tema: Pirati???
Prikaz jedne poruke
Stara 15.6.2006, 22:18   #405
Jim Bravura
Banned

Član od: 30.10.2005.
Zahvalnice: 212
Zahvaljeno 87 puta na 63 poruka
Određen forumom Re: Pirati???

Citat:
bobi kaže:
Pa ko je sad licemer?
A po cemu to? Nadam se da razumes znacenje samog termina. U pitanju je nesaglasje izmedju onoga sto radis i onoga sto govoris.
Citat:
bobi kaže:
Ti koji hoces da se osvetis zlom zapadu (mada ih i ja nesto ne volim), time sto neces da kupujes originalni softver, za inat?
Ma nije poenta u osveti (e da je bar neka osveta), nego ne treba osecati grizu savest zbog toga iz ranije pomenutih razloga, nista vise. A ne ovde neki jos moralisu oko toga. OK, ti si programer i tu postoji sukob interesa, ali ako si stvarno talentovan, plasiraj to na svetsko trziste. Ja nisam za to da se desetine hiljada domacih igraca odrekne svoje dragocene razonode da bi vi malobrojni srpski "developeri" profitirali. Imate svetsko trziste, pa se potrudite.
Citat:
bobi kaže:
Vidi, upravo u tome i jeste problem, sto zapadnjaci imaju najmanje stete od toga sto mi koristimo pirate. Mi smo time sebi najvise naskodili.
Tesko mozes odbraniti ovu tezu sa aspekta krajnjeg korisnika - prosecnog srpskog igraca.
Citat:
bobi kaže:
Drugo. Nikada nisam rekao da se stidim ( i ne izvrci mi reci ubuduce), vec da nisam ponosan.
Eto tako. Ne dizem glavu naokolo, i ne post-ujem po jednu recenicu tipa : " Jeah... piraterija je zakon. Ziveli pirati!".
Dogovoreno, sto vazi i za tebe. Ne znam nikog ko je za sebe rekao da je ponosan sto koristi pirate. U pitanju je cist ekonomski princip - zasto dati tesko stecenih 50€ za jedan AAA naslov i to inostrani koji dolazi iz prebogatog zapada (pretezno), kad mozes za te pare da se igras godinu dana. Nije to ni ponos ni mangupiranje, nego ekonomija brale.
Citat:
bobi kaže:
Trece, moj licni interes je da se piraterija sto vise suzbije, kako bih mogao da ocekujem neku perspektivniju buducnost, radeci (zdravlje Boze) na nekim projektima koje imam u planu.
Vidis, imao sam neki "feeling" da bar neko od vas sto ste tako zustro protiv piraterije, to radite iz licnog interesa, a ne toboz morala i blagostanja Srbije kao celine. Evo ti si priznao, a siguran sam da su i @holodoc i @ Marko_L u slicnim vodama ili mozda neko njima blizak.
Citat:
bobi kaže:
Ako ih koristis, kazes lepo: "Bate, kupujem pirate, zato sto mi se svidja i tacka. I da imam para, ne bih kupovao originale".
Strane definitivno, a za domace - videcemo. Jos nisam bio u prilici da mi neko nudi originalni domaci softver, iole kvalitetan (po mogucstvu neka igra ).

Poslednja ispravka: Jim Bravura (15.6.2006 u 22:30)
Jim Bravura je offline