@thaedass
Nema prasine u kucistu, nego svi Asus HD4830 crkavaju kao ludi. Imaju taj kao AC kuler, ali je ventilator na njemu krs najgori koji sam u zivotu video. Pogledaj po forumima, svima je ventilator crkao posle mesec - dva, a i kome nije, cuje se kao slobodin usisivac. Zesce *****e od kartice

A kontrola obrtaja - NE POSTOJI, nijednim programom nije moguca... I ako su ti prve tri eVGA, Sapphire i Gainward, onda ti Asus dodje br.4, zar ne?
Ma znam i ja da je taj Glaciator bolji kuler, i sam dugo koristim Asus (ocigledno), ali mi ove zadnje serije uopste ne ulivaju poverenje. A kad sam malo potrazio po forumima, polovina hvali Glaciator kao tih i dobar kuler, a druga polovina kuka kako je crkao. I to ne samo na ATI karticama, crkavao je i na 9800GT i GTS250 karticama. A MSI HD4830 je vrh kartica, fenomenalno se klokuje - a ovaj HD4850 je isti takav model... Pa rekoh da probam i ja MSI... Sad me bas bacate na muke
@chemist: ma hd3650 moze i pasivno da se hladi, ali ovo je HD4850 - on se bre pet puta vise greje, a kuler isti...