Što se tiče samog Call of Pripyat nastavka, kako ja razumem, očekuje na dosta kraći standalone nastavak gde će pomenute (and more) regije biti jedine u kome će se igrač kretati (znači bez starih prostranstava), ubaciće uglavnom dobre stvari iz obe igre, dodati spavanje itd.
Ovaj uticaj emisija bi se možda mogao odnositi na menjanje rasporeda anomalija i mutanata i možda njihova agresivnost, tako to a možda će neke frakcije (u širem smislu te reči) da nagrabuse pa će neki prolazi biti prohodniji i tako to. Ništa specijalno ne očekujem.
Ovo sa istraživanjem nakon prelaska igre mi zvuči izuzetno zanimljivo ali s obzirom na AI i gameplay prethodnih delova, ne znam koliko ćemo moći da iskoristimo ovu opciju i zabavimo se. Možda bi to bilo korisnije u pravom nastavku STALKER-a. Jedino ako nabudže ogroman broj sidequestova ili nekakvo povremeno nasumično generisanje istih, čisto da živnemo malo.
@Strelok, što se tiče ideje, mislim da je cela ideja oko samog početka sasvim dobra tj. Chapter I. To bi čak moglo da stvori prostor za ponovno stvaranje STALKER sveta i priče, sa mnogo više detalja, gameplay-a i dodataka. Ali ipak mislim da je sasvim dovoljno prequel-a, bar za mene. Evo sad ćemo imati i Call of Pripyat. A ponovno preživljavanje jurnjave sa Strelokom iz CS (sada iz njegove perspektive) i naročito re-imagined Shadow of Chernobyl (k'o sada Riddick) mi ne pada na pamet da igram.
...dobro, pada mi na pamet da igram sve vezano za STALKER-a ali mi se to nikako ne bi dopalo. Kao što rekoh, dosta je bilo prequel-a i među-priča.
Sam nastavak bi mogao da prati dalju deformaciju zone jer je Strelok prihvatio da se pridruži naučnicima. Ovaj scenario ostavlja ogroman prostor za razvijanje priče, mnogo apokaliptičnije događaje i destabilizaciju zone i veliku borbu čovečanstva da preživi raspad same stvarnosti... itd. Mada će pre napraviti neku foru da je sve sada stabilnije, ali tamo sad vojska pravi probleme ili neki individualac ponovo želi sve za sebe, C-Conciousness biva destabilizovan od strane samog Streloka i njegovih planova i tako to.
Ja bih najviše voleo da vidim razvoj gameplay-a, mnogo bolji sistem FPS-a i oružja, dosta komplikovaniji sistem izbegavanja i ispitivanja anomalija/sakupljanja artefakata, čak neku nasumičnost samih njihovih tipova i kombinacija. Uneti možda neki RPG sistem, svet bez učitavanja nivoa, komplikovan sistem questova i grananja sa mogućnošću stalnog kreiranja misija da nikad ne bude dosadno i naravno popraviti ogroman broj bugova na koje danas već i navikli

.