Citat:
shalabajzer kaže:
@ jozvan
@ ghost
@ auror
Svaka cast...  Niste nista pametnije mogli da kazete. Nisam ni ocekivao.
@vasiljevic
Hehe, plovila, XD lame lame lame...
Necu se ja "braniti" o onom sto sam rekao. Jednostavno nema smisla
da se svadjamo. Zato ovde stajemo...OK?
Mi smo trenutno u krizi...ako ne vidis...to bi bila glavna poenta...Neznam sta jos da kazem, a da ne uvredim (svako bi imao ideju kako da iskoristi tih malo para namenjenih vojsci)...Ti si ocigledno nastrojen da me sapunjas( cemu sam i ja delimicno kriv  ).
Necu da te opsujem, lepse je kulturno da ti kazem..
Hehe jeste malo bezobrazno sto sam usao ovako i odmah rekao da je smesno. Trebao sam malo kulturnije da skrenem paznju  .
Nisam odavno bio na forumu, trebao mi je neki bum! heheh  
|
Vojska nam je u teskoj krizi jer su nashe "glave" drzave pozurili sa profesionalizacijom vojske samo kako bi se ulizivali zapadu (pre svega NATO-u) takozvani NATO standardi (koje nije uspostavio NATO uopste) koje niko ne postuje, zashto bi i mi. NATO standard je zabranjivao upotrebu kasetnih bombi pa eto shta se desilo za vreme bombardovanja. Nas profesionalizacija koshta mnogo vishe nego shto se misli. Avijacija je potrebna svakoj zemlji pa i nama. Nama su Migovi 29 savrsheni lovci, prica se o uvodjenju F-16 shto je besmisleno jer je Mig noviji avion i bolji u skoro svakom pogledu, trebalo bi samo nabaviti josh 15-tak komada i toliko (josh samo para da ima) fale nam josh neki bombarderi (tipa SU 25) i helici. PVO nam je koliko toliko dobar shto je dokazano i za vreme bombardovanja. Besmisleno je kupovati zapadnu opremu pre svega shto nasha vojska nije navikla na elektroniku i svakojaka chuda koja ne bi ni izdrzala zimu a da ne pricam shto im avioni padaju zbog obicne vlage u sistemu. Nama je ruska oprema savrshena zbog lakog odrzavanja i isplativosti, a da ne pricam efektnosti.
Drugo Saab Gripen je bolji izbor za nas u odnosu na F-16 i pricalo se da ce vojska da kupi neke ali ne verujem da ce. Gripen i nije neki lovac, opet kazem Mig 29 je za nas savrshen, nije skup, nashi piloti su navikli na istocne avione i na 29-tke i mislim da bi trebalo da ih i dalje koristimo. Modernizovali smo ih skoro tako da ne verujem da cemo ih povlaciti iz upotrebe u neko skorije vreme.