Re: Avast - vredi li se registrovati?
@NIx Car:
Avast 5 će da se radi u dve verzije, jedna je čist antivirus, druga je internet securiry paket, koji će u sebi imati i firewall. E sad,dali će druga verzija biti besplatna sa nekim ograničenjima ili ne, neznam a nešto čisto sumnjam da je još do kraja odlučeno i u firmi. Dali su neki spisak razlika ali je na kraju dato ono čuveno, ovo je sve preliminarno i podložno izmenama pa ... Ono što stoji je da će biti tu novi engine, da će biti još po neka izmena u heuristici i sl, promena sistema udate-a, dakle dosta novog i tek će trebati da se vidi kako će se ponašati dotična verzija na testovima, nadam se za početak bar isto ko i prethodnik. Plus, biće i novi intefejs koji će biti sličan ostalim sistemima na tržištu, po meni verovatno korisniji i lepši. Ali sve ovo će biti tek za par meseci, tek sad je stigla beta na javno testiranje. I odmah upozorenje: ne koristiti za stalnu zaštitu, samo za testiranje jer je na njoj prvo stara baza podataka o virusima, dakle nije ažurirana, drugo, ima dosta opcija koej ne rade, pa nije zasad za neko korišćenje. Plus, sigurno "crkava" za dva meseca.
Inače, ono što je napisao Haker95 je najtačnija informacija i mislim da svako ko je instalirao Avast i ko nije instalirao kaojedan moj drug ( samo klikći Next ) mogao je d ato pročita u jednom od prozora koji se poajvljuju.
|