007.
Zahvalnice: 4.590
Zahvaljeno 3.923 puta na 2.443 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku pentraksil
Određen forumom Re: Avioni

Citat:
Nikola16789 kaže: Pregled poruke
ma taj dogfights serijal na Historiu me toliko iznervira koliko je proamericki orjentisan da ne mogu da odgledam ni jednu epizodu do kraja, uzash

Shto se tice palice, tesko da moze da ostane u ruci, realniji je scenario gubitka hidraulike ili kvara kompjutera na F16, i nisam siguran shta bi se desilo poshto taj avion zavisi od njega, mislim da nije u stanju da leti bez kompjutera.

Glefao sam tu epizodu sa DHLom, bio je neki airbus u pitanju, A300 ili A310 sad mi stao mozak, uglavnom, uspeli su samo pomocu throttlea da slete, jer im je otkazala sva hidraulika pogodjena irackim RPGom ili tako nekim oruzijem na poletanju. Na kraju su zavrshili pored piste jer nisu mogli da kontrolishu avion kad su dodirnuli pistu, ali zivi su tako da mozemo reci da su uspeshno sleteli...
Mislim da je to jedini uspeshan slucaj sletanja airlinera bez hidraulike.

Da, bio je razvijen autopilot koji u slucaju otkaza hidraulike upravlja avionom samo uz pomoc throttlea, i kazu da je lepo radio, ali nikad nije ushao u standardnu opremu jer po recima ljudi koji su ga pravili nije isplativ i da je mala verovatnoca da dvostruko ili cak trostruko backupovana hidraulika otkaze...znaci, sistem se ne koristi bar ne u civilnoj avijaciji

@pentraksil, pretera ga ti malo sa tom vlagom... ne volim ni ja preterano americku tehnologiju, ali poshtujem je.
F15 bez krila, pa rekao bih da je moguce iako je onaj videoclip na youtubeu malo nasviran, ali sigurno da je mogao da sleti bez dela krila, pogotovo uzimajuci u obzir ukupnu povrshinu aviona koja mu daje lift, i uzasno jake motore, a realno, u danasnjoj avijaciji mozesh i na kantu da nakacish takve motore, kanta ce da leti...

http://www.youtube.com/watch?v=_ZCp5h1gK2Q
Uzrok pada:vlaga na instalacijama

Poshtujem i ja ima ona svojih bisera ali mnogo sviraju
pentraksil je offline   Odgovor sa citatom ove poruke