Prikaz jedne poruke
Stara 3.5.2009, 20:26   #28
Gaya
Član

Član od: 30.9.2008.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 7 puta na 5 poruka
Određen forumom Re: The Last Remnant

Kada bi se komp gasio i sa drugim zahtevnijim igrama i ja bih posumnjao na napajanje. ali na ovom kompu su se igrale (i zavrshavale ) igre koje su daleko zahtevnije od TLR(Crysis; Crysis Warhea;: GTA4;DiRT; GRiD; FEAR2; Fallout3; CoD4; CoD5; The Witcher; Gears of War itd.) i nijedna od njih nije pravila problem. Shto se OC tice, probao sam igru i sa procesorom na default i nije bilo razlike, igra gasi komp posle najvishe desetak minuta provedenih u igri. Probao sam i drugu memoriju, instalirao na sveze formatiranu particiju WinXP SP3 i nishta, nema razlike. Pored ove igre josh mi samo Bioshock zadaje isti problem stim shto Bioshock gasi komp na samom pocetku igre, par minuta posle pada aviona u okean, jedva ako uspem da stignem da udjem u Raptor. Obe ove problematicne igre koriste UE3 engine.
Samo da dodam da se problem kod obe igre manifestuje tako shto se monitor ugasi dok se iz zvucnika i dalje cuje zvuk josh par sekundi, fan na grafickoj se ubrza kao prilikom boot-a a HD lampica prestane da svetli. Posle ovoga ne ide sam restart vec komp mora da se restartuje rucno. Josh samo da dodam da je tvoj par CPU/GPU(Q6600/ 4870) mnogo veci potroshac od mog(E7200/9600GT) te da je ovo LC6600 2.2 napajanje dovoljno jako da zadovolji potrebe celog sistema. Eto toliko za sada, nadam se da sam bio dovoljno jasan oko opisa problema i da ce nekome mozda pasti na pamet shta bi moglo da bude problem. Licno mislim da graficka ima neki "sukob interesa" sa ove dve igre, pa vec razmishljam o nekoj GTS 250 1024MB kartici.

P.S.

Probao sam i razlicite verzije biosa za plocu, fleshovao grafu, menjao drajvere, stavio zadnji DirectX i nishta nije pomoglo.
Gaya je offline   Odgovor sa citatom ove poruke