Re: Umrežavanje desktopa i laptopa (osnove umrežavanja)
2 PC , 1 ADSL modem ( telekom, sa 1 USB i 1 LAN )... do sada sam imao na oba racunara instaliran XP , jedan je bio prikacen na USB drugi na LAN i oba su imala internet nezavisno jedan od drugog. Pre neki dan sam na drugom racunaru ( koji je prikacen preko LAN ) instalirao Vistu i na njemu vise ne mogu da imam net. Pokusavao sam da upisujem IP..pokusavao sam na automatski, pokusavao sam da instaliram PPOE ali nemam user i pass ( i nikada mi nisu ni trebali jer sam uvek bio konektovan ).. Na ovom koji i sada ima net ( na kome nista nisam menjao ) postoji LOCAL konekcija koja ne radi ( A Ethernet... ) i postoji LOCAL 2 koja radi ( preko MT882 ). Na onom drugom racunaru postoji LOCAL koji ide preko ( A Ethernet.. ) ali nece da sljaka.. Ako pokusam da napravim novu konekciju trazi mi da upisem user i pass a ja to nemam ( mozda sam i imao ali sada ne znam ). Isao sam na diagnostic i nudio mi je opcije da on sam nest prekontrolise ali nista ne uradi i vrti me u krug.. Kako da napravim tu prokletu konekciju ??
EDIT: Poludecu !
|